Autor Subiect: Blindate -colectie Timecop  (Citit de 4548 ori)

0 Membri şi 8 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline timecop

• Rookie / Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 39
Blindate -colectie Timecop
« : 10/16/11*, 11 »
Tinand cont de faptul ca Mircea isi vinde blindatele deschid un topic cu colectia mea.

Tiger I scara 1/72 ,producator Deagostini.uk.Primul meu tanc.Este una din cele mai reusite machete din Combat Tanks Collection.Click pe poza mica ca sa se faca mare. ;D

Offline timecop

• Rookie / Newbie
  • *
Rãspuns: Blindate -colectie Timecop
« Răspuns #1 : 10/16/11*, 11 »
Panther Dragon Models(stanga) vs Panther Deagostini.uk.Scara 1:72.

Scara 1:1:

« Ultima Modificare: 10/17/11*, 11 de timecop »

Offline johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.176
« Răspuns #2 : 10/16/11*, 11 »
se inarmeaza lumea.. -) se pregateste ceva? -)

Offline timecop

• Rookie / Newbie
  • *
« Răspuns #3 : 10/16/11*, 11 »
In primul rand eu vreau sa compensez colectia Johan Waffen pentru ca are prezentat doar un singur blindat german.
 ;D ;D
Glumesc desigur.Mie mi-au placut intotdeauna blindatele germane din WW2 asa ca am decis sa le colectionez la scara favorita pentru ele:1 la 72(la masini imi place cel mai mult 1:43).Nu regret decizia pe care am luat-o.Imi plac foarte mult.

Offline timecop

• Rookie / Newbie
  • *
« Răspuns #4 : 10/16/11*, 11 »
Tiger II si Tiger I produse de Dragon Models.Doua tancuri care au bagat spaima in aliati.Faceau pe ei numa' cand le vedeau.

Scara 1:1:

« Ultima Modificare: 10/17/11*, 11 de timecop »

• FINANȚATORI 2022-2024
« Răspuns #5 : 10/16/11*, 14 »
Super.. sa mai pui poze, astept defilarea -)
aprob 1/72 la blindate si avioane, 1:43 la masini si H0 la trenuri si diorame

Offline timecop

• Rookie / Newbie
  • *
« Răspuns #6 : 10/16/11*, 21 »
Stug 4 face parte din blindatele mele favorite.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Sturmgesch%C3%BCtz_IV

Stug 4 Late Version 1944 facut de Dragon Models.
De data asta am facut poze cu macheta nu imitatii de poze. ;D
Le refac si pe celelalte maine.

« Ultima Modificare: 10/16/11*, 21 de timecop »

Offline bezz

• Fool member
  • Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 2.055
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #7 : 10/16/11*, 21 »
Doua tancuri care au bagat spaima in aliati.Faceau pe ei numa' cand le vedeau.

Tinand cont ca cel mai tare as tanchist al aliatilor nu a strans 60 de victorii (e un rus, americanii nu au depasit 20 de victorii) in vreme ce Witmann sau Knispel au distrus cam 150 de tancuri de caciula, e clar ca Tiger-ele erau net superioare. Dar nu erau invincibile, nici macar sub comanda celor mai tari asi (cei doi nemti citati mai sus au murit amandoi, arsi de vii in Konigstiger, culmea ghinionului unul cu 10 zile inainte de sfarsitul razboiului...
In fata tunurilor antitanc de calibru mare, a distrugatoarelor de tancuri Tiger-ele greoaie aveau si ele probleme; si din aceasta cauza, Panther-ul, mai mic, dar mai mobil a fost considerat superior Tiger-ului. Iar JagdPanther-ul cu tunul de 88 era aproape invincibil.

