Alte modele similare din generația sa - la unele am făcut referire în articol, la altele nu: Ford Bronco, Chevlolet Blazer, Jeep Cherokee, Range Rover, Nissan Patrol, poate chiar Mercedes G. Cam toate adoptaseră stilul ăsta "boxy" (LE @Dilo - apropo de box populi) în anii '80. Poate Range Rover să fi fost mai elegant;americanele Ford & Chevy erau supradimensionate, G-ul mai utilitar. Toyota și Nissan au adoptat o linie mai discretă, un design care nu ieșea neapărat în evidență, asta a fost o abordare tipică japonezelor de anii 80-90, cu mici excepții. Land Cruiser 60 e destul de echilibrată în varianta asta de bază, mai târziu au apărut tot felul de opțiuni after market - bull-bars, jante și pneuri mari etc. care au alterat imaginea inițială, destul de simplă, minimalistă și echilibrată. Hai să zic că poate e cam banală, dar n-aș zice că e urâtă. Urâte sunt SUV-urile Ssang Yong din anii 90 și 2000 sau Fiat Multipla.
Bineînțeles, gusturile nu se discută.
Eu îmi privesc colecția ca o mini-istorie a automobilului, dar zona asta de anii 80-90 am cam neglijat-o până în prezent. Sigur, nu e cea mai fericită din punct de vedere al aspectului, dar până la urmă tot o parte de istorie rămâne. Și devine cu trecerea timpului ceva clasic, suntem deja la 40 de ani distanță de apariția acestui Land Cruiser 60. Când eram copil, mă fascinau modelele interbelice, păreau dintr-o epocă așa de îndepărtată... pe vremea aia eram tot cam la 40 de ani distanță de Mercedes 500K sau Maybach Zeppelin.