Autor Subiect: Chevrolet SSR Concept [2000][Maisto]  (Citit de 2536 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline justady2002

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 4.272
  • Gen: Bărbat
Chevrolet SSR Concept [2000][Maisto]
« : 12/19/09*, 13 »
     Chevrolet SSR (Super Sport Roadster) a fost un pickup cu hardtop retractabil, produs intre anii 2003-2006. Conceptul acestui model a fost prezentat la Salonul Auto de la Detroit din 2000 si in 2003 a fost folosit ca pace car in cursa de 500 de mile de la Indianapolis. Modelele construite in 2003 si 2004 foloseau un motor V8, de 5.3 litri si doar 300 CP, care oferea performante mediocre. SSR-ul din 2005 a primit un motor nou, cel de pe Corvette si Pontiac GTO, de 390 CP. Pentru prima data pe acest motor, se putea pune si o cutie de viteze manuala, 6 trepte. Modelul 2004 nu s-a vandut decat in aprox. 9000 de ex, cu mult sub asteptarile celor de la GM, care pt o luna au oprit productia. In total un fost produse 24,150 SSR-uri.

Macheta:

Era de muuuult timp pe lista mea, si cand s-a invit ocazia, chiar daca a fost mai "pretuita", am luat-o! E un Maisto din seriile mai vechi, lucrata destul de ok, fara defecte majore. Cel mai rau imi pare ca nu se deschide "portbagajul". Ar fi fost prea fain! :)
Vopseaua are cateva mici puncte, si interiorul este destul OK. Are centuri de siguranta in spatele scaunelor, suspensiile sunt functionale, unghi mare de bracaj al rotilor, capacul rezervorului este individual, cauciucurile sunt imprimate iar tevile de esapament sunt gaurite. Motorul, fiind cel al unui concept car, nu este prea detaliat, este doar o placa 3D. intocmai ca a modelului oroginal.
     In concluzie, un model care este facut doar de Maisto la 1:18 (din cate stiu), destul de bine realizat, probabil si datorita perioadei in care a fost facut. Imi place foarte mult si acum sunt in cautarea modelului cu hardtop! ;)

Chevrolet SSR

1:18

Offline Alex_Aeg

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.537
  • Imparatul moare ultimul !!!
Rãspuns: Chevrolet SSR Concept [2000][Maisto]
« Răspuns #1 : 12/19/09*, 13 »
O prima neregula pe care am observat o eu este acea a busonului de benzina. La modelul real observ ca este amplasat pe aripa in spate de tot, iar la macheta se afla langa manerul de deschidere al usii.
In rest ce sa zic, este draguto - urata  :D

Offline justady2002

• **
« Răspuns #2 : 12/19/09*, 13 »
O prima neregula pe care am observat o eu este acea a busonului de benzina. La modelul real observ ca este amplasat pe aripa in spate de tot, iar la macheta se afla langa manerul de deschidere al usii.
In rest ce sa zic, este draguto - urata  :D

Alex, masina prezentata nu este modelul de serie, este conceptul dupa care a fost facuta! Iar in pozele cu masina 1:1, cea neagra este conceptul iar cea galbena este cea de serie! ;)
« Ultima Modificare: 12/19/09*, 18 de justady2002 »

Offline Dark Side

• BadBoy 'Vettes !
  • Senior Member
  • Mesaje postate: 4.995
  • Corvette Racing: Winners of Le Mans 2011 @ GTE-PRO
« Răspuns #3 : 12/19/09*, 14 »
Mi-ar fi placut sa tina oglinizile, la modelul de serie ca si la concept....
Click the banner to see my site

Offline AdyAero

• **
  • Mesaje postate: 3.265
  • 1:72
« Răspuns #4 : 12/21/09*, 13 »
Cam idioate oglinzile la prototip, nu par de loc utile fiind pozitionate deasupra capului soferului.

Offline justady2002

• **
« Răspuns #5 : 12/22/09*, 11 »
Cam idioate oglinzile la prototip, nu par de loc utile fiind pozitionate deasupra capului soferului.

Mda, cam asa e. Ar fi utile la o masina sport, foarte joasa, cu o pozitie la volan foarte coborata, unde amplasarea cat mai sus a oglinzilor s-ar dovedi utila. Dar nu la un SUV.  o><o

Offline justady2002

• **
« Răspuns #6 : 02/19/10*, 19 »
Macheta are 0.884 kg.

Offline justady2002

• **
« Răspuns #7 : 03/29/10*, 22 »
Ca sa nu mai fac un topic separat cu versiunea hard-top a conceptului SSR, atasez aici pozele cu acesta, precum si poze cu fratele decapotabil. :P

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
« Răspuns #8 : 03/30/10*, 11 »
arata groaznic la motor... interiorul e tipic maisto, dar la motor parca sunt jucarii.

Offline justady2002

• **
« Răspuns #9 : 03/30/10*, 12 »
arata groaznic la motor... interiorul e tipic maisto, dar la motor parca sunt jucarii.

Da, motorul este o gluma! Este o simpla placa albastra. Sincer nu am vazut motorul conceptului ca sa vad daca asa este si in realitate!

Offline AdyAero

• **
« Răspuns #10 : 03/30/10*, 13 »
Cred ca asa si arata in realitate:

Offline justady2002

• **
« Răspuns #11 : 03/30/10*, 21 »
Da dle. Ady. Asa arata motorul masinii de serie. Dar eu ma refeream la concept. :P

Offline AdyAero

• **
« Răspuns #12 : 04/01/10*, 13 »
In desenul de mai sus probabil nu apare si placa aceea neagra. Ma indoiesc ca Maisto au putut sa ignore chiar asa de grav motorul.