Excelenta colectia, dintre toate imi place cel mai mult stug-ul, ca detalii.  )0(
« Ultima Modificare: 10/16/11*, 21 de bezz »

Offline FED express

• Old School & 1/18
  • Full Member
  • Mesaje postate: 1.208
  • You can't stop Rock'n'Roll
« Răspuns #8 : 10/16/11*, 22 »
Interesante machetele astea de tancuri... :o

Offline timecop

• Rookie / Newbie
  • *
« Răspuns #9 : 10/16/11*, 22 »
Tinand cont ca cel mai tare as tanchist al aliatilor nu a strans 60 de victorii (e un rus, americanii nu au depasit 20 de victorii) in vreme ce Witmann sau Knispel au distrus cam 150 de tancuri de caciula, e clar ca Tiger-ele erau net superioare. Dar nu erau invincibile, nici macar sub comanda celor mai tari asi (cei doi nemti citati mai sus au murit amandoi, arsi de vii in Konigstiger, culmea ghinionului unul cu 10 zile inainte de sfarsitul razboiului...
In fata tunurilor antitanc de calibru mare, a distrugatoarelor de tancuri Tiger-ele greoaie aveau si ele probleme; si din aceasta cauza, Panther-ul, mai mic, dar mai mobil a fost considerat superior Tiger-ului. Iar JagdPanther-ul cu tunul de 88 era aproape invincibil.

Asta asteptam.
Stiu ca la un moment dat Gen.Montgomery a interzis folosirea termenului de Tiger in transmisii datorita "Tigerfobiei".Aliatii erau terorizati de Tiger.
Nemtii l-au bibilit prea mult.Era un tanc prea complicat din pct.de vedere ingineresc.Materiale scumpe,procese complicate si cam lungi de fabricatie,calitate deosebita ...cam prea mult pentru un razboi.Rusii au lasat-o mai moale cu calitatea si au produs T 34 "pe scara rulanta".
Cu toate acestea au facut prapad mai ales ca ,comandantii de tancuri erau alesi "pe spranceana".Nu oricine putea comanda un Tiger.

Offline bezz

• Fool member
  • Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 2.055
« Răspuns #10 : 10/16/11*, 22 »
La ce a facut Witmann la Villers Bocage era clar ca orice soldat aliat avea cosmaruri cu Tigrul... Dar prea mare, prea greu de manevrat, prea multe sisteme ce se puteau defecta si mult prea scump. Dupa ce si-au pierdut ultimele resurse de nichel si crom in 1944 productia a scazut si mai mult.
Aliatii au capturat un tigru 1 in 1943, la Tunis parca, si si-au dat seama ca nu au ce tanc sa-i opuna, doar tunuri antitanc. Au demarat Sherman-ul Firefly, care a fost o strutocamila prea putin testata, dar exact un Firefly l-a ucis pe Witmann. Mai apoi au scos M26-le, dar s-a dovedit inferior Tigrului.
Rusii in schimb n-aveau probleme cu Tigrii, erau destule arme in arsenalul lor care sa-i distruga.
« Ultima Modificare: 10/17/11*, 09 de bezz »

Offline timecop

• Rookie / Newbie
  • *
« Răspuns #11 : 10/16/11*, 23 »
Foarte interesant.Eu stiu cam putine despre tancuri ,dar invat.

Offline timecop

• Rookie / Newbie
  • *
« Răspuns #12 : 10/17/11*, 11 »
Am schimbat pozele de la Panther si Tiger.

• FINANȚATORI 2022-2024
« Răspuns #13 : 10/17/11*, 11 »
Sturmgeschütz IV a fost si in dotarea armatei romane.. -)

Offline timecop

• Rookie / Newbie
  • *
« Răspuns #14 : 10/17/11*, 12 »
Citat
Iar JagdPanther-ul cu tunul de 88 era aproape invincibil.

Am avut si Japgpanther de la Deagostini UK dar era tare prost facut.Arata ca o jucarie.Cei de la Deagostini/Amercom/Altaya fac uneori niste machete de-a dreptul groaznice dar se compenseaza cu destule modele reusite.In plus au lansat o gramada de blindate/vehicule militare nelansate inca de competitie.O sa-mi cumpar un Jagdpanther de la Dragon in viitorul apropiat .