Autor Subiect: Sauber Mercedes C9 #61 [1987][Exoto]  (Citit de 4018 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline dex

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 765
    • www.alexbadulescu.ro
Masina reala, Sauber Mercedes C9 a concurat in campionatul mondial Grupa C in anul 1987, fiind condusa pe circuitul de la Le Mans de catre Mike Thackwell, Henri Pescarolo si Heidei Okada.
Motorul, Mercedes Benz M119, un V8 de 5 litri turbo, a reusit sa impinga acest bolid pe linia dreapta de la Mulsanne pana la viteza record de 248 mph.

Macheta, inca din cutie, reuseste sa impresioneze. La exterior este o cutie din carton, in genul celor de la CMC, care imbraca o alta cutie din carton, in care se gaseste polistirenul ce gazduieste macheta.  Capota din fata si cea din spate sunt separate de sasiu si ambalate individual in hartie cerata, cu logo-ul celor de la Exoto. Rotile sunt ambalate si ele individual, fiind imbracate cu o folie speciala. Usile sunt prinse cu banda adeziva iar intr-o mica punguta sunt antenele si cheia de roti.
Scotand toate aceste “acareturi” ni se dezvaluie macheta. Culoarea este albastru inchis, nemetalizat, iar partea inferioara a sasiului este neagra. Detaliile sunt spectaculoase si, din punctul meu de vedere, peste cele de la CMC.
Si pentru ca macheta are ce arata, o voi lua pe rand cu prezentarea.

Exteriorul:
« Ultima Modificare: 02/28/10*, 10 de Ciprian »

Offline Dark Side

• BadBoy 'Vettes !
  • Senior Member
  • Mesaje postate: 4.995
  • Gen: Bărbat
  • Corvette Racing: Winners of Le Mans 2011 @ GTE-PRO
Rãspuns: Sauber Mercedes C9, #61, Exoto, 1:18.
« Răspuns #1 : 02/27/10*, 23 »
Parca e cam ridicata partea frontala, tie nu ti se pare ? ;)
Click the banner to see my site

Offline dex

• Junior Member
  • **
    • www.alexbadulescu.ro
« Răspuns #2 : 02/27/10*, 23 »
Daca la exterior lucrurile stau foarte bine, ceea ce este sub capota te poate lasa fara respiratie. Detaliile sunt la cele mai inalte standarde, motorul poate fi definit doar ca SENZATIONAL iar interiorul este si el superb realizat.

Offline dex

• Junior Member
  • **
    • www.alexbadulescu.ro
« Răspuns #3 : 02/27/10*, 23 »
Parca e cam ridicata partea frontala, tie nu ti se pare ? ;)
Asa este, e putin mai ridicata decat ar trebui.

Offline dex

• Junior Member
  • **
    • www.alexbadulescu.ro
« Răspuns #4 : 02/28/10*, 00 »
Motorul:
Cum spuneam, abunda in detalii si cred ca este peste media tuturor producatorilor de 1:18 pe care-i am eu. Sau mai bine zis, peste CMC, pentru ca ceilalti nici nu intra in discutie.
Radiatoarele sunt metalice, furtunurile sunt din cauciuc (nu plastic care sa imite, chiar cauciuc, se simte la textura), colierele care prind furtunurile sunt foarte realist realizate, fire, insertii metalice, toate sunt reprezentate.
Pana si cele care abia se zaresc sunt perfect redate, gen galerii de evacuare, esapament etc.

Offline dex

• Junior Member
  • **
    • www.alexbadulescu.ro
« Răspuns #5 : 02/28/10*, 00 »
Rafinament: in partea superioara a motorului e un mic rezervor din plastic, cred ca e vasul de expansiune al radiatorului. E facut in doua culori, exact cum se face datorita apei la motoarele adevarate. Aici au un mare "+" din partea mea.

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 4.033
« Răspuns #6 : 02/28/10*, 00 »
Frumoasă machetă şi fotografiile surprind bine detaliile. Deşi nu intră în sfera mea de interes, trebuie să recunosc că este excelentă.

