MINIAUTO - ZONA FORUM ȘI COMUNITATE > FORUM MINIAUTO
DE LA IDEALISM LA PRAGMATISM - partea I-a
Stefan:
"De la idealism la pragmatism" ... este de obicei un drum lung, dar daca ai suficient timp, il parcurgi fara sa-ti dai macar seama ;)
Asa s-a intamplat si cu acest forum, care in 4 ani de zile a reusit sa supravietuiasca, sa creasca, sa se dezvolte (armonios cred eu ;) ), intr-un cuvant sa treaca prin toate bolile copilariei.
In tot acest timp, s-a dezvoltat putin cate putin, ajungand in cele din urma sa creasca precum Fat-Frumos... adica a explodat efectiv dpdv tehnic, ajungand la niste dimensiuni care cu greu mai pot fi tolerate de serverul pe care este gazduit in mod gratuit.
In aceasta perioada, existenta lui virtuala a fost asigurata din resurse proprii.
Cred ca va amintiti discutiile periodice despre o eventuala finantare a lui, prin contributii benevole din partea unor membri... de infiintarea unei asociatii... a unui club... etc
Discutii pe care eu le opream intotdeauna spunand ca "acum inca nu este cazul"... ei bine, acum "ESTE CAZUL" :/()?!?
Intreruperea de ieri a aratat ca serverul pe care este gazduit efectiv nu mai poate faca fata marimii bazei de date si mai ales a traficului generat de cei doua mii de vizitatori zilnici.
Din aceasta cauza, dupa o consultare cu unii membri de baza ai comunitatii, am decis ca incepand din decembrie - sau cel tarziu ianuarie 2013 - sa fie mutat cu catzel si purcel pe un server mai mare si mai fiabil, care insa va functiona pe baze comerciale - cu bani, adica.
Momentan, "am salvat ziua" (cum spun americanii, dar nimeni nu garanteaza ca intreruperi de genul celei de ieri nu vor mai aparea, mai ales in orele de seara cand traficul explodeaza efectiv.
Ceea ce pot eu sa fac acum este sa creez un topic dedicat acestei probleme (finantarea forum-ului Miniauto), cu acces controlat, unde se vor discuta in mod pragmatic toate aspectele aferente.
CERERILE PENTRU INCLUDEREA IN ACEST GRUP DE DISCUTII VA ROG SA LE FACETI AICI.
Folosesc acest mod de filtrare a membrilor pentru a evita si a descuraja din start oric discutie inutila sau comentariu ironic.
PS
Si multumesc pe aceasta cale celor care si-au oferit sprijinul pana acum )0(
DannySS:
Boss, concret, te rugam...
Scorul..., etc...
johann.nunweiller:
--- Citat din: DannySS din 11/16/12*, 10 ---Boss, concret, te rugam...
Scorul..., etc...
--- Terminare citat ---
Idem
Stefan:
--- Citat din: DannySS din 11/16/12*, 10 ---Boss, concret, te rugam...
Scorul..., etc...
--- Terminare citat ---
nu aici... tocmai am scris ;)
deci sa inteleg ca esti primul membru oficial ?
LE
si Johann al 2-lea ;)
sdm:
intru si eu.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă