Autor Subiect: Mercedes-Benz W154 [1938][CMC]  (Citit de 3318 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline patriciu

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 301
  • Gen: Bărbat
Mercedes-Benz W154 [1938][CMC]
« : 07/22/11*, 16 »

Mercedes-Benz W154 este o masina de curse proiectata de Rudolf Uhlenhaut, iar cu ajutorul acestui monopost, Rudolf Caracciola a castigat Campionatul European in 1938.
In urma unor noi reguli impuse de catre AIACR (Association Internationale des Automobile Clubs Reconnus) in acea perioada, prin care se trecea de la limita de greutate la una de capacitate cilindrica (3000cc), echipa Mercedes-Benz a fost nevoita sa conceapa o noua masina.
Bazat pe sasiul predecesorului sau (W125), noul monopost avea sa fie echipat cu un motor V12 de 2963cc, cu o putere 468 cp la 7800 rpm. Caroseria era din aluminiu iar masa totala a masinii ajungea la 981 kg, din care aproape ¼ cantarea doar motorul.Consumul insa era urias: 180 litri de combustibil (un cocktail exploziv de 88% alcool metilic, aproape 9% acetona si ale substante) la 100km parcursi. Totusi era echipat cu un rezervor pe masura: 233 litri.

Cei patru piloti ai echipei au fost: Rudolf Caracciola, Hermann Lang, Manfred von Brauchitsch si Richard Seaman. Acestia au condus acest monopost in anul 1938 la:
- Grand Prix-ul Frantei: locurile 1, 2 si 3
- Grand Prix-ul Germaniei: locurile 1 si 2
- Grand Prix-ul Suediei: locurile 1, 2, 3 si 10
- Grand Prix-ul Italiei: locul 3
- Pau Grand Prix: locul 2
- Tripoli Grand Prix: locurile 1, 2 si 3
- Coppa Ciano: locul 1
- Coppa Acerbo: locul 1
- Donington Grand Prix: locurile 3 si 5

In anul 1939, masina a primit o alta caroserie, diferita ca forma impreuna cu un nou motor, dar si-a pastrat numele.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Macheta reproduce masina lui Richard John Beattie "Dick" Seaman, de la Grand Prix-ul Frantei. Aceasta poarta simbolul de masina de teste (T) deoarece echipei Mercedes-Benz i s-au permis doar trei monoposturi in aceasta cursa, Seaman fiind a patra optiune.

Desi este o reeditare, CMC nu a prea adus imbunatatiri. Una considerabila ar fi ca se pot inlatura rotile; din ce am vazut pe net si pe site-ul producatorului, la modelele mai vechi acestea nu se dadeau jos. Un aspect deranjant e ca nu sunt perforate aerisirile. De exemplu pe modelul W165 aerisirile sunt vopsite cu negru, chiar daca sunt pline; ar fi putut face la fel si in cazul acestei machete. O alta mica dezamagire a fost faptul ca la aerisirile franelor din fata s-a folosit autocolant.

Totusi, macheta impresioneaza prin dimensiuni.

Grila radiatorului este realizata din elemente metalice sudate iar cireasa de pe tort este cifra 25 vopsita pe acestea.

Interiorul este simplu, tipic monoposturilor MB de la CMC. Scaunul este in imbracat in material textil albastru. In rest se gaseste mult plastic; chiar si volanul este dintr-o singura bucata, cu inelul vopsit maro.

Motorul este oblic fata de axul central al masinii si la prima vedere pare a fi defect. Insa asa era amplasat si la masina reala, pentru ca pilotul sa poata sta mai jos, cu picioarele intinse langa axul cardanic, nu pe acesta.

Anvelopele sunt ciudate. Dau foarte tare senzatia de plastic, in loc de cauciuc. In schimb sunt foarte frumos redate inscriptiile de pe acestea.

Clemele de prindere a capotei sunt cat se poate de simple, din sarma indoita. Nu au arcuri sau alte sisteme complicate; se rasucesc pur si simplu, permitand astfel capotei sa fie inlaturata.

Suspensia este functionala si foarte sensibila la atingere.

Din pacate si evacuarile sunt tot din plastic, iar capetele nu sunt simetric taiate.

Per ansamblu macheta arata foarte bine, vopseaua fiind impecabila, iar pentru mine este cel mai bine proportionat si frumos monopost Mercedes-Benz.

Offline mike_neagu

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 496
Rãspuns: Mercedes-Benz W154 [1938][CMC]
« Răspuns #1 : 07/22/11*, 16 »
Cred ca asta e sageata mea preferata, chiar daca mai are unele scapari, abia astept sa apara varianta simpla fara numar. Felicitari de achizitie.

Offline ksm

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #2 : 07/22/11*, 17 »
imi plac tamburii, care par perforati?! la multe machete tamburii sunt foarte simpli, nu ca la masina reala ar fi altfel... dar la macheta asta arata foarte bine

cumpar masinute cu cheita

Offline Mihai

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 597
« Răspuns #3 : 07/22/11*, 17 »
e frumosa macheta!  )0(  rotile se dau jos? eu nu am reusit . fiind model mai vechi, are minusuri fata de cele actuale . pacat ca nu se deschide si capacul de la rezervor. motorul e slabut finisat,dar per total eu ii dau nota 7 spre 8 . exteriorul este superb, grila fata de nota 10 , numarul si T-ul realizate impecabil, iar de vopsea ....numai de bine.  Am fost placut impresionat de faptul ca este cel mai mare cocean, mult mai mare decat Alfetta Exoto! sa o stapanesti sanatos si la mai multe ! Este un ,,must have'' pt fanii marcii !
« Ultima Modificare: 03/19/13*, 11 de Dilo »

Offline dex

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 765
    • www.alexbadulescu.ro
« Răspuns #4 : 07/22/11*, 18 »
Va doresc sa le stapaniti sanatosi! Frumoasa macheta si, din ce spuneti, impresionanta prin dimensiune. Inedita si amplasarea oblica a motorului, este prima data cand aflu despre asa ceva.

La mai multe!

Offline ksm

• **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #5 : 07/22/11*, 18 »
sunt tare curios, unde se afla diferentialul, pe mijloc - caz in care ar trebui sa exista un cot - sau pe lateralul axului spate, ca la land rover 8)

mihai, poti pune o poza langa alta macheta, ca sa ne facem o idee asupra dimensiunilor?
cumpar masinute cu cheita

Offline Mihai

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 597
« Răspuns #6 : 07/22/11*, 18 »
nu am din pacate la indemana. ar trebui sa fac una. este cu 3-4 cm mai mare in lungime decat celebrul Type C

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
« Răspuns #7 : 07/22/11*, 18 »
Ce profil interesant are masina, spre deosebire de celelalte creatii de acest gen. Mult mai turtita si evident mai lunga. E foarte frumoasa macheta, chiar daca e mai veche.

Chiar m-ati facut curios cu dimensiunile, se poate o poza comparativa alaturi de o macheta mai cunoscuta?

LE: Pana sa scriu vad ca a cerut si ksm poze. Auto Union e destul de maricica, daca e cu 4 cm mai mare chiar ca e lunga rau :o
« Ultima Modificare: 07/22/11*, 18 de Ciprian »

Offline patriciu

• Junior Member
  • **
« Răspuns #8 : 07/22/11*, 18 »
Multumesc pentru aprecieri, iar lui Mihai pentru completare. Chiar merita o sesiune foto in aer liber.

rotile se dau jos? eu nu am reusit

Rotile de pe partea stanga se desurubeaza normal, iar cele de pe deapta in invers, in sensul acelor de ceasornic. Mi-a luat si mie ceva timp...
« Ultima Modificare: 11/08/11*, 15 de patriciu »

Offline patriciu

• Junior Member
  • **
« Răspuns #9 : 12/09/11*, 10 »
Mercedes-Benz W154 #16 German GP Winner 1938

« Ultima Modificare: 12/14/11*, 10 de patriciu »

Offline johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.239
« Răspuns #10 : 12/09/11*, 10 »
CRIMINALAAA!!!!
 )0(

Offline Sechi

• **
  • Mesaje postate: 577
« Răspuns #11 : 12/09/11*, 17 »
Consumul era ceva mai mic de 180 l/100km.:
The engine used a special fuel mixture which contained methyl alcohol, nitrobenzene, acetone, and sulfuric either. The car consumed about a liter of fuel for every kilometer (2.8 mpg) traveled.
Sursa: http://www.ddavid.com/formula1/merc154.htm
Pentru orice macheta de rahat, exista un colectionar de rahat! :)

Offline patriciu

• Junior Member
  • **
« Răspuns #12 : 12/09/11*, 18 »
Eu am folosit informatiile dintr-o carte cu istoria marcii. Mi s-a parut mai verosimila informatia decat cele de pe net care difera de la site la site.
Gasiti mai jos pagina scanata:

Offline johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.239
Re: Mercedes-Benz W154 [1938][CMC]
« Răspuns #13 : 03/02/13*, 23 »

Mercedes-Benz W154 este o masina de curse proiectata de Rudolf Uhlenhaut, iar cu ajutorul acestui monopost, Rudolf Caracciola a castigat Campionatul European in 1938.
In urma unor noi reguli impuse de catre AIACR (Association Internationale des Automobile Clubs Reconnus) in acea perioada, prin care se trecea de la limita de greutate la una de capacitate cilindrica (3000cc), echipa Mercedes-Benz a fost nevoita sa conceapa o noua masina.
Bazat pe sasiul predecesorului sau (W125), noul monopost avea sa fie echipat cu un motor V12 de 2963cc, cu o putere 468 cp la 7800 rpm. Caroseria era din aluminiu iar masa totala a masinii ajungea la 981 kg, din care aproape ¼ cantarea doar motorul.Consumul insa era urias: 180 litri de combustibil (un cocktail exploziv de 88% alcool metilic, aproape 9% acetona si ale substante) la 100km parcursi. Totusi era echipat cu un rezervor pe masura: 233 litri.

Cei patru piloti ai echipei au fost: Rudolf Caracciola, Hermann Lang, Manfred von Brauchitsch si Richard Seaman. Acestia au condus acest monopost in anul 1938 la:
- Grand Prix-ul Frantei: locurile 1, 2 si 3
- Grand Prix-ul Germaniei: locurile 1 si 2
- Grand Prix-ul Suediei: locurile 1, 2, 3 si 10
- Grand Prix-ul Italiei: locul 3
- Pau Grand Prix: locul 2
- Tripoli Grand Prix: locurile 1, 2 si 3
- Coppa Ciano: locul 1
- Coppa Acerbo: locul 1
- Donington Grand Prix: locurile 3 si 5

In anul 1939, masina a primit o alta caroserie, diferita ca forma impreuna cu un nou motor, dar si-a pastrat numele.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Macheta reproduce masina lui Richard John Beattie "Dick" Seaman, de la Grand Prix-ul Frantei. Aceasta poarta simbolul de masina de teste (T) deoarece echipei Mercedes-Benz i s-au permis doar trei monoposturi in aceasta cursa, Seaman fiind a patra optiune.

Desi este o reeditare, CMC nu a prea adus imbunatatiri. Una considerabila ar fi ca se pot inlatura rotile; din ce am vazut pe net si pe site-ul producatorului, la modelele mai vechi acestea nu se dadeau jos. Un aspect deranjant e ca nu sunt perforate aerisirile. De exemplu pe modelul W165 aerisirile sunt vopsite cu negru, chiar daca sunt pline; ar fi putut face la fel si in cazul acestei machete. O alta mica dezamagire a fost faptul ca la aerisirile franelor din fata s-a folosit autocolant.

Totusi, macheta impresioneaza prin dimensiuni.

[
Interiorul este simplu, tipic monoposturilor MB de la CMC. Scaunul este in imbracat in material textil albastru. In rest se gaseste mult plastic; chiar si volanul este dintr-o singura bucata, cu inelul vopsit maro.

Motorul este oblic fata de axul central al masinii si la prima vedere pare a fi defect. Insa asa era amplasat si la masina reala, pentru ca pilotul sa poata sta mai jos, cu picioarele intinse langa axul cardanic, nu pe acesta.

Anvelopele sunt ciudate. Dau foarte tare senzatia de plastic, in loc de cauciuc. In schimb sunt foarte frumos redate inscriptiile de pe acestea.

Clemele de prindere a capotei sunt cat se poate de simple, din sarma indoita. Nu au arcuri sau alte sisteme complicate; se rasucesc pur si simplu, permitand astfel capotei sa fie inlaturata.

Suspensia este functionala si foarte sensibila la atingere.

Din pacate si evacuarile sunt tot din plastic, iar capetele nu sunt simetric taiate.

Per ansamblu macheta arata foarte bine, vopseaua fiind impecabila, iar pentru mine este cel mai bine proportionat si frumos monopost Mercedes-Benz.
Ma bucur sa revad aceasta prezentare!
 )0(
« Ultima Modificare: 03/02/13*, 23 de johann.nunweiller »