Autor Subiect: Mercedes Benz 180 W120 [1953][Revell]  (Citit de 2639 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Ionuț

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 4.033
Dupa al doilea razboi mondial, Mercedes Benz a reluat productia de serie continuand fabricatia modelului 170. Un model popular si accesibil, insa invechit tehnologic si estetic, 170 a fost sansa lui Daimler Benz de a recupera pozitia de pe piata auto germana si  europeana. Abia in 1953 aparea un urmas pentru acest automobil: W120, cunoscut si sub numele de "Ponton".

W120 era primul Mercedes Benz cu aripile si farurile complet integrate in structura caroseriei si beneficia de un design foarte modern pentru acea vreme. Primul Ponton lansat era dotat insa cu acelasi motor prezent pe seria 170, de 4 cilindri in linie si 1800 cmc, cu supape laterale si bujii in cap, un propulsor depasit tehnic pentru acea perioada.

Ulterior au aparut alte variante de motorizare (intre care si Diesel) si au fost operate si ceva facelift-uri. Macheta Revell reproduce chiar prima versiune (din 1953), cu motorul lui 170 si calandru ingust.

Din punct de vedere estetic este destul de reusita miniatura, Revell propune la un pret destul de mic proportii corecte, reducere exact la scara si roti care se armonizeaza cu restul caroseriei (grosimea pneurilor este si ea corecta, capacele jantelor sunt decent executate). Farurile nu au nituri centrale de fixare iar solutia calandrului neperforat, dar cu piesa separata pentru rama si grilajul cromat, este una decenta. Cromul nu este exagerat iar geamurile sunt prezente la toate usile.

Producatorul insista insa cu usile spate sau portbagajul nefunctionale si tratează foarte prost detaliul emblemei de pe portbagaj (sub forma de abtibild). Usile din fata pare ca se deschid, insa balamalele sunt aproape intepenite.

Interiorul este modest, totusi zonele vopsite cu argintiu sunt in regula, e drept, exista foarte putine detalii. Banchetele arata cel mai bine aici, imitand vizual destul de bine vinilinul (nu cred sa fi avut tapiterie din piele originalul). Fetele interioare ale usilor sunt mai prost facute, in sensul ca manerele sunt corp comun cu restul piesei si vopsite cam neglijent.

In zona motorului lucrurile sunt destul de simple, cateva piese turnate si mai multe puncte de vopsea pentru sugerarea diverselor componente (elementii bateriei, capacul distribuitorului). In lipsa de cablaje, Revell are un mod propriu de a sugera fire pe la motor prin turnarea unor zone in relief, care mai apoi sunt vopsite. Probabil ca nu e cea mai fericita idee.

Surprinzator, macheta exceleaza la reproducerea detaliilor de pe sasiu. Suspensia este redata in amanunt (chiar dacă piesele nu sunt functionale), motorul se sprijina pe o structura de sasiu in "U", la fel ca la modelul real, iar foarte lungul traseu de evacuare este si el reprodus corect printr-o teava subtire. E foarte posibil ca experienta producatorului din domeniul kiturilor de plastic (unde detaliile constructive sunt mult mai atent redate) sa fie cauza tratarii cu mai mare atentie a acestei zone.

« Ultima Modificare: 01/20/13*, 16 de Dilo »

Bizi

• Vizitator
Re: Mercedes Benz 180 W120 [1953][Revell]
« Răspuns #1 : 12/09/08*, 19 »
nu inteleg de ce e asa de prost redat motorul. la mine la W123 e destul de bine facut. Cablurile sunt cabluri, nu ceva iesit in relief si vopsit, se vad fisele la delcou. asta mi se pare sarac la detalierea motorului....si nici mie nu-mi place emblema din spate sub forma de abtipild. asa e si la w123.  >:(

Offline calinteo76

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 175
« Răspuns #2 : 12/09/08*, 20 »
Felicitari!Ca de regula foto si comentarii de nota 10!E un model bun pt.categoria lui de pret.

Offline calinteo76

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 175
« Răspuns #3 : 12/09/08*, 20 »
nu inteleg de ce e asa de prost redat motorul. la mine la W123 e destul de bine facut. Cablurile sunt cabluri, nu ceva iesit in relief si vopsit, se vad fisele la delcou. asta mi se pare sarac la detalierea motorului....si nici mie nu-mi place emblema din spate sub forma de abtipild. asa e si la w123.  >:(
Compromisuri face orice producator,mai ales la categoria asta.Daca are o zona buna,trebuie sa reduca costul in alta.

Offline justady2002

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 4.272
  • Gen: Bărbat
Rãspuns: Mercedes Benz 180 W120 [1953][Revell]
« Răspuns #4 : 08/03/09*, 23 »
Are careva poze cu Ponton-ul visiniu ? As vrea sa il vad si asa ... ca ma tenteaza sa il iau ...
doar cu cateva poze daca ma puteti indruma ...
Multumesc mult !!!  :D

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
  • Mesaje postate: 5.439
« Răspuns #5 : 08/04/09*, 01 »
  Eu am unul visiniu si e ok. Poze nu are rost sa fac ca nu ies de calitatea celor de mai sus.
  Oricum modelul devine rar, am vazut pe site-ul revell.de ca nu se mai fabrica.
  La AUTOart.ro este mai ieftin decat la Revell.ro
« Ultima Modificare: 08/04/09*, 10 de Dilo »

Offline mike_neagu

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 496
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #6 : 01/02/12*, 13 »
Poze cu varianta de pompieri:

Offline patriciu

• Junior Member