MINIAUTO - ZONA DE DISCUȚII GENERALE DESPRE MACHETE ȘI SUBIECTE APROPIATE > Producători dispăruți și machete vechi

Israel : Gamdakoor Sabra & Cragstan

(1/2) > >>

nick:
Un alt jeg la care am reusit sa fac poze: Ford Thunderbird 1967, producator Gamdakoor Sabra Israel.

MIKE 90:
Ford Thunderbird 1967 e foarte interesant

matchbox:
Fordul este revopsit ?

saizecisiopt:
        Daca imi aduc bine aminte, machetele israeliene aveau puntea din plastic cromat si in general erau americane.Au aparut in anii 70-80, nu foarte multe, si cred ca fiind destul de usoare ,rare, si  reproduceri americane nu au prea au avut succes.
        Mai ales ca tot ce nu era ,,Made in England'' nu avea nici o sansa sa fie colectionat sau  luat la joaca.Cred ca am vazut 5 in ultimii 30 de ani.Asta nu inseamna ca nu sunt valoroase sau bine reproduse, ci numai ca nu au intrat atit de multe in tara incit sa creeze un curent favorabil de opinie cum au creeat Polistil, Solido, Dinky sau Corgi.
        Ca sa numai zic ca in acei ani, romanii mergeau la munca in tari arabe iar a trimite un roman sa munceasca in Israel nu era tocmai o miscare inteligenta a boss-ilor vremii.Cum relatiile cu statul evreu erau destul de tensionate, veneau destul de putini turisti si plecau ca sa se intoarca si mai putini, de aceea se poate explica lipsa lor in colectiile acelei vremi.

matchbox:

--- Citat din: nick din 10/11/10*, 09 ---
@ matchbox: despre care Ford e vorba ?

--- Terminare citat ---
FORD THUNDERBIRD 1967 - made in ISRAEL

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

Du-te la versiunea completă