Autor Subiect: Mercedes Benz 500 SEC W126 [1981][Autoart]  (Citit de 5432 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Bizi

• Vizitator

Mercedes 500 SEC este varianta coupe a modelului S-class W126 si a fost produs intre anii 1981-1992. Modelul avea un motor de 5.0L, configuratie V8.

Despre macheta acum. Un model destul de bine realizat, proportii corecte si o detaliere destul de buna. Exteriorul arata bine, canturile dintre partile care se deschid si caroserie sunt uniforme. Vopseaua este bine distribuita, acoperind si partile mai greu accesibile. Interiorul este putin dezamagitor deoarece negrul este culoare predominanta, o culoare care nu lasa sa se vada toate detaliile. Pe bord se observa o imitatie de lemn, destul de bine realizata, se pot distinge clar toate butoanele si comutatoarele de pe bord. Se observa si centurile de siguranta din material textil sau interiorul mochetat. Pe pragurile usii se vede inscriptia "Mercedes-Benz". De asemeni, portbagajul este mochetat si este prezent triunghiul reflectorizant. Calandrul capotei fata este realistic realizat. Ca dezamagire, nu sunt prezente stergatoarele de la faruri, dar aceasta dotare era prezenta ca optiune, deci nu toate modelele o aveau. Nici inscriptia "500 SEC" nu este prezenta pe bortbagaj, dar asta din cauza ca macheta are ceva vechime. Motorul este corect realizat, se pot vedea toate componentele, deasemeni capota este capitonata cu un material placut la atingere.

« Ultima Modificare: 03/22/09*, 19 de Bizi »

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 4.033
Re: Mercedes Benz 500 SEC W126[1981][Autoart]
« Răspuns #1 : 01/16/09*, 13 »
Nu ştiu dacă ai ales cela mai bun unghi pentru poze, văd maşina mai mult de jos decât de la o înălţime normală.

Interiorul pare destul de bine făcut, negrul cred că a fost predominant pentru interiorul modelului ăsta.

Mi se pare, din pozele pe care le-am mai văzut, că în ultima vreme AutoArt face nişte plăcuţe pentru numere foarte groase. Nu par un pic nerealiste aşa?
« Ultima Modificare: 01/17/09*, 11 de Ionut »

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
  • Gen: Bărbat
Re: Mercedes Benz 500 SEC W126 [1981][Autoart]
« Răspuns #2 : 01/16/09*, 13 »
mi se pare mie sau capota portbagajului e putin deplasata spre stanga? vad ca sunt probleme la imbinari... mai pune te rog niste poze detaliate

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #3 : 01/16/09*, 13 »
capota portbagajului are un joc in balamamle, de aceea in poze apare asa. doar trebuia inchisa in pozitia corecta. intr-adevar, nr de inmatriculare, par cam groase, dar un abtipilb era mai urat. parerea mea.....

Offline ksm

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #4 : 01/16/09*, 22 »
superba macheta, desi masina nu e cine stie ce! imi plac teribil balamalele de la capota fata. bizi esti cel mai tare la capitolu poze!!! ;)
cumpar masinute cu cheita

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #5 : 01/21/09*, 14 »
in alt topic, s-a facut afirmatia ca modelul 500SEC nu este corect reprodus la scara de catre producator. In urma unor analize ale modelului real si citirea a mai multor reviewuri de pe alte forumuri s-au descoperit urmatoarele neregularitati (precizez ca constatarile au fost facute de un fost designer mercedes, actual colectionar diecast):

1)  locasul rotiilor din spate nu are forma corecta. zice ca arcul caroseriei ar trebui sa fie mai abrupt in fata si gradual sa coboare pana in zona unde aripa atinge bara de protectie. ceva de forma asta:

analizand o forma a modelului real, observam ca arcul descris de forma aripii spate este aprope simetric.

2) a 2-a problema ar fi unghiul de inclinare al botului caroseriei. problema se observa cel mai bine in zona colturilor capotei si colturilor barei de protectie fata.

