Mercedes Benz G este un model produs incepand cu anul 1979. Se produce inclusiv pana in ziua de azi si se zvoneste ca ar rezista in productie pana in 2015. De-a lungul timpului masina nu a suferit modificari majore, modelele produse recent semanand foarte mult cu cele de la inceput.
Acest model are capactati foarte bune pentru offroad, drept urmare fiind folosit in atat ca vehicul de armata cat si ca vechicul de interventii.
Macheta, am decis sa o prezint chiar daca mai exista un g55 amg, intre cele doua fiind cateva diferente. Modelul prezentat de mine infatiseaza masina din 2002, mai exact G500.
Detalile sunt foarte bune, macheta fiind realizata foarte ingrijit. Culoarea alba nu este neaparat cea mai potrivita pentru o astfel de masina, dar pune in lumina detalile ei.
Nu imi dau seama daca oglinzile macheti au fost uitate negre, sau chiar asa a fost la modelul 2002. Masina reala dispune de mai multe facelift-uri, iar diferentele intre ele sunt minore, pe internet fiind poze in diverse variante (cu semnal, negre, sau in culoarea caroseriei).

imbinarile sunt realizate ingrjit si dau senzatia de calitate.

trapa pare parte separata, dar nu este functionala. ar fi fost prea frumos

manerele usilor sunt realizate ca parte individuala si arata foarte bine

blocurile optice de frana si semnalizare dispund de nituri, dar nu sunt foarte deranjante.

partile cromate sunt realizate foarte atent, materialul folosit semanand foarte mult cu cel real

aerisirile motorului sunt reale, grilele fiind perforate

balamalele sunt realizate foarte frumos, fiind perfect reproduse dupa modelul real atat la capota cat si la cele 5 usi

motorul are detalii multumitoare, fiind reprodus din multe piese chiar daca unele se vad foarte putin. totusi ar fi fost de preferat si un capitonaj al capotei.
se poate observa si bratul de sustinere care arata la fel ca cel real

la interior detalile sunt multumitoare, desi cele 2 cotiere prezente nu se misca, iar scaunele au un material nu foarte bun.
se poate observa extinctorul realizat foarte frumos, sub scaunul soferului si inscriptiile V8 de pe mocheta fata, precum si pragurile cromate - mercedes benz

portbagajul este mochetat si dispune de un sistem de deschidere realist, dar prost. usa spate se deschide foarte greu si supune unui chin gratuit roate spate de care trebuie tras cu putere pentru a deschide respectiva usa. desi am citit ca la mai multe modele usa spate atinge in podea, provocand zgarieturi, la mine nu am observat aceasta problema.

pe usa spate se poate oberva si stropitorul pentru geam cat si stergatorul

rotile sunt realizate foarte ingrijit. pe cauciuc se pot observa inscriptionate marca si modelul, iar pe jante putem observa prezoanele realizate foarte atent cat si emblemele de mercedes aferente.

sasiul prezinta deasemenea detalii multumitoare. se pot observa arcurile suspensiei, care desi nu pare functionala arata foarte bine.

ps: imi cer scuze pentru eventualele greseli, dar forum-ul a mers infect, iar crearea acestei prezentari a fost un adevarat chin.
de asemenea in unele poze e posibil sa apara si niste fire de praf, dar le-am observat dupa ce am facut pozele si nu am mai avut ocazia de a le repeta in aceeasi locatie.