Seria Automobile de neuitat va cuprinde, conform intenției anunțate de editorul Hachette Fascicoli, 60 de numere – machete la scara 1:24, replici ale mașinilor produse în blocul estic european înainte de prăbușirea regimurilor comuniste.
În principiu, pentru un colecționar monoscară, alta decât 1:24, nu au cum să prezinte interes. Dacă pasiunea are la bază (și) astfel de modele, lucrurile se schimbă. Iar atunci când pentru unele din ele există o afinitate cine știe din ce venind, totul se complică.
Personal, îmi voi dori un SR 113 la scara 1:18 până voi pleca la mai bine. Deși, ce-i drept, sper să aștept ceva mai puțin. Voi lua un astfel de model și la 1:43 și la 1:24. Măcar să apară pe piață…
Cumva pe aproape, stă treaba și cu TV, duba fabricată la Tudor Vladimirescu, uzina bucureșteană înființată în 1951. Au existat mai multe versiuni, prima fiind TV 4 din 1958.
Din cele 20 de numere de până acum, m-a mai tentat Oltcit Club 11R. Numai că respira așa un aer de jucărie (am convenit-o cu Johann), încât am zis pas. Spre deosebire de acesta, TV 14 F este o surpriză plăcută. E prea mult să scriu o recenzie, dar trebuie să spun că arată a machetă.