Autor Subiect: ÎN VIZITĂ LA CMC  (Citit de 11369 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 4.033
ÎN VIZITĂ LA CMC
« : 12/06/18*, 01 »
Am avut o zi de pauză între cele două muzee vizitate (Mercedes Benz și Porsche), așa că am efectuat o scurtă vizită de lucru la birourile CMC din Felbach, o suburbie a orașului Stuttgart. Nimic spectaculos, cei ce lucrează aici se ocupă de proiectare, distribuție în Europa, promovare și alte servicii conexe. Producția este, așa cum știm cu toți, în China.

N-am reușit să văd nimic din ce urmează să se producă în viitor, nici măcar pe un colț de monitor, dar am admirat cu multă plăcere o mare parte din modelele care au fost fabricate în serie de-a lungul anilor de CMC. Ba chiar și pe unele care nu au mai apucat să intre în producție și, probabil, nici nu vor mai apuca. Organizarea nu e chiar extraordinară prin vitrine, se putea și mai bine:

Am încercat să fiu pe cât se poate un vizitator civilizat, care nu pune mâna pe toate machetele gazdei, mai ales fără mănuși.

De fapt, toate vitrinele de acolo sunt un fel de istorie a producătorului (nici nu se putea altfel). Unul din primele modele CMC a fost acest triciclu Benz la scara 1:10, probabil o piesă foarte rară azi.

Dar primul-primul, cel cu indicativul M-001 în istoria produselor mărcii este Mercedes Benz SSK Count Trossi (există aici un articol despre o versiune 1:18 care nu este CMC):

Au fost chiar mai multe variante de interior; au fost, desigur o mulțime de modele la scara 1:24, pentru că, la început (anii '90) aceasta era scara la care produceau ei.

Cei de la CMC au avut în listă și un Renntransporter la scara 1:43. Au făcut, de asemenea, un Mercedes 500K 1:24 în mai multe variante de culoare, dar în vitrina lor s-a păstrat doar acesta alb:

Iar de Mercedesul ăsta alb, cu nr.57 (tot 1:24) , habar n-aveam:

Partea mai interesantă este că au încercat și scări mai mari, cum ar fi acest Ferrari 250 GT Berlinetta, la scara 1:5 (sau 1:6?), rămas la stadiu de proiect. A rămas în forma asta turnată în rășina aia în care se fac prototipurile de machete.

Dar este pus la punct cu toate detaliile (mai puțin roțile...), portbagajul se deschide doar dacă apeși butonul, geamul triunghiular de la ușă e mobil, totul este funcțional, chiar și la această chestie care nu e încă o machetă veritabilă. Nu vreau să mă gândesc cât ar fi costat așa ceva în formă finisată.

Și au mai încercat și alte proiecte, la alte scări mari, dar rămase tot la stadiul de... cum naiba îi zice materialului ăsta?? Cred că e vorba de un model la scara 1/8 (Ferrari?) și alte două Mercedes la 1/12.

La proiecte la scări mari finalizate cu succes se încadrează Horch 853, cu plafon textil retractabil funcțional. Dacă țin bine minte, macheta asta era mai ieftină acum vreo 10 ani (prețul pe site era vreo 1800 de Euro). Acum e 3093 de Euro.

Pentru cine mai ține minte, CMC și-a încercat mâna și pe o mașină contemporană, un Mercedes SLR McLaren la 1:18:

Iar figurina asta nu e deloc la scară și nu știu dacă e făcută de CMC. Alături de ea era un șasiu de Ferrari Sharknose 1/18. Într-o mică dioramă am văzut un Aston Martin distrus și ruginit în ultimul hal:

În final, ne-am făcut o poză pentru a i-o trimite lui Moș Crăciun, că e mai simplu așa decât să scrii o listă:

Și încă una cu gazda noastră, destul de răbdătoare:

Până la urmă, CMC e un fel de Mercedes al machetelor 1:18 (ca să nu zic mai mult, pentru că e totul se petrece la Stuttgart), iar vizita a fost o reală bucurie. Și sper că și pentru voi e interesantă această mică privire "din interior".

Offline M3d1an

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 1.255
  • Gen: Bărbat
  • Arriving somewhere, but not here...
    • Reflection in Scale
Re: ÎN VIZITĂ LA CMC
« Răspuns #1 : 12/06/18*, 04 »
Fructuoasa vizita in Sttutgart. As vrea si eu o asemenea organizare prin vitrine  :o

Offline johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.159
« Răspuns #2 : 12/06/18*, 08 »
O adevarata "Vizita de stat"! :)

Multumim pentru poze!

Offline cornel_ct

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 442
« Răspuns #3 : 12/06/18*, 11 »
Te invidiez pentru vizitele facute. Multumesc pentru poze si prezentari.

Offline Panait

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 2.938
  • Ne-am adunat aici ca sa fim mai multi
« Răspuns #4 : 12/06/18*, 17 »
Suuuuuuuuuuuuuuperb ,felicitari  sal'tare

Offline malachi

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 1.341
  • Ne-am adunat aici ca sa fim mai multi
« Răspuns #5 : 12/06/18*, 22 »
Colecţia mea e mai mare ;D. Un concediu foarte reuşit!

Offline ksm

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #6 : 12/06/18*, 23 »
Foarte interesant, felicitări! Esti un ambasador al colecționarilor români  sal'tare
cumpar masinute cu cheita