Autor Subiect: Masini romanesti vechi - Persu, Malaxa  (Citit de 92367 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline buruceagga

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 1.385
  • Gen: Bărbat
  • Colectionar LOGAN 1:43
Re: Masini romanesti vechi - Persu, Malaxa
« Răspuns #60 : 03/26/15*, 08 »
In partea asta de Europa ... zic Sud est ... s-a mai creat cate ceva in perioada interbelica pentru industria auto si nu numai

Citez
"Facultatea de inginerie aerospatiala -La început a fost o subsecție a Facultății de Electromecanică. Din 1948 devine secție a Facultății de Mecanică. Studiile universitare în aviație au fost inaugurate în 1928, când prof. Elie Carafoli a deschis primul curs de Aeronautică la Școala Politehnică din București. Tot el a construit primul tunel aerodinamic din sud-estul Europei în 1931, tunel aflat încă în stare de funcționare."

Sursa ... Politehnica Bucuresti

Offline specti

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 1.216

Offline IriDor

• **
  • Mesaje postate: 284
  • "Fereste-ma, Doamne, de prieteni"- carte document
« Răspuns #62 : 11/01/16*, 09 »
A aparut macheta la scara 1/43

https://ck-modelcars.de/en/eur/p/32791/persu-experimental-limousine-year-1924-black-1-43-autocult/04006/
Interesant!
Din prezentarea machetei, reiese ca e fabricata din rasina...
Vizavi de detalii, mi se pare cam static modelul, fara elemente mobile, avand in vedere pretul afisat...
Dar pt. 1/43, ramane de vazut ce spune ''piata'', desi valoarea de colectie nu poate fi contestata.

Offline klauzephoto

• **
  • Mesaje postate: 1.090
  • The first 50 years of childhood are the hardest...
« Răspuns #63 : 11/01/16*, 12 »
detaliile, fara suparare, sint cam tot ce se putea face la ora asta la 1/43, tinand cont si ca masina reala nu este o feerie de detalii...mie mi se pare ca nu lipseste nimic. despre elemente mobile...la rasina....slabe sanse sa vedem asa ceva curand si bine facute. pretul este cel al pietei pentru modelele premium (de cativa ani chiar pentru cine se mai uita la segmentul ala). sa nu uitam de exclusivitatea modelului (333 de bucati care raman atatea, autocult promitand de la inceput ca nu vor scoate reeditari sau variante de culoare tocmai pentru a pastra valoarea machetei colectionarului) si faptul ca s-a investit mult in cercetare pentru numai 333 de bucati. Mie, desi mi se pare urata cu spume, o gasesc mult mai fermecatoare prin prisma acestui fapt decat editiile limitate de la minichamps la preturi mult mai mari si care dupa nici o luna apar in alta culoare si in alta culoare si in alta culoare....(la porsche gt3 rs s-a ajuns deja la a 10-a culoare "limitata" la cartima si acum minichamps le schimba cartonul si inscriptia de pe postament si le iau de la capat.....).
acuma....la cati fani ai industriei si ingineriei romanesti am vazut pe multele forumuri, care se dadeau de ceasul mortii ca marii producatori de machete fine nu baga in seama istoria romaneasca, as fi curios cati au facut si efortul sa isi sustina afirmatiile de atunci....ma asteptam sa se umple forumurile romanesti de persu pana acum....
Do i kill myself...or do i kill them all?...

