Autor Subiect: Porsche 959 [1986][AutoArt]  (Citit de 5369 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
  • Gen: Bărbat
Rãspuns: Porsche 959 [1986][AutoArt]
« Răspuns #30 : 10/01/10*, 19 »
Alex, ma gandesc ca ai glumit cand ai spus ca versiunea AUTOart e jucarie ;D E totusi o macheta in toata regula. Luate la bani marunti, foarte multe au probleme. Ce nu inteleg eu e de ce le-au lansat fara cheder, mai ales ca la celelalte au pus. Imi aduc iar aminte de comunicatele lor inteligente. Daca erau asa de pasatori, retrageau modelul argintiu. Poftim respect fata de client.

Una peste alta, treaba asta cu dimensiunile e mai putin importanta, diferentele sunt minore. AUTOart au mai dat cu batul in balta si pe alte machete. Unele le-au facut excelent, altele pe genunchi. N-as vrea sa iau partea nimanui, dar Exoto da bine cu ciocanul in caroserii referitor la proportii.

Macheta AUTOart nu e rea, singura mea problema e ca nu inteleg pretul. Foarte multe componente sunt simpliste, n-au nevoie de cine stie tehnologii. Nu prea cred ca banii aia sunt pentru telescoape si balamale. Pentru interior si motor sigur nu sunt, ca nu le-au descoperit acum, sunt machete de 3-4 ani la fel de bune din punctul asta de vedere, unele chiar peste.
« Ultima Modificare: 04/07/11*, 11 de Ciprian »

Offline cosmic

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 1.485
« Răspuns #31 : 10/01/10*, 20 »
Pretul Ciprian e dat evident, de piata....Modelul 959 a fost produs doar de exoto cu multa vreme in urma. Clientii majoritatea nu stau pe ebay sa fugaresca modelele, cauta in schimb noutatile. Daca modelul nu ar avea succes fii sigur ca se va gasi la reduceri in viitor, insa ma indoiesc, mai ales ca nu exista X variante din care sa alegi. Cand faci acelasi model si tu la autoart, si kyosho si bburago etc, la un momentdat va trebui inevitabil sa lasi pretul ( vezi noul Lambo Balboni ), cand insa esti singur pe piata cu un model cine sa iti faca concurenta?

Offline Alex230

• Full Member
  • Mesaje postate: 2.165
« Răspuns #32 : 10/01/10*, 20 »
Daca citesti ce am scris legat de "jucarie" o sa iti dai seama ca nu am zis ca toata macheta e o jucarie ,dar andrei a accentuat lucrul asta pt ca de la postul ala pana aici s-au perdut cateva cuvinte pe drum si/sau nu m-am exprimat eu corect (ca sa fiu fair-play).

Am zis ca din cauza lipsei chederului din jurul luminilor spate ,are aspect de jucarie privita din spate. Adica ii scade din calitatea de macheta comparativ cu variantele care au respectivul cheder.
Pur si simplu pe mine unul ,ma deranjeaza la ochi. Si poate ziceti ca sunt prea pretentios...uitati-va pe DiF sa vedeti "scandal" pe 2 pagini legat de chederul respectiv.

Ciprian ,stii ca eu nu sunt foarte pretentios din mom ce am pastrat 2.7le ala cu incidente ,dar macar ala e corect din pdv-ul productiei. In plus ,la banii pe care ii dai pe 959-le asta ai vrea o macheta cat mai corecta nu? Pt niste detalii in plus si suficiente greseli in minus ,crezi ca are rost sa iau AA-ul in favoarea Exoto-ului? Eu unul pot spune cu mana pe inima un NU hotarat.
Si pt mine era una din cele mai asteptate machete de la AA 959-le asta (alaturi de viitorul 944 S4 si Turbo)...

Offline Andrei G.

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 827
« Răspuns #33 : 10/01/10*, 20 »
Alex, ma gandesc ca ai glumit cand ai spus ca versiunea AUTOart e jucatorie ;D E totusi o macheta in toata regula. Luate la bani marunti, foarte multe au probleme. Ce nu inteleg eu e de ce le-au lansat fara cheder, mai ales ca la celelalte au pus. Imi aduc iar aminte de comunicatele lor inteligente. Daca erau asa de pasatori, retrageau modelul argintiu. Poftim respect fata de client.

Una peste alta, treaba asta cu dimensiunile e mai putin importanta, diferentele sub minore. AUTOart au mai dat cu batul in balta si pe alte machete. Unele le-au facut excelent, altele pe genunchi. N-as vrea sa iau partea nimanui, dar Exoto da bine cu ciocanul in caroserii referitor la proportii.

Macheta AUTOart nu e rea, singura mea problema e ca nu inteleg pretul. Foarte multe componente sunt simpliste, n-au nevoie de cine stie tehnologii. Nu prea cred ca banii aia sunt pentru telescoape si balamale. Pentru interior si motor sigur nu sunt, ca nu le-au descoperit acum, sunt machete de 3-4 ani la fel de bune din punctul asta de vedere, unele chiar peste.

Prea multa polemica aiurea pentru acest model,macar tu esti singurul care sustine faptul ca nu isi merita pretul aceasta macheta.
In rest argumentele prezentate de mine si de Alex sunt plauzibile,iar cei 10 ani diferenta pot spune multe despre calitatea machetei.
Nu ma asteptam sa rivalizeze cu 901 realizat de CMC,dar nici sa fie replica banala,pana la urma cine are bani de dat poate sa dea cat vrea pe o macheta,ideea ramane ca ea sa fie reprezentata la scara conform originalului si nu sa tinda spre o "jucarie"! >:(

andrei006

• Vizitator
« Răspuns #34 : 10/01/10*, 20 »
Cand ai o macheta expusa pe raft, sau chiar in cutie ( ca noile milenium au cutii transparente) primul lucru ce iti atrage atentia e exteriorul. Autoart e mai slab la exterior pentru ca nu are cheder? Imbinarile, vopseaua si lufturile se trec in planul 2 ?

later edit:

Andrei G. ne poti impartasi si noua acele calitati ce trag mdelul aa spre jucarie si cel exoto spre macheta ? Am inteles ca voi sustineti ca e jucarie ... dar as vrea sa stiu si de ce ? Un simplu cheder nu o face jucarie

L.E: era sa uit ,spoilerele fata si spate sunt metalice la exoto ,un plus de rezistenta chiar daca masina 1:1 le are din fibra de sticla. E unul din cele mai solide modele care le am. Urasc atunci cand iau in mana CGT-ul de la AA si imi scartaie din toate incheieturile de mi-e frica sa deschid usile...

Si la autoart sunt de plastic ?!?!? <-o
« Ultima Modificare: 10/01/10*, 20 de andrei006 »

Offline Alex230

• Full Member
« Răspuns #35 : 10/01/10*, 20 »
De ce o tot ti pe a ta cu "jucaria"? m-am exprimat cred destul de clar in privinta acelei chestii ,nu am chef sa ma repet.(citeste 2-3 posturi mai sus) Du-te pe DiF sa vezi ce discutii aprinse au fost acolo pe tema chederului.
Am zis ca partea cu spoilerele de metal ,deoarece 90% sau mai mult din majoritatea AA-urilor le au din plastic. Foarte bine ca le are metalice.
Nu inteleg de ce nu accepti si tu greselile pe care le are, eu am inteles partile bune ale machetei si le-am apreciat...te plateste AA? Inteleg ca e modelul tau si vrei sa fie perfect ,da nu e din pacate...sunt multi care ridica in slavi o macheta doar pt ca e a lor, si nu ii inteleg.
Si un CMC daca as avea cu defecte ,le-as recunoaste si le-as accepta chiar daca a fost 200+ euro...

Ideea e in felul urmator: O macheta ok fara nimic impresionant pt pretul care il ofera ,ba mai are si greseli. Ma multumesc cu exoto-ul meu de 65 de euro ,piesa de colectie ,veche ,solida si buna cu tot cu lufturile alea "mari" si vopseaua aia "groasa si proasta".
« Ultima Modificare: 10/01/10*, 20 de Alex230 »

andrei006

• Vizitator
« Răspuns #36 : 10/01/10*, 20 »
De ce o tot ti pe a ta cu "jucaria"? m-am exprimat cred destul de clar in privinta acelei chestii ,nu am chef sa ma repet.(citeste 2-3 posturi mai sus) Du-te pe DiF sa vezi ce discutii aprinse au fost acolo pe tema chederului.
Am zis ca partea cu spoilerele de metal ,deoarece 90% sau mai mult din majoritatea AA-urilor le au din plastic. Foarte bine ca le are metalice.
Nu inteleg de ce nu accepti si tu greselile pe care le are, eu am inteles partile bune ale machetei si le-am apreciat...te plateste AA? Inteleg ca e modelul tau si vrei sa fie perfect ,da nu e din pacate...sunt multi care ridica in slavi o macheta doar pt ca e a lor, si nu ii inteleg.
Si un CMC daca as avea cu defecte ,le-as recunoaste si le-as accepta chiar daca a fost 200+ euro...

