Autor Subiect: Mercedes-Benz 300 SL R107 [1986][Norev]  (Citit de 2693 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Bizi

• Vizitator

Modele Mercedes-Benz SL, seria R107 au fost produse din 1971 pana in 1989, fiind cea mai lungã serie produsa vreodata de firma, in afara de G-Class. Ele au fost vândute în sub indicativul de SL-Class ºi SLC-model. Modelul R107 înlocuieºte SL W113-Class în 1972 ºi a fost înlocuit de cãtre SL R129-Class în 1989.
Modelul 300 SL a fost construit intre anii 1985-1989, avea un motor de 6 cilindrii in linie, unitate care dezvolta 185 CP la 5700 rpm si un cuplu de 255 Nm la 4400 rpm.

Seria R107 era bazata pe sasiul modelului W114 pe care au fost montate motoarele seriei S-class.

---------------------------------------------------

Cat despre machete, Norev a facut o treaba buna cu acest model. Nici nu-mi vine sa cred ca am ezitat atata timp pana sa-l cumpar. O vopsea bine aplicata si bine aleasa, o culoare foarte cautata prin anii ‘80. Desi caroseria respecta proportiile, dezamagirea vine de la roti; sunt prea “butucanoase” si ridica garda la sol a masinii putin cam mult. Niturile de prindere la faruri sunt foarte bine ascunse, iar cele de la stopuri nici nu se observa. In schimb sunt vizibile cele de la proiectoare. Cauciucurile nu sunt brand-uite cu numele producatorului, iar capacele de la roti puteau fi mai bine reprezentate. Macheta vine si cu un soft-top atasabil, realizat din plastic lucios; dar care se fixeaza pe masina doar prin forta gravitationala, nicidecum printr-un mecanism de fixare. Alt lucru care dezamageste este unghiul de bracaj al rotilor care este aproape inexistent, sau stergatoarele de parbriz care nu au cea mai buna pozitie; sunt ridicate pe parbriz.

Interiorul respecta aceeasi schema coloristica ca si exteriorul, respectiv este acoperit de o mocheta albastra. Din nefericire, aceesi mocheta nu este prezenta si in portbagaj. Bordul este bine redat, se pot observa usor toate componentele si butoanele. Radioul este bine reprezentat, iesit in relief. Parasolarul din dreapta are si oglinda inclusa. Scaunele si fetele usilor au o textura foarte reusita dar nu sunt prezente centurile de siguranta. Dezamagitor. Materialul care acopera scaunele este cam lipicios, parca ai da cu degetul pe o banda adeziva. In schimb, usile nu au mecanism dog-leg.

Motorul, ca si sasiul, sunt partea negative a modelului. Foarte simplu realizate, din plastic. Motorul este aproape o mare piesa de plastic vopsita pe ici pe colo. Se putea mult mai bine. Nu exista fise sau cabluri reprezentate, nu sunt piese separate. Reprezentata doar bateria, vasul de expansiune si un mic sticker pe filtrul de aer.

Acest model l-a facut si de CMC mai acum cativa ani, dar se gaseste destul de rar si oricum nu se ridica la standardele CMC de azi. Il mai face si Sunstar la o calitate mai slaba. Deci Norev mi se pare cea mai reusita reproducere dpdv calitate\pret. Isi merita banii pe deplin.

« Ultima Modificare: 12/14/09*, 19 de Bizi »

Offline Alex230

• Full Member
  • Mesaje postate: 2.165
  • Gen: Bărbat
Rãspuns: Mercedes-Benz 300 SL R107 [1986][Norev]
« Răspuns #1 : 09/27/09*, 02 »
Hmm...un model bun ,dar nu reusit din pacate...
Treaba cu cauciucurile e enervanta. Mi se par si mai mari ca la 930 Turbo tot de la Norev.
Interiorul arata bine ,comparativ cu exteriorul care nu prea incanta ochiul.

A da ,si treaba cu bracatul rotilor: stai linistit ,nici ale mele (930 3.0L si 3.3L turbo) nu bracheaza rotile. Adica bracheaza dar sistemul e foarte foarte strans ,parca ar fi blocat si unghiul de virare e foarte mic.

Offline mihai_mishulica

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 147
« Răspuns #2 : 09/27/09*, 10 »
imi place cum este relizat, imi place mai mult cu soft-top-ul pus, rotile sunt chiar stresante, ce-o fi fost in mintea alora de la Norev ???. Cat despre bracarea rotilor, o sa te chinui putin, vei face intoarceri din 8 pana la 10 miscari :D

Offline GrAnDe

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 397
« Răspuns #3 : 09/27/09*, 11 »
Interesanta  :D...imi place interiorul  :)...si cu rotile alea se pot schimba  ;)

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #4 : 09/27/09*, 11 »
daca o sa gasesc un vehicul donator, ii schimb rotile. Ma gandeam exact la acelasi model de roti, dar mai bine proportionate. De exemplu, ca cele de la 500SEC sau 190E  ;D

Offline justady2002

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 4.272
« Răspuns #5 : 09/27/09*, 12 »
Foarte faina masina !!!
Parca asta e masina lui Bobby Ewing, nu ?  ;D
Imi place mult si realizarea machetei per ansamblu !
Felicitari, mister, pt achizitie !!!  ;)

Offline Andrei G.

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 827
« Răspuns #6 : 09/29/09*, 18 »
Detin si eu acest model,la prima vedere mi s-a parut o macheta ok pentru pretul sau,dar rotile m-au dezamagit crunt,parca ar fi o jucarie gen Bburago sau Maisto si in niciun caz o macheta,exteriorul este singurul punct forte(in special farurile si si stopurile impecabile),interiorul e normal pentru o macheta de nivel mediu,dar per ansamblu reprezinta o dezamagire,pacat ca pentru cateva detalii au stricat un astfel de model revolutionar!

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #7 : 09/29/09*, 19 »
mah, io zic ca modelul asta isi merita banii. cu exceptia rotilor, nu am nimic de reprosat

Offline mihai_mishulica

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 147
« Răspuns #8 : 09/29/09*, 20 »
nu te mai stresa, cum au spus-o altii, se pot schimba... grija mare sa nu fie "Bling" ;D

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #9 : 09/29/09*, 20 »
nu, nu...nu-mi plac "bling". as vrea sa pun jante cum sunt cele pe 450 SEL de exemplu....dar nu gasesc
« Ultima Modificare: 09/29/09*, 21 de Bizi »

Offline johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.159
Re: Mercedes-Benz 300 SL R107 [1986][Norev]
« Răspuns #10 : 11/08/13*, 19 »
Este reusita si combinatia de culori.