Autor Subiect: Porsche Carrera GT [2005][Minichamps]  (Citit de 2616 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Florin

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 101
  • Gen: Bărbat
Fiind cam singura varianta care lipseste din index, am hotarat sa sar peste detaliile modelului 1/1 - ele aflandu-se in celelalte prezentari.
Am sa precizez insa, ca modelul CGT 1/1 a fost tour de force pt cei de la Porsche, din ingrediente enumerandu-se fibra de carbon, kevlar, frane ceramice si multe altele. Sincer, ma intreb acum cu resursele grupului VAG, cu ce supercar vor veni cei de la Porsche. Un lucru sunt sigur: nu vor dezamagi.

Acuma la model. Nu stiu unde sa incep si unde sa termin. Daca masina ar fi avut roti detasabile (ala CMC/BBR), ar fi fost acolo sus pe acelasi calapod cu CMC/BBR/Exoto. De ce spun asta? Nu sunt multe lucruri pe care le-as schimba. Ca o remarca, capota motorului ar fi putut sa aibe un buton care sa ajute la deschiderea ei, pt ca luftul dintre caroserie si capota e unul dintre cele mai mici pe care le-am vazut (un lucru bun, dar deschiderea capotei e un exercitiu care se poate lasa cu ciupirea vopselei).
Mesele perforate au fost folosite la capota motorului (3D). Eleronul este ajustabil, el poate fi ridicat sau coborat si sta bine si in pozitie intermediara, fara sa cada. Balamalele usilor sunt f interesante, este pt prima data cand am vazut balamale de tipul asta la un model - e in gen de sarma tare, pe partea de ghidaj. Partea de acoperis e compusa din 2 bucati si este detasabila. Partea cea mai interesanta pt mine e suspensia, in special pe spate: ea e activa, dar modelul 1/1 a folosit suspensie "inboard" care e perfect replicata de Minichamps. Cu capota deschisa, daca apas in jos pe partea din spate a masinii, suspensia pivoteaza si se vede clar cum arcurile se compreseaza. Exista la capota motorului 2 amortizoare care o sustin deschisa fara probleme. Scaunele sunt tapitate cu piele neagra! Asta fiind cea mai realistica textura de piele pe un model 1/18. Auto art si CMC au folosit o textura care e mult prea grosolana, aratand f. ne realistic. Nu e cazul aici! Rotile si franele sunt extrem de bine replicate si pe spate se gasesc 2 etrieri, unul pt frana de picior, celalalt pt frana de mana. Inca un lucru demn de remarcat este faptul ca galeriile de admisie au literele "Porsche" un pic mai lucuiase (cromate) fata de restul galeriei, astfel detasandu-se foarte frumos.

Am luat CGT-ul la mana a 2-a, dar am observat ca inca se gaseste la ~100 dolari. Parerea mea este ca reprezinta o valoare ridicata si as zice ca intrece Autoart-ul la capitolul detalii, gasindu-se si la un pret mai mic.

Daca McLaren-ul F1 si Veyron-ul de la PMA vor fi pe acelasi calapod cu CGT-ul, am sa le cumpar cu cea mai mare placere.

« Ultima Modificare: 02/16/10*, 08 de Ciprian »

Offline Andrei G.

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 827
Rãspuns: Porsche Carrera GT [2005][Minichamps]
« Răspuns #1 : 02/16/10*, 01 »
Sincer mie acest model imi seamana foarte mult cu cel produs de catre Maisto,detaliile nu mi se par deloc reusite(exceptie facand  doar deschiderea usilor si eleronul mobil),in rest calitativ mi se pare mediocra.Modelul din AA mi se pare mult mai frumos,mai ales ultima "generatie",scoasa anul trecut este foarte bine realizata ;)

Offline Florin

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 101
« Răspuns #2 : 02/16/10*, 01 »
Andrei, eu deabia am inlocuit modelul Maisto cu PMA (inca mai am Maisto rosu). Unde ti se par similare cele 2 modele, ca sincer sa fiu nu prea am idee de ce vorbesti.

Offline gigelm5m3

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 354
« Răspuns #3 : 02/16/10*, 07 »
La prima vedere si mie mi-se pare ca modelul AA este mult peste acesta....ar fi bune niste poze cu modelul in discutie, daca nu are nimeni la indemana o sa fac eu in weekend si le pun. Modelul AA are acele cureluse si posibilitatea punerii hardtopului in portbagajul din fata. Grilele de pe capota de la motor sunt metalice, discurile de frana arata mai bine....

