Autor Subiect: Set de acu`25 de ani  (Citit de 9871 ori)

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline mac_rineanu

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 366
  • Dream Cars, Eat Cars, Shit Cars....Burp Gassoline
Set de acu`25 de ani
« : 03/31/12*, 09 »
Cum zice si titlul, acu`25 de ani, am primit cadou de la parinti de ziua mea, un "set de masinute" (asa il numeam atunci), pe care il vazusem intr-o revista.
Setul vine din Germania, voi verifica producatorul.
Avand in vedere ca dupa montaj ocupa destul de mult loc, m-am jucat cu el doar de vreo 3-4 ori, asa ca inca il am in stare perfecta de functionare, lipsind doar cutia exterioara.
Setul contine pista, 2 modele 1/32 Ferrari, garduri de protectie pentru curbe (masinutele au o viteza destul de mare si tind sa zboare de pe pista in curbe) papuci de rezerva pentru contact cu pista.
Functioneaza cu cate 2 baterii patrate pentru fiecare sina de pe pista.
Ma bucur ca mai sunt si altii care sunt pasionati de asa ceva.
Voi incerca sa-l montez azi si fac si niste poze..

Cosmin, am vazut ca erai interesat sa stii mai multe despre asa ceva, te anunt cand l-oi avea montat sa vii sa-l vezi si sa facem o cursa  ;)

Offline mac_rineanu

• Junior Member
  • **
Rãspuns: Set de acu`25 de ani
« Răspuns #1 : 03/31/12*, 14 »
Iata si pozele.
Am si uitat cat de distractiv poate fi, si cat de repede zboara timpul langa el.
O sa mai cumpar si ale modele 1/32, am vazut ca sunt o gramada pe eBay, si daca tot am pista, ar fi pacat nu?

Offline LDH

• Full Member
  • Mesaje postate: 1.154
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #2 : 03/31/12*, 17 »
Foarte frumos si interesant.
Trebuie pastrat
Toate cele bune,

LDH

Offline mac_rineanu

• Junior Member
  • **
« Răspuns #3 : 03/31/12*, 18 »
Foarte frumos si interesant.
Trebuie pastrat

N-o sa-l dau niciodata. E primit cadou si-l foloseam cu taica-miu....care s-a dus dintre noi acu ceva timp, asa ca, are o valoare sentimentala foarte mare.
Ma gandesc sa-i creez un spatiu langa vitrina cu machete, insa, vreau sa fie si functional.
Daca tot l-am scos de la naftalina, m-am jucat un pic cu masinutele, care, dupa un pic de search pe net, se dovedesc a fi Porsche nu Ferrari.
Am gasit sute de modele slotcars, pe eBay, si o sa-mi iau cateva sa dau cate o tura cu ele...
Iata si cateva poze.

Offline andrei_nsts

• Rookie / Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
« Răspuns #4 : 04/26/12*, 17 »
Salut

Am zi eu o mica experienta cu slot-ul. Poate nu iti vor strica putine sfaturi la ce vrei sa cumperi. Nu de alta, dar s-ar putea sa nu se potriveasca cu ce ai tu.

Vezi ca acum masinile de slot sunt putin diferite de setul tau. Au alimentare direct la priza cu transformator, iar puterea de iesire in sinele de pista trebuie verificata atent. Banuiesc ca variaza undeva intre citiva (2-3) volti si 12 volti sau mai mult. Motoarele probabil ca difera si ele, unele avind citeva mii (9-10) de ture pe minut.

Exista modele cu decodor digital care (ca si la trenuri) pot fi rulate la viteze diferite pe aceeasi sina. In plus exista multe accesorii la digital, cum ar fi macaze, alimentare cu combustibil, cronometru si altele. Unele modele au si tractiune 4x4.

Daca vrei sa prefabrici ceva, ai varianta de a face un circuit din placi de mdf in care tai cu freza canalul, iar sina de contact se face din banda de cupru autoadeziva (din cea pentru vitralii). Cred ca cel mai important aici este decorul, pe care il poti face cum doresti.

Spor la colectionat si la joaca.

Offline lucas0125

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 858
« Răspuns #5 : 04/26/12*, 18 »
Trebuie sa accepti fara sa te superi ca setul este slabut atat ca si realizare masinute cat si ca aspect general. Pentru comparatie un set primit de mine in 1972 deci acum 40 ani era incomparabil. Realizat de Polistil, masinile slot erau Ferrari 330 P si Alfa Romeo TZ. Astazi acest set este de vanzare pe okazii unde nu intereseaza nici pe  >:-D
CUMPAR JUCARII ROMANESTI COMUNISTE PLASTIC SAU TABLA OFER PRETURI DUBLE FATA DE ORICINE ALTCINEVA 0723 500 340

UNII S-AU IMBATAT CU APA DIN PUTUL CUNOASTERII ALTII FAC DOAR GARGARA

http://img571.imageshack.us/i/2zoglf6.jpg/im

Offline andrei_nsts

• Rookie / Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 40
« Răspuns #6 : 04/27/12*, 23 »
"Trebuie sa accepti fara sa te superi ca setul este slabut atat ca si realizare masinute cat si ca aspect general. Pentru comparatie un set primit de mine in 1972 deci acum 40 ani era incomparabil. Realizat de Polistil, masinile slot erau Ferrari 330 P si Alfa Romeo TZ. Astazi acest set este de vanzare pe okazii unde nu intereseaza nici pe..."

Eu unul nu as cataloga in felul acetsa setul de slot antic. Si pina la urma un modelist mai si modifica ce are. Asta e si esenta modelismului de fapt.

In concluzie daca vrei sa il faci mai aproape de realitate nimeni nu te opreste sa il vopsesti si sa ii aplici decaluri cu reclame. O varianta ar fi sa ii simulezi si urme de accidente dupa modelele reale care au participat la cursele acelor ani.
Asemeni trenurilor, cu unele interventii poti face din lucruri banale lucuri de colectie.

PS Ca sa nu vorbim de pomana am si o referinta palpabila in acest sens (trenuri) - http://www.cartula.ro/forum/topic/7701-garnituri-militare-germane-ep2-a/page__st__60

Offline mac_rineanu

• Junior Member
  • **
« Răspuns #7 : 05/25/12*, 18 »
Setul stiu ca e slab, insa il tin asa cum e, pentru valoarea sentimentala. Stiu ca sunt diferite masinutele, inclusiv la modul de alimentare cu tensiune de la sine, la sistemul de directie etc.
Surprinzator e faptul ca am cumparat 2 buc F1 de la Scalextric 1/43 si merg de minune. Am renuntat la baterii, si am un alimentator de 9V, care face serviciu foarte bine.
Voi pune si cateva poze cu noile masinute in curand.

Offline mac_rineanu

• Junior Member
  • **
« Răspuns #8 : 05/25/12*, 19 »
Trebuie sa accepti fara sa te superi ca setul este slabut atat ca si realizare masinute cat si ca aspect general. Pentru comparatie un set primit de mine in 1972 deci acum 40 ani era incomparabil. Realizat de Polistil, masinile slot erau Ferrari 330 P si Alfa Romeo TZ. Astazi acest set este de vanzare pe okazii unde nu intereseaza nici pe  >:-D

Stai linistit, nu ma supar.
N-am zis nici o secunda ca ar fi vreo bijuterie. Stiu ca sunt mult mai performante pe piata, inclusiv cu magnet de le tine pe pista la viteze foarte mari....l-am prezentat doar pentru ca mi-am adus aminte (cu mare placere) ca am un set slot, cand am vazut deschisa sectiunea asta...