Autor Subiect: Pontiac GTO [1966][Highway 61]  (Citit de 4969 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline justady2002

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 4.272
  • Gen: Bărbat
Pontiac GTO [1966][Highway 61]
« : 12/23/09*, 12 »
Pontiac GTO (Gran Turismo Omologato) a fost produs de catre GM intre anii 1964 si 1974, si este considerat un muscle car classic al anilor 60 si 70. Modelul la care ma refer face parte din prima generatie, iar dupa ce i s-a facut un mic facelift dimensiunile masinii au ajuns la 5,24 metri lungime si 189 cm latime. Se putea opta intre trei tipuri de caroserie: convertible, hardtop si coupe. Acest model din 1966 a inregistrat recordul de vanzari cu 96,946 unitati. Folosea un V8 de 360 CP, dar circulau zvonuri ca puterea motorului era de fapt mult mai mare decat ce s-a declarat. Productia GTO-ului a incetat in 1975, dar in 1999 a fost reluata cu noul GTO, un model bazat pe Holden Commodore.

MACHETA:

Isi merita din plin banii platiti. Bineinteles, nu este perfectiunea intruchipata: are mici puncte si zone de imprefectiune ale vopselei, cromul de pe praguri si alte elemente nu este uniform aplicat, rotile din spate se invart destul de greu (datorita pribabil si cardanului mobil) si cand am primit-o nr de inmatriculare din spate era cazut (dar nu cred ca datorita producatorului ci mai degraba transportatorului). Detaliile sunt multe si impresionante: suspensie functionala, elementele caroseriei se imbina perfect, antena telescopica, capota motorului are balamale, motorul foarte frumos realizat, partea de dedesubt a masinii foarte detaliata, cu arborele cardanic care se roteste, elementele cromate sunt finut realizate, emblemele fata, spate si laterale bine aplicate, interiorul este exceptional, dupa parerea mea: ceasurile de bord, imitatia de lemn, scaunele culisante, torpedoul care se deschide, centurile de siguranta din material textil si multe elemente cromate. In portbagaj se alfa roata de rezerva, bine prinsa de podea, o "mocheta" si pe capacul portbagajului se afla stickere indicatoare. In concluzie, dupa parerea mea, aceasta macheta nu cred ca ar merita 90 euro, pretul initial al unui Highway 61, dar 40 euro ... cu siguranta! Detaliile abunda! Fiind primul meu H61 pot sa spun ca m-a impresionat si cu siguranta voi mai lua si alte muscle cars de la ei.  ;)

Pontiac GTO 1966 1:1

Pontiac GTO 1:18

« Ultima Modificare: 02/28/12*, 20 de justady2002 »

model collector

• Vizitator
Rãspuns: Pontiac GTO [1966][Highway 61]
« Răspuns #1 : 12/23/09*, 13 »
Felicitari Adi, foarte frumoasa. Si eu tot spre culoarea asta m-as fi orientat, am mai auzit la cineva de problemele cu cromul sarit. Mie imi plac H61, machetele lor au ceva ce celelalte nu au.

Offline cipilica

• Rookie / Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 57
« Răspuns #2 : 12/23/09*, 13 »
Felicitari, frumoasa masina si mai frumoasa macheta.
Si pe mine ma tenteaza un H61, nu m-am hotarat asuprea unui model dar am auzit de bine despre machetele produse de ei, ca si in cazul celei de fata.
Poate ca ai dreptate si e cam mult 90 euro, insa apar tot felul de reduceri si la momentul potrivit o voi insfaca pe cea care imi va place. 40 euro cred ca e mai mult decat un pret decent.
Am observat in ultima poza ca ambele capote se deschid daca nu prea mult, cel putin arhisuficient, lucru destul de rar intalnit.

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #3 : 12/23/09*, 14 »
super modelul, imi place mult. De fapt, mi-a placut de cand a aparut in "Triple X" ;D

Offline justady2002

• **
« Răspuns #4 : 12/23/09*, 15 »
Felicitari Adi, foarte frumoasa. Si eu tot spre culoarea asta m-as fi orientat, am mai auzit la cineva de problemele cu cromul sarit. Mie imi plac H61, machetele lor au ceva ce celelalte nu au.