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
« Răspuns #4 : 02/16/10*, 08 »
Eu zic ca arata foarte bine macheta. Sunt diferente fata de Autoart, cum ar fi curelusele mentionate de Gigel. Grilele de pe capota par a fi metalice si aici, iar motorul arata mai bine in cazul Minichamps. Scaunele alea arata mai bine decat la Autoart, dar, in rest, interiorul este oarecum similar. Atentie! Aceasta replica e singura care a redat sistemul real de deschidere a usilor! Autoart a folosit balamale obisnuite.

Nu m-ar surprinde ca macheta sa arate chiar mai bine in realitate. Culoarea o face cam dificila la pozat. Oricum, imi place foarte mult cum ii sta pe galben.

Offline justady2002

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 4.272
« Răspuns #5 : 02/16/10*, 09 »
Imi place cum arata macheta asta, are destule detalii si clar este cu mult peste Maisto, dar mai are pana la AUTOart.
Mi-a sarit in ochi imbinarea aripilor fata (deasupra rotilor fata). Initial ma gandeam ca au lasat ei asa, dar m-am documentat si am vazut si si modelul real este la fel. Nu inteleg de ce Porsche nu a facut astfel incat sa se imbine frumos (estetic). Dar probabil au ei considerentele lor. ;) (atasata poza mai jos). Si inca ceva, mi se pare mie sau acel panou din spatele rotilor fata nu este redat corect 100% (comparati cu masina reala). Este doar parerea mea?

Anyway, macheta este ok. Este un upgrade foarte bun pt un Maisto. Felicitari.

Offline AdyAero

• **
  • Mesaje postate: 3.265
  • 1:72
« Răspuns #6 : 02/16/10*, 13 »
Suspensia fata pare mai lasata decat la modelul real.

model collector

• Vizitator
« Răspuns #7 : 02/16/10*, 23 »
Azi l-am luat si eu, insa varianta Aa. Cert este ca interiorul la Aa este mult mai bine realizat, asta din ce vad pedalierul si locul pt repaosul piciorului reprodus metalic. Ce este de senzatie la Minichamps sunt scaunele in piele. Chiar si la motor eu merg cu Aa.

Offline ksm

• **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #8 : 02/17/10*, 09 »
ok, e mai slab decat AAul, insa n-are nicio treaba cu Maisto, pe bune... :0/
cumpar masinute cu cheita

model collector

• Vizitator
« Răspuns #9 : 02/17/10*, 10 »
Maisto iese din discutie, desi mi-ar placea sa am Carrera GT Concept de la ei. BTW nu aici fusese discutia ca cel Minichamps nu respecta scara?

Offline Alex230

• Full Member
  • Mesaje postate: 2.165
« Răspuns #10 : 02/18/10*, 04 »
Atentie! Aceasta replica e singura care a redat sistemul real de deschidere a usilor! Autoart a folosit balamale obisnuite.

NOT...

Offline Ciprian

• Hero Member
« Răspuns #11 : 02/18/10*, 07 »
ce NOT. uita-te si in poza ta, ca se vede acea tija.

Offline Dark Side

• BadBoy 'Vettes !
  • Senior Member
  • Mesaje postate: 4.995
  • Corvette Racing: Winners of Le Mans 2011 @ GTE-PRO
« Răspuns #12 : 02/18/10*, 11 »
Putin important daca ma intrebati pe mine.
Macheta arata ok, e vopsita intr-o culoare vesela (cu toata vremea innorata de afara) :)))
Click the banner to see my site

Offline Alex230

• Full Member
  • Mesaje postate: 2.165
« Răspuns #13 : 02/18/10*, 17 »
ce NOT. uita-te si in poza ta, ca se vede acea tija.
Tija aia e exagerata la PMA ,prefer fara aka varianta Aa.
Plus ca PMA a facut modelul prea "umflat" ,si sunt cam pronuntate partile rotunjite. Singurul loc unde straluceste e interiorul (mai exact scaunele si pedalele ,restul fiind mai slab redate decat la Aa).
Motorul iar mi se pare inferior variantei Aa , din cauza cadrului de carbon GALBEN-mustar...de unde pana unde?
Au dat chix si cu semnalizarile fata ,acestea fiind albe ,nu portocalii...

Avand in vedere pretul mai mic decat pt un AA ,e un deal bun.

Offline Ciprian

• Hero Member
« Răspuns #14 : 02/18/10*, 17 »
pai normal ca e exagerata, doar nu e cmc. eu doar semnalam faptul ca au facut-o.