3) ultima problema ar fi inaltimea garzii la sol in fata. se zice ca ar trebui sa fie mai inalta.

Consider ca nu este cinstit sa criticam acest model pt aceste incoveniente. Aproape orice macheta de pe piata are asemene greseli. Diferenta e ca la unele sunt mai evidente, la altele sunt mai bine "mascate".

Offline promo

• Full Member
  • Mesaje postate: 1.620
    • www.macheteauto.com
« Răspuns #6 : 01/21/09*, 14 »
din ce am mai citit...lumea zice ca plasticul pare ieftin....si se dezlipesc repede siglele si incriptia de pe macheta. si asta fara sa o stergi...

pentru un fan mercedes eu sunt de parere ca e o macheta care trebuie sa o aiba in colectie.

o sa mi-o iau si eu....dar inca nu e pe lista de prioritati.
Colectie personala : www.mbogdan.ro
Website:  www.macheteauto.com

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
« Răspuns #7 : 01/21/09*, 14 »
intr-adevar, problema de la roata poate fi trecuta cu vederea... cu garda la sol nu imi dau seama din poze, ar trebui sa vad macheta pe viu. problema cu unghiul de inclinare e destu de mare din punctul meu de vedere, strica foarte mult forma masinii (sa nu mai zic de aerodinamica)

AUTOart

• Vizitator
« Răspuns #8 : 01/21/09*, 16 »
Garda la sol cand era nou poate era mai sus,dar poate ca autoart a analizat un model real , si toate masinile dupa 20 de ani se lasa.

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 4.033
« Răspuns #9 : 01/21/09*, 18 »
Spoilerul ăla nu prea seamănă cu cel real din poză, dar poate că maşina a mai suferit facelifturi de-a lungul vremii.

Mie mi se pare că spoilerul coboară prea jos faţă de restul gărzii la sol.

Offline calinteo76

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 175
« Răspuns #10 : 01/21/09*, 20 »
Ti-am dat linkul cu ce zice exdesignerul de la Mercedes despre macheta.
Un mm aici,altul dicolo si intregul arata gresit.
Inaltimea cabinei e principala problema.
Uitate la forma stopurilor fata laterale.
De ce e mochetat doar pina la bancheta spate?Sa nu mai zic de jumatatea inferioara a plansei de bord...
Toate astea impreuna cu imbinarile si plasticul ieftin,nu fac cinste unui real atit de calitativ.Si nu vorbim de categoria budget...
« Ultima Modificare: 01/21/09*, 20 de calinteo76 »

Offline tudor_alex

• Rookie / Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 79
Rãspuns: Mercedes Benz 500 SEC W126 [1981][Autoart]
« Răspuns #11 : 03/06/09*, 15 »
Mie din poze nu mi se pare o tragedie maniera in care a fost tratat acest model Aa.E un must have pentru fanii mercedes.va salut!

Offline mihai.p

• Rookie / Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
Mercedes 500 SEC [1981] [Auto Art]
« Răspuns #12 : 06/20/09*, 15 »
Mercedes 500 SEC 1:18 autoart : are interiorul si portbagajul mochetat, se deschid usile capota si portbagajul; in portbagaj are triunghi reflectorizant; centuri de siguranta din material textil; destul de detaliata si in interior..

« Ultima Modificare: 07/05/12*, 00 de Dilo »

Offline justady2002

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 4.272
Rãspuns: Mercedes 500 SEC [1981] [Auto Art]
« Răspuns #13 : 06/20/09*, 15 »
Unul din cele mai frumoase Mercedes-uri ever-made ...
SEC-ul si SEL-ul din aceasta generatie sunt masini magnifice ... inca folosite in Orientul mijlociu ca masini de ambasade ...  ;)
« Ultima Modificare: 09/26/09*, 11 de justady2002 »

Online johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.165
Rãspuns: Mercedes Benz 500 SEC W126 [1981][Autoart]
« Răspuns #14 : 03/28/11*, 20 »
Superbe!