Modelul de Lamborghini Countach LP500 a aparut in 1982 si a fost produs pana in 1985, inlocuindu-l pe Countach LP400S si fiind inlocuit de LP5000 Quattrovalvole. Totodata a fost numit si LP 5000S, datorita cilindreei motorului - 5 litri (care de fapt erau doar 4,8)... Ca si date tehnice, atingea viteza de 96 km/h in 5,6 secunde, 0-160 in 12,9 sec, viteza maxima de 298 km/h. Puterea motorului era de 375 CP si consumul de benzina la 21,5 l/100km
Modelul Kyosho a devenit mai greu de gasit, fiind facut prin 2003. Dar nu isi arata varsta, detaliile sunt excelente, iar calitatea e de top. Asa cum am mai zis si pe DX, nu am modelul AA, dar mi-e tare greu sa cred ca poate sa fie superior lui Kyosho.
Usile si capotele stau deschise fara suport, farurile se deschid si inchid fara proobleme, iar inchise lufturile sunt uniforme si minime.
Asa cum s-a mai spus, suspensia este activa
Am cumparat masina de la un colectionar care o avea in colectie de cel putin 5-6 ani, dar e fara un defect de fabricatie!
Il am si pe LP400 de la Kyosho, dar datorita culorii interiorului (alb imaculat) pare mai putin real... La LP500, interiorul arata foarte bine si convingator.
Detaliile motorului sunt redate destul de bine, se remarca frezenta fiselor de bujii, furtune si alte cabluri.
As recomanda modelul oricui, fiind o masina care e unica si celebra pentru design-ul ei.
As mai vrea inca un model de Countach in colectie, si anume LP500R tot de la Kyosho, dar daca nu se va intampla, am deja modelele pe care la vroiam.