Autor Subiect: Interviuri cu colectionari : mavrodin118  (Citit de 6430 ori)

0 Membri şi 9 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Stefan

• IERTAND, TE IERTI PE TINE
  • Super-Hero Member
  • Mesaje postate: 13.950
  • Gen: Bărbat
  • Sa nu dispretuiesti ce nu intelegi.
    • Miniauto
Primul interviu luat de DannySS lui mavrodin118 :
   Am decis sa reiau seria de interviuri cu colectionarii de pe acest forum.Primul a fost ales un bun prieten, mavrodin118, dar vor urma inca multi altii.”Interviu” este mult spus, intrebarile au fost facute cam in graba, noroc cu interlocutorul care a oferit raspunsuri care sa acopere si intrebarile nepuse…

1.De unde această pasiune și cum a început totul?
R: De nicăieri. M-am trezit cu ea, subjugat total, fără să pot determina cauza.

2.Prima machetă?
R: Pontiac Bonneville 1958 de la Yatming. Asta dacă nu punem la socoteală celebrele Panhard cărora le testam suspensiile lansându-le la sol de la diverse înălțimi în copilărie.

3.Câte piese ai în colecție și la ce scări?
R: Peste 300 de machete la scara 1:18, circa 100 la scara 1:43, la care se adaugă colecția DeA la zi.

4. Ai vitrine sau stau în cutii?
R: Cam 70 și-au găsit loc pe rafturi iar restul își fac veacul în cutii în speranța unor vremuri mai bune.

5. Ce automobil ți-ai dori să fie machetă, la 1:18, bineinteles...
R: Oho, multe… Am alcătuit o listă cu ceea ce consider eu a fi un reper important în istoria auto iar multe piese din ea nu au fost abordate de niciun producător. Câteva exemple: Armstrong Siddeley Hurricane, Bristol 401, Chevrolet Suburban Carryal, Cord L29, Dodge Power Wagon, Isotta Fraschini, Marmon 16, Rolls Royce Jonckheere Coupe, Wolseley 6/80, Holden FX.

6. Dar o machetă care există și ți-ai dori-o foarte mult?
R: Da, există: Tatra T87, producător Knopp, cu un preț de peste 400 de euro. Poate într-o zi…

7. Cea mai scumpă piesă din colecție? Daca nu vrei sa raspunzi, ok.
R: Cele două Bugatti de la Bauer.

8. Dar există una la care ții enorm?
R: Ford T din gama Precision 100 și Simplex de la Distler.

9. Sfaturi pentru cei care vor să înceapă să colecționeze machete?
R: Oh, nu, nu am ajuns la nivelul care să-mi permită să dau sfaturi.

10. Să trecem și la forum.Cum vezi tu cele întâmplate în ultima perioadă și cum îl vezi evoluând?
R: La 5 ani de la înființare, are deja personalitatea lui, o viață proprie. Fără îndoială este cel mai important forum de profil din România și așa va rămâne, în  absența unui cutremur major.

11. Consideri că migrarea anumitor useri, fani ai mărcilor autohtone, spre alt forum este un lucru benefic? Dar aza zisele tabere de pe forum?
R: Nu sunt benefice, dar se înscriu în evoluția firească a lucrurilor, în dinamica specifică căutării continue, deși în parametri bine conturați, a forumului. Din păcate, este o caracteristică a oamenilor de valoare să manifeste anumite slăbiciuni emoționale care conduc la acțiuni în dezacord cu statusul lor. Iar asta nu e în regulă pentru ei. Și există întotdeauna unii care înțeleg mai puțin despre ce e vorba, generând un soi de partizanat infantil. Eu unul regret părăsirea forumului de către pasionații modelelor autohtone și continui să îi consideri prieteni.

12. Nea Fane rullzzzzzzz? :-))))
R: În regulă, întrețin atmosfera. N-aș schimba nimic. Absența unor reguli rigide, exprimarea liberă și penalizarea de cele mai multe ori promptă a constipației, indiferent de natura ei, sunt intrinseci forumului și constituie trăsături primare ale frumuseții sale.
« Ultima Modificare: 09/17/13*, 13 de Stefan »

Ne-am  adunat  aici  ca  sa fim  mai  multi:  Forum  Miniauto
Cumpar cu prioritate: VW T1, Matiz, , dricuri, super- si hypercars