Offline AdyAero

• **
  • Mesaje postate: 3.265
  • 1:72

Offline ovibonaparte

• **
  • Mesaje postate: 495
« Răspuns #65 : 11/01/16*, 14 »
detaliile, fara suparare, sint cam tot ce se putea face la ora asta la 1/43, tinand cont si ca masina reala nu este o feerie de detalii...mie mi se pare ca nu lipseste nimic. despre elemente mobile...la rasina....slabe sanse sa vedem asa ceva curand si bine facute. pretul este cel al pietei pentru modelele premium (de cativa ani chiar pentru cine se mai uita la segmentul ala). sa nu uitam de exclusivitatea modelului (333 de bucati care raman atatea, autocult promitand de la inceput ca nu vor scoate reeditari sau variante de culoare tocmai pentru a pastra valoarea machetei colectionarului) si faptul ca s-a investit mult in cercetare pentru numai 333 de bucati. Mie, desi mi se pare urata cu spume, o gasesc mult mai fermecatoare prin prisma acestui fapt decat editiile limitate de la minichamps la preturi mult mai mari si care dupa nici o luna apar in alta culoare si in alta culoare si in alta culoare....(la porsche gt3 rs s-a ajuns deja la a 10-a culoare "limitata" la cartima si acum minichamps le schimba cartonul si inscriptia de pe postament si le iau de la capat.....).
acuma....la cati fani ai industriei si ingineriei romanesti am vazut pe multele forumuri, care se dadeau de ceasul mortii ca marii producatori de machete fine nu baga in seama istoria romaneasca, as fi curios cati au facut si efortul sa isi sustina afirmatiile de atunci....ma asteptam sa se umple forumurile romanesti de persu pana acum....
  nimeni nu putea spune mai bine ce a spus klauze ;)

Offline buruceagga

• FINANȚATORI 2022-2024
« Răspuns #66 : 11/02/16*, 09 »
Eu am facut comanda. Cand o veni ... punem poze si mai vorbim.

Offline klauzephoto

• **
« Răspuns #67 : 11/02/16*, 12 »
abia astept! primul patriot declarat care confirma.

Offline IriDor

• **
  • Mesaje postate: 284
  • "Fereste-ma, Doamne, de prieteni"- carte document
« Răspuns #68 : 11/02/16*, 12 »
Acum 10 minute am comandat-o si eu...
In colectia de automobile 1/43, a oricarui roman, nu ar trebui sa lipseasca... sau mai bine zis, cu asta trebuie sa inceapa: prima din vitrina.

PS: In urma cu 4 luni, comentariul de mai sus a starnit sentimentul patriotic al catorva colegi de forum, foarte mandri de realizarile inaintasilor, dar suparati ca e prea mult spus "oricarui roman"..."prima din vitrina".
Regret acum, ca am declansat astfel de comentarii, pentru ca totul se interpreteaza si vedeti bine ce a iesit!
« Ultima Modificare: 03/02/17*, 14 de IriDor »

Offline cornel_ct

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 442
« Răspuns #69 : 11/02/16*, 14 »
Deci, daca umflam conturile unor firme straine (producatorul + vanzatorul) putem sa ne consideram patrioti

Offline klauzephoto

• **
« Răspuns #70 : 11/02/16*, 14 »
nu te supara, le faci tu ca sa ramana in tara banii? sau vorbesti ca sa te afli in treaba?....zic si eu...

Offline buruceagga

• FINANȚATORI 2022-2024
« Răspuns #71 : 11/02/16*, 14 »
Deci, daca umflam conturile unor firme straine (producatorul + vanzatorul) putem sa ne consideram patrioti
Cred ca e un statement cam dur al colegului cornel_ct. Eu am inteles unde bate colegul nostru Klauzephoto DAR ca si colectionar al autovehiculului romanesc pentru mine si colectia mea e un must. Imi pare rau ca vreun producator roman nu s-a apucat de facut si vandut machete si macheta automobilului Persu  cu atat mai mult ... dar aia e ;)
« Ultima Modificare: 11/02/16*, 14 de buruceagga »

Offline klauzephoto

• **
« Răspuns #72 : 11/02/16*, 14 »
....daca nu le face nimeni, e suparare. daca le face un strain, iarasi e suparare ca nu raman banii in tara (sa incaseze hotii de la finante impozite crunte pe ei). daca le face un roman...sint prea scumpe probabil...e ceva ce multumeste romanul? nimic se pare...

Offline buruceagga

• FINANȚATORI 2022-2024
« Răspuns #73 : 11/02/16*, 14 »
....daca nu le face nimeni, e suparare. daca le face un strain, iarasi e suparare ca nu raman banii in tara (sa incaseze hotii de la finante impozite crunte pe ei). daca le face un roman...sint prea scumpe probabil...e ceva ce multumeste romanul? nimic se pare...
Cred ca e prima data cand iti dau dreptate. Pe roman nu il multumeste NIMIC!!! Sau doar daca e gratis si adus acasa.

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
  • Mesaje postate: 5.436
« Răspuns #74 : 11/02/16*, 14 »

Ca şi patriot român, se merită!  :-:)