MINIAUTO - ZONA CU JUCĂRII - MAȘINUTE ȘI ALTELE > JUCĂRII de tablă sau plastic
Jucariile romanesti produse inainte de 1989 - o lume disparuta ?
Stefan:
Un subiect foarte interesant pentru multi forumisti "trecuti de prima tinerete" ;)
am preluat din mers si incerc sa dezvolt acest subiect
onlineanticariat:
Da, asa e, preturile ramaneau nemodificate, dar nici produse diversificate nu gaseai. Oferta de jucarii era limitata, rare erau momentele cand gaseai o masinuta chinezeasca. Noi, copii din vremea aceea, cu imaginatie si pricepere, transformam aceste jucarii anoste in "masini de vis".
Meteor:
--- Citat din: onlineanticariat din 05/03/12*, 16 ---Da, asa e, preturile ramaneau nemodificate, dar nici produse diversificate nu gaseai. Oferta de jucarii era limitata, rare erau momentele cand gaseai o masinuta chinezeasca. Noi, copii din vremea aceea, cu imaginatie si pricepere, transformam aceste jucarii anoste in "masini de vis".
--- Terminare citat ---
S-a gandit vreodata cineva sa numere toate jucariile (tipuri, modele) fabricate de la... "1900 toamna" - pana la revolutie si chiar si putin dupa (adica pana la desfiintarea intreprinderilor de profil... :'( ) ?!?!?
Din ce am adunat in ultimii ani si din ce imi mai aduc eu aminte din copilarie (aveam 10 ani in '89) - n-as putea spune ca oferta era chiar asa de mica. Clar ca nu se compara cu ceea ce este acum pe piata, dar daca parintii isi permiteau, puteau gasi suficiente jucarii chiar si atunci!
Stefan:
--- Citat din: Meteor din 05/03/12*, 17 ---S-a gandit vreodata cineva sa numere toate jucariile (tipuri, modele) fabricate de la... "1900 toamna" - pana la revolutie si chiar si putin dupa (adica pana la desfiintarea intreprinderilor de profil... :'( ) ?!?!?
..........
--- Terminare citat ---
da, s-a gandit... varu' Cristi amj... de parca n-ai sti <-o
Meteor:
--- Citat din: Stefan din 05/03/12*, 18 ---da, s-a gandit... varu' Cristi amj... de parca n-ai sti <-o
--- Terminare citat ---
:/()?!? Din cauza caldurii! ;) Da, uitasem ca a inceput sa faca fise, dar nu cred ca va avea vreodata timp sa se ocupe serios de toate jucariile pe care le are.
Isi aduce aminte de ele doar inainte de cate vreo expozitie sau cand e suparat la targ ca-l doare stomacul... ficatul si nu poate sa manance si el un mic ori sa bea ceva ;D - si atunci sare pe noi ca nu-l ajutam cu Asociatia ;) Voluntari pe aici? ???
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă