restul tanchistilor trebuiau sa roteasca turela manual.
Nu chiar manual, aveau un motor hidraulic cuplat la motorul principal (Panther) sau independent? (Sherman). La rusi nu stiu exact, erau mai primitivi, dar nu cred ca la modelele de dupa 1943 (T34/85, KV85 si seria IS) roteau manual turela.
KV-2, monstrul care a precedat Tiger-ul avea si el turela rotita automat, dar era atat de mare incat motorul nu facea fata decat la o pozitionare perfect plana a tancului.
Un singur KV-2 a blocat o zi intreaga coloanele Diviziei 6 Panzer, intarziind serios inaintarea pe frontul de Nord (Leningrad). Nemtii aveau doar doua tunuri impotriva lor, cel de 88 (flak) si cel de 105 (LFH) si probabil ca nu le-au avut la indemana
.
Aceeasi problema o aveau cu blindajul lui KV-1, desi au existat asi tanchisti care au scos din lupta KV-1 cu Panzer PIII tragand in teava tunului.
Dupa socul intalnirii cu KV-urile si T34 germanii au accelerat dezvoltarea Tiger-ului.
Frumoasa colectie, imi plac blindatele in camuflaj de iarna, precum si Panther-ul din spate, cu schema de culori mai putin intalnita (galben-verde).
Vad ca ai si doua T34 capturate, mai avea si Johann unul, dar intr-o schema de culori mai simpla...
ps Majoritatea diviziilor blindate germane erau echipate cu PIII si PIV, aceste modele duceau greul frontului (si tunurile autopropulsate, d-astea vad ca ai); nu vad sa ai in colectie PIII si PIV, e pacat, pentru ca sunt reprezentative totusi pentru Wehrmacht, Tigrii si Panterele au operat in numar limitat, ca sa nu mai zic de Elefanti, Sturmtiger si JagdPanther... erau raritati.