Chevrolet SSR (Super Sport Roadster) a fost un pickup cu hardtop retractabil, produs intre anii 2003-2006. Conceptul acestui model a fost prezentat la Salonul Auto de la Detroit din 2000 si in 2003 a fost folosit ca pace car in cursa de 500 de mile de la Indianapolis. Modelele construite in 2003 si 2004 foloseau un motor V8, de 5.3 litri si doar 300 CP, care oferea performante mediocre. SSR-ul din 2005 a primit un motor nou, cel de pe Corvette si Pontiac GTO, de 390 CP. Pentru prima data pe acest motor, se putea pune si o cutie de viteze manuala, 6 trepte. Modelul 2004 nu s-a vandut decat in aprox. 9000 de ex, cu mult sub asteptarile celor de la GM, care pt o luna au oprit productia. In total un fost produse 24,150 SSR-uri.
Macheta: Era de muuuult timp pe lista mea, si cand s-a invit ocazia, chiar daca a fost mai "pretuita", am luat-o! E un Maisto din seriile mai vechi, lucrata destul de ok, fara defecte majore. Cel mai rau imi pare ca nu se deschide "portbagajul". Ar fi fost prea fain!

Vopseaua are cateva mici puncte, si interiorul este destul OK. Are centuri de siguranta in spatele scaunelor, suspensiile sunt functionale, unghi mare de bracaj al rotilor, capacul rezervorului este individual, cauciucurile sunt imprimate iar tevile de esapament sunt gaurite. Motorul, fiind cel al unui concept car, nu este prea detaliat, este doar o placa 3D. intocmai ca a modelului oroginal.
In concluzie, un model care este facut doar de Maisto la 1:18 (din cate stiu), destul de bine realizat, probabil si datorita perioadei in care a fost facut. Imi place foarte mult si acum sunt in cautarea modelului cu hardtop!
Chevrolet SSR
1:18