Autor Subiect: Mercedes-Benz 280 SL [1963][Norev]  (Citit de 2978 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline justady2002

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 4.272
  • Gen: Bărbat
Mercedes-Benz 280 SL [1963][Norev]
« : 09/26/10*, 00 »
     Mercedes-Benz SL este cel mai cunoscut roadster al constructorului german. Denumirea SL vine de la "Sport Leicht" - engl. "Sport Light" si a fost folosita pentru prima data la modelul 300 SL Gullwing    
     Acest model face parte din generatia a doua a modelului SL, fabricat intre 1963 si 1971. Era caracterizat printr-o "talie" joasa, geamuri mari si curbate si cu o linie distinctiva a acoperisului care i-a adus denumirea de "pagoda top". In 1968 modelul a primit un marire a capacitatii cilindrice si a si-a schimbat denumirea in 250 SL. In ultimii doi ani de productie 280 SL a suferit mici modificari ale butoanelor iar jantele au primit capace metalice.

MACHETA:

Bineinteles primul lucru care iese in evidenta este supradimensionarea anvelopelor tipica modelelor Norev actuale. Vopseaua metalizata este foarte bine aplicata, fara defecte, dar totusi cu un aspect de coja de portocala mai putin vizibil. Se deschid toate elementele caroseriei si are inclus si un hard-top detasabil. Mocheta este prezenta doar in interior nu si in portbagaj. Interiorul este acceptabil - nu este la nivelul unui Aa sau Kyosho, dar pentru mine este suficient de detaliat: volanul vopsit in alb, imitatie de lemn la cotiera, elemente "cromate" la reglajele scaunelor ...
     Elementele cromate de la exterior sunt chiar bine realizate, in strat subtire si nu prezinta urme de decojire. Motorul are chiar multe detalii, mult mai multe decat Kyosho sau Minichamps actuale unde motorul este doar o placa 3D. Gasim in compartimentul motor si un sticker de avertizare. Capota motorului este, surprinzator, sustinuta de o tija de plastic, dar are pe interior si o "ramasita" de la turnare, exact pe mijlocul ei. Un alt lucru care m-a bucurat este faptul ca este vopsita si pe interior in locurile mai putin vizibile.
     Per ansamblu, este o macheta ok, cu un pret decent, bine realizata, de la care nu ai pretentii high-end dar care te bucura prin simplitate si raportul calitate/pret foarte bun.

ENJOY!

Mercedes-Benz 280 SL 1:1

Mercedes-Benz 280 SL 1:18

« Ultima Modificare: 09/26/10*, 11 de Ciprian »

Offline dex

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 765
    • www.alexbadulescu.ro
Rãspuns: Mercedes-Benz 280 SL [1963] [Norev]
« Răspuns #1 : 09/26/10*, 01 »
Felicitari pentru achizitie, imi place interiorul albastru ;).

Offline Oleco Motors

• Full Member
  • Mesaje postate: 2.191
  • Colectionar si constructor handmade de machete
« Răspuns #2 : 09/26/10*, 01 »
Frumoasa macheta! Imi place combinatia de culori intre exteriorul si interiorul machetei. Strica "imaginea" doar rotile cam mari, dar... multi vede, putzini cunoaste... ;D

Offline justady2002

• **
« Răspuns #3 : 09/26/10*, 02 »
Felicitari pentru achizitie, imi place interiorul albastru ;).

Multumesc pentru urare dle. Dex, insa nu a fost o achizitie ... ci cadou de ziua mea. :P
Deja incep sa ma obisnuiesc.  ;D
Si ma bucur ca am primit-o. ;)

Offline radu_

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 225
Rãspuns: Mercedes-Benz 280 SL [1963][Norev]
« Răspuns #4 : 09/26/10*, 13 »
Ieri, in Brasov, a avot loc o expozitie de masini retro (ceva de genul 1955 si 1975) ,au fost masini ca: Rolls Royce, Porsche 1800, Renault 12 si evident ca vedeta serii a fost Mercedes 280 SL  )0(

Macheta este foarte frumoasa, reprodusa bine din pct. meu de vedere, rotile sunt supradimensionate dar nimic deranjant. Pozele sunt frumoase, imi place fundalul ales. 
Felicitari pt. prezentare.

Offline justady2002

• **
« Răspuns #5 : 09/26/10*, 13 »
Ieri, in Brasov, a avot loc o expozitie de masini retro (ceva de genul 1955 si 1975) ,au fost masini ca: Rolls Royce, Porsche 1800, Renault 12 si evident ca vedeta serii a fost Mercedes 280 SL  )0(

Macheta este foarte frumoasa, reprodusa bine din pct. meu de vedere, rotile sunt supradimensionate dar nimic deranjant. Pozele sunt frumoase, imi place fundalul ales. 
Felicitari pt. prezentare.

Multumesc. ;) Chiar daca anvelopele sunt supradimensionate restul masinii este totusi facuta la scara si bine realizat. Pe mine unul nu ma deranjeaza atat de mult acest lucru.
Daca ai facut poze SL-ului de la expo, pune si aici 1-2 si celelalte poze (daca sunt) in sectiunea "expoziti".  ;)

Offline radu_

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 225
« Răspuns #6 : 09/26/10*, 17 »
Daca ai facut poze SL-ului de la expo, pune si aici 1-2 si celelalte poze (daca sunt) in sectiunea "expoziti".  ;)

Am facut cateva poze cu telefonul, insa in cele mai multe aparem si noi. totusi, am facut o poza cu SL-ul fara sa aparem si noi.

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
« Răspuns #7 : 09/26/10*, 17 »
Draguta macheta, dar rotile alea sunt totusi deranjante. Poti sa mergi la arat cu el ;D

Offline Andrei G.

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 827
« Răspuns #8 : 09/26/10*, 21 »
Nu este urata macheta,rotile din pacate respecta traditionalismul specific machetelor Norev(rotile enorme),dar pentru pretul sa merita sa o ai in colectie daca esti fan MB! ;)