Multumesc tuturor de aprecieri.
     Intr-adevar este pe 4T prezentat un model care asa a venit, cu cromul de pe bara spate sarit. Si eu am asteptat cu sufletul la gura sa-mi ajunga macheta si m-am bucurat enorm cand am vazut ca totul e in ordine.  :D

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
« Răspuns #5 : 12/23/09*, 15 »
chestia asta cu cromul sarit tinde sa devina mai mult un mit. eu chiar am luat una cu cromul sarit, dar mai am inca 4 si sunt foarte ok. e adevarat ca metoda de aplicare e putin rudimentara, dar machetele H61 au un raport calitate pret excelent.

in al doilea rand, macheta asta noua costa nu 90, ci 80 de euro. daca nici macar asta nu face banii, atunci ce macheta merita? autoarturile de 100 euro? cum zicea un personaj banat pe forumul asta, machetele H61 sunt piese de piese la pretul lor, dar romanul le vrea moca mereu...

model collector

• Vizitator
« Răspuns #6 : 12/23/09*, 17 »
H61 isi merita banii din plin, vorbesc de pretul intreg. Numai pentru balamalele acelea de la capota! Ganditi-va ca un Maisto ajunge la 35 de euro. Si Autoarturi bune se mai gasesc la 75 de euro.

Offline Andrei G.

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 827
« Răspuns #7 : 12/23/09*, 20 »
Inca un H61 reusit,ca majoritatea de altfel.
O macheta superba pret/raport/calitate,in rest nu mai cuvinte,detaliile sunt specifice un H61(balamale de la capota care sunt dementiale,motor detaliat,interiorul de asemenea...),reusita alegere,cat despre masina.....ce mai,Pontiac GTO a fost si va ramane un "idol" pentru cei pasionati de muscle-car ;D :o

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #8 : 12/25/09*, 20 »
imi place in mod deosebit bordul. imitatia aia de lemn chiar are efect..... Ce nu mi-ar place, dar este o opinie personala: plasticul de sub capota, cel care inconjoara motorul, este negru, iar cel din portbagaj este in culoarea masinii. Ar fi fost mai frumos sa fie invers. dar este o parere personala..... ;D

Offline justady2002

• **
« Răspuns #9 : 12/27/09*, 11 »
imi place in mod deosebit bordul. imitatia aia de lemn chiar are efect..... Ce nu mi-ar place, dar este o opinie personala: plasticul de sub capota, cel care inconjoara motorul, este negru, iar cel din portbagaj este in culoarea masinii. Ar fi fost mai frumos sa fie invers. dar este o parere personala..... ;D

Pai cred ca este o alegere logica deoarece daca ar fi vopsit compartimentul motor in culoare deschisa, toate petele de ulei, benzina, mizerie etc etc s-ar fi vazut mult mai tare. Daca te uiti si in poza atasata se vede ca partile laterale sunt din plastic negru.  ;)

PS - tot aici se vad si balamelele reproduse atat de fidel de H61. Superb!  )0(

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #10 : 12/27/09*, 13 »
scuza-mi offtopicul dar nu ma pot abtine: masina ta ce culoare are sub capota? este diferit de culoarea exterioara?

Offline justady2002

• **
« Răspuns #11 : 12/27/09*, 13 »
scuza-mi offtopicul dar nu ma pot abtine: masina ta ce culoare are sub capota? este diferit de culoarea exterioara?

Masina mea, in partile laterale ale compartimentului motor este in culoarea caroseriei. Insa iti pot arata multe masini moderne care au plastic negru. Dar fa diferenta, 1966 - 2005. ;) alte concepte, alte idei, alte solutii tehnice ... ;)

Offline Gabriel

• Rookie / Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 57
    • A battle against monotony
« Răspuns #12 : 01/05/10*, 16 »
 Inca o macheta care imi lasa gura apa :-)  , iar la banii astia , pe langa satisfactia sufleteasca de a avea un asemenea model , ai reusit sa faci si o tranzactie foarte convenabila .
Pasiunea pentru masini , nu tine cont de scara ! :-)

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
  • Mesaje postate: 5.436
« Răspuns #13 : 01/05/10*, 19 »
Varianta rosie are motorul diferit.
« Ultima Modificare: 09/23/21*, 02 de Dilo »

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
« Răspuns #14 : 01/05/10*, 19 »
cei de la Highway61 sunt putin mai indrazneti si ofera multe machete in versiuni multiple de motorizare. de exemplu Dodge 330 are atatea culori cate motorizari. probabil ca aici se aplica acelasi lucru. turcoaz si rosu difera ca motorizare, in timp ce ala negru e versiune Hurst, care pe langa transmisie si cutie de viteze are in mod cert si alt motor.