Autor Subiect: Rolls Royce Phantom VI [1968][TRL]  (Citit de 3150 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 4.033
Rolls Royce Phantom VI [1968][TRL]
« : 01/25/13*, 17 »
Bine m-am intors, dupa exact un an de la ultimul meu review aici. Din pacate, ceilalti colectionari de 1/18 prefera, in locul unor subiecte separate pe fiecare macheta, sa-si alimenteze la nesfarsit cu poze topicul dedicat colectiei personale...

Ma voi limita si eu la cateva poze cu macheta in ansamblu, fara sa mai adaug fotografii de detaliu, si asa voi face probabil si pe viitor

---

Rolls Royce Phantom VI a fost o limuzina de lux, destinata unui public exclusivist, dovada fiind si numarul mic de exemplare produse – 374, intre 1968 si 1991. Aspectul exterior este aproape identic cu cel al modelului Phantom V, produs intre 1959 si 1968 in 516 exemplare.
Putine au fost modificarile aduse in timp acestei masini.  In 1963, un facelift a schimbat farurile simple cu un set de faruri duble incadrate in 2 fante ovale. Phantom VI a renuntat la usile din spate care se deschideau in sens opus (suicide doors). Au existat si cateva schimbari in ceea ce priveste motorizarea. Initial, un propulsor de 6230 cmc a echipat Phantom V, ulterior si Phantom VI. Din 1979 a fost adoptat un motor de 6750 cmc, iar din 1982 Phantom VI a preluat motorizarea lui Silver Spirit.

Rolls Royce Phantom a fost, la lansarea sa, o limuzina cu o dotare tehnica moderna, impachetata intr-o caroserie cu stil clasic. La final de cariera, dupa 24 de ani de productie, Phantom VI devenise o masina complet depasita de avansul tehnologic al rivalilor de tipul lui Mercedes S Klasse, care ofereau mult mai multa putere si confort pentru un pret sensibil mai scazut.

Rolls Royce Phantom VI a fost ultimul Rolls fabricat pe sasiu, iar franele sale erau cu tambur pe toate rotile. Accentul era desigur pus pe atmosfera din habitaclu, in special pentru locurile din spate. Un minibar sau un televizor color incorporate intr-un dulapior de mahon constituiau o culme a luxului si a rafinamentului anilor ’70 ai secolului trecut.
Phantom VI a fost, cu alte cuvinte, ultimul aristocrat de moda veche al industriei de limuzine de lux.

-----------

Macheta are un producator obscur (TRL). Desi nu exista nicaieri pe cutie sau pe sasiu vreo specificatie a fabricantului, cutia sugereaza  o versiune dealer RR. Masina este ambalata in polistiren si exista un certificat de autenticitate, care spune ca exemplarul este nr.cutare  din 1000 de bucati.  Sunt anumite similitudini cu macheta Roll Royce Silver Shadow MPW de la Paragon Models, in sensul ca oglinzile si statueta vin dezasamblate.
Dar asemanarea se opreste aici, orificiile pentru oglinzi si mai ales statueta sunt foarte prost finisate (prea largi sau prea inguste). La dezambalare au mai cazut 1 clanta, precum si baghetele laterale cromate din dreptul capotelor motorului.

Am beneficiat insa de o reparatie exemplara marca Schumy07, care a lipit toate componentele la locurile lor, totul fiind acum perfect si fara urme vizibile ale interventiei.  Schumy mi-a zis ceva si de o polishare, dar trebuie sa stie el mai multe detalii. Ii multumesc inca o data pentru ajutorul de nepretuit pe care l-am primit din partea lui.

Foarte pe scurt despre executie / finisari:
-   Macheta este 99% in cotele corecte de reducere la scara (dimensiuni generale si ampatament)
-   Aspectul exterior sugereaza foarte bine masivitatea si prestanta masinii reale
-   Singurul aspect mai putin placut pare a fi tocmai grila radiatorului, care nu arata excelent vazuta din fata (usor nefinisata, “butucanoasa”)
-   Pneurile sunt nemarcate
-   Butucul rotii (inscriptionat RR) nu se roteste impreuna cu roata
-   Interiorul este destul de ingrijit, cu imitatia lemnului destul de reusita
-   Bomobana de pe tort este minibarul central, cu un televizor deasupra, televizorul este incorporat  intr-un dulapior cu usi mobile
-   Oglinda retrovizoare interioara e cam urata, stramba, nerealista
-   Sasiul e la un nivel mediu de detaliu, motorul chiar sub-mediu
-   Portbagajul e mochetat si are un capac, sub care se gaseste roata de rezerva

Una peste alta, machete arata foarte bine, chiar cu micile neajunsuri, este categoric o piesa de reper pentru colectia mea. Este cam scumpa pentru ceea ce ofera si, din pacate, nu se distribuie in Europa.  Dar subiectivismul ma face sa fiu foarte incantat de posesia ei. Tot o optiune personala a fost si culoarea – macheta se fabrica in mai multe culori, negru, visiniu, alb etc – albastrul acesta intens aducand un plus farmecului aristocratic, aproape “regal” pe care-l inspira masina.

