Autor Subiect: Plymouth GTX [1970][GMP]  (Citit de 3975 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
  • Mesaje postate: 5.436
Plymouth GTX [1970][GMP]
« : 10/04/10*, 20 »
1970 PLYMOUTH GTX 426 HEMI 2-Door Hardtop
GMP

Plymouth GTX a fost un muscle car produs de Plymouth Division a lui Chrysler Corporation între anii 1967-1971.

Primul GTX, apărut în 1967 sub denumirea Belvedere GTX, s-a vrut a fi un "gentleman's muscle car", îmbinând linia elegantă şi accesoriile de lux cu puterea deosebită a motorului.

În 1970 caroseria este redesenată, fiind dotată cu câteva accesorii exterioare menite să-i sublinieze puterea: două prize de aer (nefuncţionale) pe lateralele aripilor spate şi un Air Grabber hood scoop poziţionat în partea centrală a capotei motorului.

În anul 1971 modelul este complet reproiectat, caroseria având linii mai fluide iar puterea ajungând, în varianta Hemi, până la 425 CP. Cu toate acestea vânzările au fost scazute, în mare parte şi datorită primelor mari de asigurare pentru muscle car-uri. Astfel, la sfarşitul anului 1971, modelul GTX este scos din fabricaţie.

Macheta este produsă de GMP în 2007 într-un număr de 996 exemplare.

La exterior, superba culoare Blue Fire Metallic este aproape perfectă. La fel şi vopseaua albă de pe cabină, care imită foarte bine vinyl top-ul original al maşinii. Toate părţile cromate, barele, masca, ramele geamurilor sunt fără cusur. Blocurile optice sunt realizate realist, fără nituri vizibile.
Mici imperfecţiuni, care însă nu deranjează prea mult, sunt la o uşă şi la capota portbagajului care nu se aliniază perfect la închidere.

Motorul este foarte detaliat, balamalele capotei sunt metalice şi prevăzute cu arcuri. Pe capotă se găseşte un capac "hood scoop" care pe parţile laterale are vopsite nişte fălci de rechin. Din păcate nu am putut sa-l fotografiez deoarece nu stă în poziţie deschis din cauza unui resort care tinde permanent sa-l închidă. Portbagajul nu este mochetat dar plasticul este acoperit cu un material care are textura pânzei. Aici se găseste un cric şi o roată de rezervă cu jantă normală. Numărul din spate este aşezat pe un capac mobil care ascunde buşonul rezervorului de benzină.
Roţile sunt echipate cu jante Magnum 500 iar anvelopele sunt inscripţionate cu alb Good Year.

Interiorul este superb, având culoarea albastru metalizat a caroseriei. Bordul, consola centrală şi feţele interioare ale uşilor au inserţii care imită lemnul. Uşile sunt prevăzute cu geamuri mobile care se pot manevra foarte uşor cu ajutorul manetelor interioare. Centurile sunt din material textil şi au cataramele de culoare albastră. Separat se găsesc două geamuri triunghiulare care pot fi montate pe parţile laterale din spate ale cabinei.

Şasiul metalic, foarte detaliat, are suspensii active prevăzute pe spate cu arcuri din foi metalice. Macheta este foarte grea, din cauza greutăţii pneurile roţilor au tendinţa să se deformeaze uşor dând machetei încă o notă de realism.
« Ultima Modificare: 04/20/20*, 00 de Dilo »

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
Rãspuns: Plymouth GTX [1970][GMP]
« Răspuns #1 : 10/04/10*, 20 »
+
« Ultima Modificare: 04/19/20*, 23 de Dilo »

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
« Răspuns #2 : 10/04/10*, 20 »
+

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
« Răspuns #3 : 10/04/10*, 20 »
Detalii

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
  • Gen: Bărbat
« Răspuns #4 : 10/04/10*, 20 »
Ce culoare superba au putut sa puna pe ea... si mai are si interiorul albastru. GTX-urile astea sunt printre cele mai reusite de la GMP, alaturi de Road Runner si Fairlane. Primele doua sigur au aceeasi matrita. Dilo, pune niste poze cu suspensiile spate, sa se vada foile metalice individuale, unul din cele mai tari detalii de la GMP.
« Ultima Modificare: 10/04/10*, 20 de Ciprian »

Offline ksm

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #5 : 10/04/10*, 21 »
compartimentul motorului arata foarte bine, balamale, tamburus, astept si suspensiile ala CMC

nu m-am prins care linie eleganta? :-:) 8) ;D
cumpar masinute cu cheita

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
« Răspuns #6 : 10/04/10*, 21 »
nu m-am prins care linie eleganta? :-:) 8) ;D

Comparată cu maşinile americane din epocă. Şi oricum mă refeream la modelul din '67 care este total diferit de cel din '70.
« Ultima Modificare: 02/27/20*, 22 de Dilo »

Offline ksm

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #7 : 10/04/10*, 23 »
Suspensia spate arata de parca ar fi cea reala redusa la scara printr-un procedeu SF. Nu stiu daca o puteau reproduce mai bine de atat. Si puntea fata e redata fidel, dar nu e la fel de spectaculoasa.
vrem sa le vedem ;D
cumpar masinute cu cheita

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
« Răspuns #8 : 10/04/10*, 23 »
La cum fac eu pozele ...   :(

andrei006

• Vizitator
« Răspuns #9 : 10/04/10*, 23 »
La cum fac eu pozele ...   :(
Ce au pozele ? Sunt cel putin multumitoare ! Macheta e superba. Astept si eu pozele  )0(

Offline Oleco Motors

• Full Member
  • Mesaje postate: 2.191
  • Colectionar si constructor handmade de machete
« Răspuns #10 : 10/05/10*, 00 »
Mie-mi plac pozele, dar mai ales macheta care este superba. Frumoasa achizitzie! )0(

Offline Dark Side

• BadBoy 'Vettes !
  • Senior Member
  • Mesaje postate: 4.995
  • Corvette Racing: Winners of Le Mans 2011 @ GTE-PRO
« Răspuns #11 : 10/05/10*, 12 »
Foarte interesant model ! Imi place foarte mult culoarea ;)
Click the banner to see my site

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global
« Răspuns #12 : 10/05/10*, 23 »
Poze noi.   ;D
« Ultima Modificare: 10/05/10*, 23 de Dilo »

Offline Dilo

• BAD MOTHER FUCKER
  • Moderator Global