Autor Subiect: Alexander Dennis Enviro400 [Creative Masters] [2005] [1:76]  (Citit de 3377 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AdyAero

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 3.265
  • Gen: Bărbat
  • 1:72
Alexander Dennis este un producator scotian de vehicule utilitare cu fabrici in Scotia, Canada, China, Noua Zeelanda si SUA. Compania s-a format in 2001 prin uniunea mai multor companii cu probleme financiare. Compania produce autobuze simple si cu etaj, autocare, masini de pompieri sau furnizeaza sasie sau caroserii pentru alti producatori.
Modelul Enviro400 a aparut in 2005 devenind foarte popular printre companiile de transport. Are o compartimentare foarte ergonomica la interior cu spatiu de bagaje si finisari moderne. Este dotat cu un motor Cummings EEV Euro IV cu cutie de viteze automata. Este disponibila si o varianta hibrida.

Macheta Creative Masters reproduce un Enviro400 apartinand companiei FirstBus pe un traseu Park&Ride.
La exterior este foarte detaliata, are foarte multe tampografii, inscriptii pe geamuri, faruri din plastic transparent, oglinzi si stergatoare din piese fotodecupate. Stopurile sunt pictate dar nu este deranjant.
La interior are totul reprezentat, barele pentru pasageri vopsite in mai multe culori (multi fabricanti ignora acest detaliu), scaunele, scara este detaliata (atat cat se vede din ea), mai multe ecrane LCD de prezentare a traseului (probabil).

Dupa cum puteti vedea, cei de la Creative Masters au reprodus foarte corect schema de vopsire a autobuzului real cu seria 33149.
La macheta se deschide si trapa de la motor lasand sa se vada ceva detalii vopsite.

Un detaliu cu partea frontala:

Detaliu cu inscriptia:

Corgi a avut si el acest autobuz si in 2 variante.
http://miniauto.ro/forum/index.php?topic=5648.0
http://miniauto.ro/forum/index.php?topic=5459.0
Banuiesc ca autobuzul a fost al lui, fiind cam singurul colectionar de pe la noi care avea atunci asa ceva. Eu l-am luat de pe Okazii de la alt user si parea intreg in poze (dar fara cutie) dar cand a ajuns avea oglinda stanga rupta si urme de superglue pe un geam si la prinderea oglinzii, semn ca s-a incercat o reparatie de mantuiala. A durat 3 sau 4 ani sa imi fac curaj sa demarez reparatia autobuzului. Am constatat cu surprindere ca oglinda din pachet este de la alt autobuz, alta forma, alta nuanta de galben :(
Am reconstituit bratul din agrafa metalica lipita cu superglue si vopsita (aveam si sarma mai subtire dar am vrut ca bratele sa arate la fel). A fost dificil sa imi dau seama din poze de lungimea bratului dar cred ca am reusit. Am revopsit oglinzile cu vopsea galbena, macar sa fie aceeasi culoare. Este diferita de cea reala, poate o sa o refac mai bine desi e greu de depistat detaliul daca nu sti unde sa te uiti.
« Ultima Modificare: 03/05/14*, 11 de AdyAero »

Offline PaulIP

• **
  • Mesaje postate: 1.263
  • Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste
Frumos!
La ce serveste usa din dreapta-spate?
Pasiunile ne definesc, ne apropie, ne fac sa privim viata intr-un mod propiu si... nu ne fac sa imbatranim degeaba!

Offline AdyAero

• **
Bnauiesc ca e o usa de siguranta. Sa evacuezi un autobuz dublu-etajat in caz de necesitate printr-o singura usa nu cred ca e OK

Offline bezz

• Fool member
  • **
  • Mesaje postate: 2.055
Exact, emergency exit.

Nu-mi dau seama ce e park&ride asta, eu am niste autobuze SIKU mici pe care scrie Park&Ride... o insemna parc de distractii?

)0( )0( )0( Ady, sectiunea 1/72 & 76 este foarte activa  ;D.

« Ultima Modificare: 03/05/14*, 10 de bezz »

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
  • Mesaje postate: 5.435

Offline bezz

• Fool member
  • **
  • Mesaje postate: 2.055

Offline johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.159
Arata foarte bine, il gasesc al fel de detaliat ca Citaro la 1:43.

Offline AdyAero

• **
Multumesc, am modificat prezentarea.
Sectiunea asta e cam inactiva din pacate. Nu prea sunt colectionari si cei care mai sunt nu isi prezinta colectiile care au piese mai rare si frumoase decat astea ale mele.