Autor Subiect: Horch 855 [1938][Sun Star]  (Citit de 3226 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 4.033
Horch 855 [1938][Sun Star]
« : 12/25/08*, 23 »
Horch era in perioada interbelica considerat unul din fabricantii exclusivisti de masini din Germania, alaturi de Maybach sau Mercedes Benz.  In anii '30 cifrele de productie se situau in jur de 1500 - 2000 de exemplare anual, desi varietatea modelelor era destul de mare. Horch 855 este unul din ultimele automobile ale marcii ce facea parte din grupul Auto Union. Cu doar 7 (10, dupa unele surse) bucati produse in anii 1938 si 1939, roadsterul de 2 locuri este o masina de o eleganta rara. Se pare ca unul dintre exemplare i-a apartinut Evei Braun. Sub enorma capota se gasea un propulsor cu 8 cilindri in linie de 4,5 litri si 120 CP, date suficiente pentru o masina sportiva a acelor vremi.

Macheta produsa de Sun Star este o incercare, in parte reusita, de a aduce la lumină farmecul aparte al acestui autoturism. Este un model foarte greu, atat caroseria cat si sasiul fiind integral metalice. Desi unele detalii de exterior sunt usor supradimensionate (spitele jantelor si baghetele ornamentale prea groase), piesele cromate au un aspect decent. Chiar si calandrul este metalic, desi neperforat. Asupra lui s-a operat totusi un "blackwashing", rezultatul fiind destul de bun. Din pacate, jantele aduc destul de mult a plastic, chiar daca grosimea pneurilor pare una corecta. Geamurile de la faruri sunt fixate cu nituri proeminente iar lampile de stop sunt sugerate doar prin vopsire. Capacul banchetei suplimentare nu este functional.

Interiorul a fost destul de bine redat, desi cu mijloace modeste. Fara a folosi mocheta sau plastic moale, Sun Star a insistat pe alte detalii, cum ar fi imitatia de lemn in zona bordului sau desenul special al tapiteriei scaunelor si al fetelor interioare de usi. Efectele sunt satisfacatoare, chiar daca segmentul central al volanului (partea cromata) este putin cam gros. O nota proasta si pentru deschiderea usilor, unghiurile fiind inegale. Spatiile dintre usi si caroserie difera de asemenea de la o parte la alta.

Compartimentul motor este slab detaliat, singurul amanunt interesant fiind prezenta inscriptiei "Horch" pe chiulasa blocului. Nivelul de executie in aceasta zona este similar cu al machetelor Ricko sau Signature mai vechi.

Nici sasiul nu exceleaza in detalii, placa metalica fiind complet inchisă in zona motorului. Alte piese suplimentare (transmisie, suspensii) sunt turnate in plastic. Partile interioare ale rotilor sunt bine mascate prin figurarea sabotilor de frana. Partea din bara de directie ce asigura legatura cu coloana volanului este prea mare si orientata in jos, fiind vizibila si alterand aspectul general la o privire din fata.

In concluzie, o macheta interesanta, chiar daca se putea lucra putin mai mult la finetea detaliilor. Arata destul de realist de la o oarecare distanta, nu o data m-am inselat crezand ca am gasit poze cu masina adevarata, cand de fapt era vorba de acest model, fotografiat profesional. Si schema de vopsire este de efect, chiar daca exemplarele reale care mai există sunt in culori diferite. Este de asemenea foarte fragila, farurile si alte decoratiuni exterioare s-au rupt de mai multe ori (ornamentul calandrului n-a mai putut fi recuperat).

« Ultima Modificare: 02/10/13*, 21 de Dilo »

Offline specti

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 1.216
Re: Horch 855 [1938][Sun Star]
« Răspuns #1 : 12/26/08*, 08 »
O masina superba!  ;) Exista si la scara 1:43 si este produs de Minichamps.
Apropo, care este masina pe care le consideri mandria colectiei tale?

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #2 : 12/26/08*, 10 »
foarte frumoasa. imi place mult designul.

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #3 : 12/26/08*, 11 »
dupa umila mea parere, Horch faceau cele mai frumoase automobile in anii '30, in Europa. Cred ca 855 e cel mai frumos model al lor. E cam ciudata culoarea dar imi place enorm... din nefericire nu se mai gaseste asa ceva, decat pe negru...

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
« Răspuns #4 : 12/26/08*, 12 »
Nu te contrazic, Horch erau printre cele mai frumoase maşini, comparabile însă cu coupe-urile şi roadsterele Mercedes Benz.

Offline Dark Side

• BadBoy 'Vettes !
  • Senior Member
  • Mesaje postate: 4.995
  • Gen: Bărbat
  • Corvette Racing: Winners of Le Mans 2011 @ GTE-PRO
« Răspuns #5 : 12/26/08*, 13 »
O masina superba!  ;) Exista si la scara 1:43 si este produs de Minichamps.
Apropo, care este masina pe care le consideri mandria colectiei tale?
Am eu varianta Minichmps!
In legatura cu Horch-ul acesta mi se pare cam ciudata culoarea (de verde vorbesc) poate arata mai bine pe negru sau argintriu cu alb sau argintiu cu negru.
Click the banner to see my site

Offline ksm

• **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #6 : 12/26/08*, 13 »
foarte misto macheta, e pe lista de achizitii. eu zic k putem impartii lumea interbelica in 2: America si Europa. Asia inca se incalta cu fesul.
app, alta frantuzoiaca sic era Voisin.... ce parere aveti? ;D
cumpar masinute cu cheita

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #7 : 12/26/08*, 14 »
Voisin. La inceputuri fabrica avioane parca. Dupa aia au facut primele masini de lux din Franta

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
« Răspuns #8 : 12/26/08*, 23 »
Voisin Simoun mi-a atras atenţia, dar mi se pare exagerat stilul. La fel şi Bucciali. Horch aveau într-adevăr o eleganţă aparte, chiar dacă performanţele tehnice nu erau la cele mai înalte cote pentru perioada interbelică.
---------------
Având în vedere că este un topic despre Horch 855, îl aştept şi pe Dorin cu pozele variantei în negru. Dorin, eşti pe recepţie?

dorin_cdg

• Vizitator
« Răspuns #9 : 12/26/08*, 23 »
Sunt prin zona  ;D...din pacate nu gasesc toate pozele cu el  :( ....am pus ce am mai gasit pe aici  ;)

Offline ksm

• **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #10 : 12/27/08*, 08 »
misto rau emblema Voisin-ului;D
cumpar masinute cu cheita

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
  • Mesaje postate: 5.439
Rãspuns: Horch 855 [1938][Sun Star]
« Răspuns #11 : 08/23/11*, 20 »
Pun si eu niste poze cu varianta neagra.

Offline johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.170
« Răspuns #12 : 02/10/13*, 20 »
Voisin. La inceputuri fabrica avioane parca. Dupa aia au facut primele masini de lux din Franta
Da, facuse cateva avioane in timpul WWI ajutat fiind de Farman dupa care s a si inspirat (Farman avut si noi in dotare)