Offline ksm

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #7 : 02/28/10*, 00 »
OFF: Naspa e ca dupa cursa din 89' de la Le Mans linia dreapta a fost fragmentata de doua sicane pentru scaderea vitezei (una in 90' si au mai adaugat una intre timp). Interesant este faptul ca la cursa din 89' sa inscris un prototip Peugeot construit doar ca sa doboare recordul de viteza. Din cate stiu asta a facut dar sa stricat dupa putin timp si a a abandonat (a facut ,,poc'' motorul) asa ca recordul ramane a lui C9. ;)
de ce stiam ca linia dreapta se cheama Hunaudieres??

intr-un AUTO PRO de prin 1996 am citit ca in 1989 acest Peugeot de care vorbesti (WM parca) a depasit 400 km/h...

despre macheta ce sa zic, e mortala, dar si mai mortala ar fi varianta 'Finish Line' ;D
cumpar masinute cu cheita

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
Raspuns: Sauber Mercedes C9 #61 [1987][Exoto]
« Răspuns #8 : 02/28/10*, 10 »
Dex, trebuie sa te felicit, ai achizitionat una din cele mai bine realizate machete de la Exoto, pretul fiind extrem de mic. Pe E-bay circula la cel putin 200 euro, iar pe site-ul oficial nu te poti apropia de ele.

O macheta extraordinara dupa o legenda a motorsportului international. Cred ca nici un alt producator nu putea sa faca o treaba mai buna. Eu as fi foarte interesat sa o vad pe viu, poate la urmatoarea intalnire ne onorezi cu prezenta. ;D

Motoarele celor de la Exoto pentru masinile de competitie sunt fabuloase, uneori imi lasa senzatia ca trebuie sa mai pun doar benzina si incep sa 'maraie'...

Detaliile sunt spectaculoase si, din punctul meu de vedere, peste cele de la CMC.

Si acu sa fiu rautacios: V-am spus eu ca CMC nu e 'tata lor' peste tot!

Offline cosmic

• **
  • Mesaje postate: 1.485
Rãspuns: Sauber Mercedes C9 #61 [1987][Exoto]
« Răspuns #9 : 02/28/10*, 13 »
Macheta aceasta nu pot sa spun decat ca ma face sa plang,,,Inca o saptamana si aveam sanse sa fie a mea...O fugaresc de atata timp si acum m-a gasit fara finante...Este pur si simplu spectaculoasa si din punctul meu de vedere peste modelele CMC

Offline cipilica

• Rookie / Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 57
« Răspuns #10 : 02/28/10*, 15 »
Desi masina in sine nu ma atrage in mod deosebit, macheta este o realizare de exceptie. Mai ales motorul, superb realizat  :o
Asta inseamna o macheta "super", te face sa o cumperi chiar daca masina nu-ti place in mod deosebit.
Felicitari pentru achizitie, poze, prezentare...

Offline dex

• Junior Member
  • **
    • www.alexbadulescu.ro
« Răspuns #11 : 02/28/10*, 15 »
Va multumesc pentru apreciere, in curand mai pun si cateva poze cu interiorul, ca am ramas dator.

Asta inseamna o macheta "super", te face sa o cumperi chiar daca masina nu-ti place in mod deosebit.

Ai perfecta dreptate, n-am intentionat sa iau acest model neaparat, cea mai mare tentatie fiind faptul ca e Mercedes si iubesc aceasta marca, din care pot sa spun ca am strans cateva modele.
Dar mi-a placut atat de mult incat nu m-am putut abtine.

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
« Răspuns #12 : 02/28/10*, 17 »
e off-topic, dar vreau sa te corectez dex. macheta este mai degraba un Sauber, Mercedes fiind doar sub capota. Caroseria, sasiul si tot ce mai tine de acest bolid sunt realizate de elvetienii de la Sauber, care i-au invitat pe cei de la Mercedes sa contribuie cu un motor. Faca parte din istoria Mercedes fara discutie, dar nu este produsul lor decat cel mult 50%.

Offline dex

• Junior Member
  • **
    • www.alexbadulescu.ro
« Răspuns #13 : 02/28/10*, 17 »
Interesant, nu stiam. Mersi de informatie.

Offline justady2002

• **
  • Mesaje postate: 4.272
« Răspuns #14 : 02/28/10*, 22 »
Superba piesa! Felicitari! Un Exoto in adevaratul sens al cuvantului! Chiar daca nu este in ton cu preferintele mele in materie de machete, trebuie sa recunosc o bijuterie cand o vad!  )0(