« Ultima Modificare: 01/25/13*, 17 de Ionut »

Offline justady2002

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 4.272
  • Gen: Bărbat
Re: Rolls Royce Phantom VI [1968][TRL]
« Răspuns #1 : 01/25/13*, 19 »
Cu toate ca prefer masinile moderne, aceasta ar fi exceptia de la regula. Imi plac machetele/masinile masive precum si culorile care ies din tiparele standard. As vedea acest model in colectia mea de lux si superlux. Felicitari pt prezentare si achizitie si asteptam poze si cu interiorul. ;)

Offline johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.162
« Răspuns #2 : 01/25/13*, 19 »
Ma bucur sa o revad!
Poate postati si ceva poze cu interiorul , cu barul :)

Schumy

• Vizitator
« Răspuns #3 : 01/25/13*, 20 »
Salut Ionut , ma bucur foarte tare ca ai inceput iarasi sa prezinti  machetele din colectia ta.Am avut marele noroc sa pot sa ating aceasta macheta si s-o studiez  in cele 2 saptamani cat a stat la mine.Nu mi-au trecut multe machete de valoare prin mana , sincer asta este prima daca stau sa ma ganadesc bine dar, este o bijuterie.Ai descris-o si ai prezentat-o exemplar asa ca nu am ce sa mai adaug la cele spuse de tine , pot doar sa visez ca intr-o vi sa o am si eu.Polisharea a fost facuta doar la nivel de suprafata pe vopsea cu rol de a indeparta rizurile  apoi a urmat ceara rece care are rol de protectie si luciu.Mai mult mi-a dat bataie de cap capacul din polistiren unde a trebuit sa fac loc oglinzilor  , in rest a fost joaca de copil si mi-a facut mare  placere. Felicitari!!!

Offline maxel1217

• **
  • Mesaje postate: 2.563
« Răspuns #4 : 01/25/13*, 20 »
Ce revedere placuta  :o , superbe  )0( )0( )0(
Pasiunea mea: Machetele Auto Anii '20 - '40, ce mai ani taica !!!  8)

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
« Răspuns #5 : 01/25/13*, 20 »
Citat
Cu toate ca prefer masinile moderne, aceasta ar fi exceptia de la regula. Imi plac machetele/masinile masive precum si culorile care ies din tiparele standard. As vedea acest model in colectia mea de lux si superlux. Felicitari pt prezentare si achizitie si asteptam poze si cu interiorul. ;)

justady: daca mai esti prin bucuresti si ai cumva bentley limousine sau mulsanne, poate facem o sedinta foto de grup

Schumy07> multumiri inca o data, maestre!

Offline mavrodin118

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 6.655
« Răspuns #6 : 01/25/13*, 21 »
Din pacate, ceilalti colectionari de 1/18 prefera, in locul unor subiecte separate pe fiecare macheta, sa-si alimenteze la nesfarsit cu poze topicul dedicat colectiei personale...

păi cam tot aia e, în condițiile în care există un opis pe prima pagină -
”Dacă am realiza toți că nu trăim veșnic, am fi cu toții mai amabili. Sunt sigur.” (Juan Manuel Fangio, cvintuplu campion mondial)

Offline mavrodin118

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 6.655
« Răspuns #7 : 01/25/13*, 21 »
Ma voi limita si eu la cateva poze cu macheta in ansamblu, fara sa mai adaug fotografii de detaliu, si asa voi face probabil si pe viitor

asta e evident, cunoscând-ți măiestria, o mare pierdere...

poate te mai gândești  :-\
”Dacă am realiza toți că nu trăim veșnic, am fi cu toții mai amabili. Sunt sigur.” (Juan Manuel Fangio, cvintuplu campion mondial)

Offline DannySS

• "Don't fight a battle if you don't gain anything by winning"- Erwin Rommel
  • **
  • Mesaje postate: 5.510
  • I'm not perfect but I'm LIMITED EDITION ;-)
« Răspuns #8 : 01/25/13*, 22 »
O prezentare detaliata...Ca sa nu mai vorbesc de macheta...Felicitari
1:24- American Dream Cars

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
« Răspuns #9 : 01/26/13*, 22 »
Cateva poze "de studio"

Schumy

• Vizitator
« Răspuns #10 : 01/26/13*, 23 »
Ionut ai cea mai tare macheta pe care am vazut-o live pana acum !!Pozele sunt de exceptie !!!

Offline maxel1217

• **
  • Mesaje postate: 2.563
« Răspuns #11 : 01/26/13*, 23 »
No comment!!!!  )0( )0( )0( )0(
Pasiunea mea: Machetele Auto Anii '20 - '40, ce mai ani taica !!!  8)

Offline johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.162
« Răspuns #12 : 01/26/13*, 23 »
Wow!
Nu gasesc semnul cu salivatul..
Argintia este de la Paragon?

Offline ksm

• **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #13 : 01/27/13*, 04 »
de abia acu vad prezentarea, sa-mi fie rusine!

superba macheta, am vazut-o live, interiorul este fantastic
cumpar masinute cu cheita

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
« Răspuns #14 : 01/27/13*, 13 »
DA, masina argintie este RR Silver Shadow MPW la Paragon http://miniauto.ro/forum/index.php?topic=17506.0