Autor Subiect: Mercedes Benz G-Class [1990] [Hongwell] [UN - cod 3]  (Citit de 2804 ori)

0 Membri şi 7 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AdyAero

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 3.265
  • Gen: Bărbat
  • 1:72
Modelul real e arhicunoscut. Proiectul a fost demarat la indemnul Sahului Iranului ca vehicul militar si oferit pietei civile incepand cu anul 1979. Produs manual de catre Steyr-Puch (astazi Magna-Steyr) in Austria, desi cu un design ce pare invechit se produce si astazi si are mare succes datorita performantelor si dotarilor. Desi de-a lungul anilor s-a anuntat sistarea productiei, aceasta va continua cel putin pana in anul 2015. Varianta militara se afla in dotarea mai multor tari, inclusiv USA.
Exista si varianta militara Peugeot/Panhard P4 destinata doar pietelor francofone cu motoare Peugeot, saiul fiind furnizat de catre Mercedes-Benz.

Modelul de la Hongwell este unul detaliat. Linii fine care respecta bine modelul real, oglinzi ca piese separate, inscrisuri fine. La scara 1:72 exista 2 variante: prima, cu stopuri din plastic rosu transparent si transmisia si cutia de viteze ca piesa separata si varianta a doua cu stopuri vopsite si transmisia integrata in sasiu. Din pacate exista in doar 3 culori ca varianta civila ( http://www.hongwellitaly.it/mercedes/gclass/gclass.htm ) si in alte 2 culori ca varianta de interventie (alba - Tuzoltosag - pompierii ungari si rosie - Vigili del Fuoco - pompierii italieni), asa ca am pus ochii pe o dublura alba de Tuzoltosag si am purces la modificari.

Cum arata la inceput (poza nu imi apartine):

Alaturi de varianta "civila" pe negru:

Ce modifcari i-am facut: am demontat tot de pe masina, mai putin oglinzile, n-am vrut sa ma risc. Apoi prin curatare cu acetona si betisoare de urechi (am mai folosit tehnica aici -> http://miniauto.ro/forum/index.php?topic=22656.0) am curatat tampografia cu rosu, am lipit decaluri cu litere UN (fiecare litera fiind independenta) si am pus un fel de protectie in fata masinii, fiind stiut ca vehiculele UN se deplaaseaza in zone periculoase si un astfel de accesoriu e util. A primit un numar d einmatriculare (UN 163). Gaurile de la girofar ar fi fost usor de astupat dar greu de vopsit, desi am 3 sticlute de vopsea alba, niciuna nu semana cu albul de pe masina si nu am vrut sa ma stric detaliile tampografiate prin curatarea vopselei si revopsirea machetei, asa ca am lipit o "chestie".
La interior am vopsit scaunele si bancheta spate cu gris, volanul la fel, am confectionat un interior la plafon si chiar oglinda interioara. Necazul e acum ca masina nu mai incape intr-o cutie de plexi datorita bull-bar-ului, va trebui sa o pun intr-o cutie de carton mai mare.

PS. Albul masinii bate spre galben pentru ca nu am folosit blitz-ul si becul a dat o tenta galbuie masinii.
« Ultima Modificare: 11/10/16*, 10 de AdyAero »

Offline johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.159
Mi a mers la inima..