Autor Subiect: Vitrine 1:18  (Citit de 8693 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline justady2002

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 4.272
  • Gen: Bărbat
Vitrine 1:18
« : 02/22/12*, 14 »
M-am gandit sa fac acest topic pentru a-i ajuta pe cei care doresc sa-si faca, sa-si comande o vitrina pentru colectia 1:18, ca sa se poata inspira.

De aceea, ii rog pe cei care au poze cu vitrinele (dulapurile) lor pentru machete sa le posteze si aici.

Momentan eu sunt cel care are nevoie de ajutor, deoarece doresc sa imi fac o astfel de vitrina (dupa ce am fost "urecheat" (pe buna dreptate) de colegi. :)

Va multumesc si astept pozele dvs precum si cateva date: dimensiuni, materiale folosite, costuri aproximative!

andrei006

• Vizitator
Rãspuns: Vitrine 1:18
« Răspuns #1 : 02/22/12*, 23 »
Eu te pot ajuta cu ceva informatii. Vitrina mea are 2,1 m inaltime, 1,6m latime si 40cm adancime. Politele sunt groase de 6mm, usile sunt din sticla de 5mm, cu 3 balamale. Intra cam 90 de machete, in functie de cum le asezi.
Asta a fost prima incercare, acum aproximativ un an. Momentan am ajuns iar cu o gramada de machete in cutii, asa ca am nevoie de o vitrina mai mare. Dupa ce o finalizez, daca mai esti interesat, revin cu noi informatii.
« Ultima Modificare: 03/01/13*, 15 de Dilo »

Offline Mihai

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 597
« Răspuns #2 : 02/23/12*, 00 »
iti recomand , ca atunci cand se va putea, sa-ti faci o vitrina mai mare, in care machetele sa stea mai departate, cu vreo 10-15 cm intre ele , in diverse pozitii. se pun altfel in valoare si nu mai par aliniate ca la targul Vitan. Ai multe machete frumoase, dar ingramadite isi pierd valoarea si autenticitatea. Mi-am permis observatia , deoarece  stiu ca apreciezi sfaturile sincere ale prietenilor ! :) 

Offline amatoys

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 351
« Răspuns #3 : 02/23/12*, 01 »
vã pãstraþi casetele?  ( google ! )

Offline mike_neagu

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 496
« Răspuns #4 : 02/23/12*, 02 »
Atasez si eu imagini cu vitrina mea.
Dimensiuni: 200cm inaltime, 350cm latime si 40 cm adancime, interax-ul cadrelor metalice 75 cm. Structura este realizata din teava rectangulara de 20X20 cm, politele sunt din sticla de 6mm iar sticla de la fata este de 4mm. Teava rectangulara si sticla de la fata m-au costat in total in jur de 200 euro, sticla pentru polite o aveam de multa vreme. Mana de lucru si proiectul au fost gratis intrucat am lucrat alaturi de tatal meu. Cred ca incap in jur de 150-170 machete in vitrina. Momentan sunt putin peste 100.

andrei006

• Vizitator
« Răspuns #5 : 02/23/12*, 11 »
iti recomand , ca atunci cand se va putea, sa-ti faci o vitrina mai mare, in care machetele sa stea mai departate, cu vreo 10-15 cm intre ele , in diverse pozitii. se pun altfel in valoare si nu mai par aliniate ca la targul Vitan. Ai multe machete frumoase, dar ingramadite isi pierd valoarea si autenticitatea. Mi-am permis observatia , deoarece  stiu ca apreciezi sfaturile sincere ale prietenilor ! :) 
Ai perfecta dreptate. Totusi, Problema e data de numarul machetelor. Daca voi avea suficient spatiu, voi incerca sa le aranjez mai spectaculos :).

Offline justady2002

• **
« Răspuns #6 : 02/23/12*, 14 »
Va multumesc mult pentru poze. Sper sa mai puna si altii.
Chiar ma ajuta.
Dar nu zice nimeni nimic despre costuri? Ca aia ne doare. :P

Offline graffi80

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 114
  • Alfista
« Răspuns #7 : 02/23/12*, 14 »
Vitrina mea ( am facut-o prin septembrie 2011) dimensiuni aproximative lungime 3m, inaltime 75 cm, adancime 30 cm . Costuri : cadru de pal 400 lei cu manopera si sine ( la negru ) , sticla de 4 mm pe care am recuperat-o de la niste geamuri termopan 0 lei , manopera debitat si slefuit sticla 100 lei , oglinda fundal 3 mm pret 130 lei , adeziv oglinda 30 lei , burete antipraf intre usi 15 lei . Un total aproximativ 650 lei .
Daca trebuia sa cumpar sticla facea usile din geam de 4 mm si politele de 6mm costa aprox. 450 lei asta mai urca pretul final cu 350 lei ... destul de mult daca o privesti ca pe un amarat de dulap ... putin daca este pentru un scop nobil   :laugh:

P.S. am uitat accesoriile ( bolturile care tin politele ) care nu-mi mai aduc aminte pretul , sigur le-am cumparat din dedeman sa fi fost 15-20 lei ... deci total urca spre 700 lei
« Ultima Modificare: 02/23/12*, 14 de graffi80 »
"Alfa`s don`t break down...they stop to be admired" :)

Offline justady2002

• **
« Răspuns #8 : 02/24/12*, 18 »
Eu te pot ajuta cu ceva informatii. Vitrina mea are 2,1 m inaltime, 1,6m latime si 40cm adancime. Politele sunt groase de 6mm, usile sunt din sticla de 5mm, cu 3 balamale. Intra cam 90 de machete, in functie de cum le asezi.
Asta a fost prima incercare, acum aproximativ un an. Momentan am ajuns iar cu o gramada de machete in cutii, asa ca am nevoie de o vitrina mai mare. Dupa ce o finalizez, daca mai esti interesat, revin cu noi informatii.

Arata destul de bine vitrina ta. Spune-mi te rog si un cost aproximativ. (daca se poate, desigur)
Multumesc!

andrei006

• Vizitator
« Răspuns #9 : 02/24/12*, 19 »
Arata destul de bine vitrina ta. Spune-mi te rog si un cost aproximativ. (daca se poate, desigur)
Multumesc!

Nu e secret. A costat cam 2000-2100 ron (parca), acum un an.

Offline cheluarad

• **
  • Mesaje postate: 252
« Răspuns #10 : 02/24/12*, 19 »
Mama frate ce scoruri se vehiculeaza?!?!?!
Deja imi piere cheful de a mai face vitrina ,in vara ma gandeam sa dau la croit ceva vitrina pentru nebuniile mele

remusro

• Vizitator
« Răspuns #11 : 02/24/12*, 20 »
Fratilor, ce colectii aveti, manca-v-as...

Mike neagu, Andrei, de pe planeta veniti?... I am speechless...

Ma simt cu adevarat minuscul... :0/

dorin_cdg

• Vizitator
« Răspuns #12 : 02/24/12*, 20 »
Vitrina mea are urmatoarele dimensiuni:
Inaltime - 210cm
Latime - 80cm
Adancime - 40cm

Cost aproximativ - 850ron

Offline justady2002

• **
« Răspuns #13 : 02/25/12*, 23 »
Imi puteti spune va rog si ce distante ati lasat intre rafturi?

Offline justady2002

• **
« Răspuns #14 : 02/26/12*, 00 »
Eu o sa am un spatiu disponibil de 125 L x 30 l (adancime) x 205 h (cm).

1. Este suficient de lata polita la 30 cm? Cele din camera mea sunt de 25 si cam toate machetele incap (exceptie camionul CMC si Bentley-urile).

2. Vreau politele sa le fac din sticla. Dar lungimea de 1,25 metri nu este cam mare pt o singura polita de sticla?!
Ce grosime ar trebui sa aiba polita (din sticla) ca sa fie sigura ca tine 8-9 poate 10 machete, deci 7-8 kg, daca o fac dintr-o singura bucata?

3. Daca las 15 cm intre polite (tinand cont ca sunt din sticla) ar fi sufucient pentru manvrare si dpdv estetic?

Astept cu interes sfaturile dvs. !