Ideea e in felul urmator: O macheta ok fara nimic impresionant pt pretul care il ofera ,ba mai are si greseli. Ma multumesc cu exoto-ul meu de 65 de euro ,piesa de colectie ,veche ,solida si buna cu tot cu lufturile alea "mari" si vopseaua aia "groasa si proasta".

N-ai inteles nimic din ce am vrut sa spuns, sau ai inteles si iti place sa continuam aiurea aceasta discutie.
De asta m-am suparat ca mi-a disparut acel post de care vb mai devreme. Acea postare am inceput-o prin a spune ca prezentarea asta nu a fost facuta ca sa ma laud si in niciun caz nu ma cred vreun mare colectionar, pentru ca sunt destui ce detin colectii cu adevarat impresionante. Daca ai fi urmarit macar cateva din prezentarile facute aici sau pe 4tuning ai vedea ca NU am obiceiul de a ridica in slavi o macheta, chiar daca e a mea. Din contra cred ca am fost suficient de obiectiv incat sa recunosc orice defect as fi gasit la machetele prezentate. Eu niciodata nu am sustinut ca acest model este perfect, singura problema a fost ca cei mai vehementi contestatari au fost cei 2 detinatori ai modelului concurent (daca e concurent) de la exoto. Chiar nu am obieciul sa laud aiurea lucrurile, insa atunci cand am pus cateva poze la sectiunea de colectii personale am spus ca aceasta macheta isi justifica diferenta de 20-25 euro fata de un AUTOART de generatie veche prin imbinari mai bune si detalii superioare la motor. Ai suficient de multe porsche-uri de la aa si cred ca poti recunoaste ca e ceva mai bine finisat.
Nu sunt platit de autoart si daca ar fi sa fiu complet sincer nici nu sunt un fan al acestei firme. Personal prefer modelele HW61, dar pentru ca majoritatea modelelor preferate de mine sunt la autoart/kyosho ... m-am pricopsit cu mai multe astfel de modele.
Pe forum exista tendinta de supra apreciere a modelelor exoto, in special a celor vechi. E adevarat ca sunt rare, dar cel mai mult ma deranjeaza ca atunci cand apare o macheta noua a aceleiasi masini, dar lansata de la o alta firma, este criticata, chiar daca in unele cazuri este mai bun. Intamplator a fost vb si de acest 959 ... dar in fine.
Pentru mine e mai bun acest porsche (in niciun cazc pentru ca este cumparat de mine) deoarece arata mai bine. Eu ti-am spus ce nu-mi place la modelul exoto si nu am vazut ca cineva sa ma fi contrazis, iar raportul de greseli cred ca e favorabil jucariei de generatie noua.

ps: de ce insist cu jucarie ? Pentru ca acel prim post al tau a fost scris cu rautate si m-a deranjant, iar apoi dupa ce ai scris ca era vb de altceva ... al 2-lea posesor de exoto (cel putin al 2-lea cunoscut de mine) a scris exact in aceeasi nota.

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
« Răspuns #37 : 10/01/10*, 20 »
Discutiile astea apar din cand in cand la diverse machete si printre altele, ne mai lamurim cu una alta. Doar sa nu escaladeze, ok? ;D

Eu cred ca dreptatea e pe la mijloc. 8)

Offline Alex230

• Full Member
« Răspuns #38 : 10/01/10*, 20 »
Andrei ,relax ,nu se cearta nimeni. Ciprian ,nu escaladeaza nicaieri ,stai linistit :)
1. Sa imi arati unde am zis ,citez "cu rautate" ca e o jucarie? M-am exprimat mai corect mai sus.
2. Daca recitesti ce am scris in topicul asta ,in unul din posturi am specificat CLAR ca nu e un exoto veritabil ,e un motorbox care a fost vandut si cu sigla Revell. Exact de aceea am scris ,ca sa nu creada lumea ca il ridic in slavi ,cauta si vezi.
3. Iti arat un AA (996 GT3 RS) care arata mai bine ca 959-le asta si e de vreo 3-4 ani macheta. N-am zis ca e prost 959-le ,tu ai ineles asta pt ca nu l-am laudat ,am zis ca e o macheta ok ,calitate standard AA cu pret nejustificat.
4. Treaba cu platitul de catre AA era ironica ,normal. Nici mie nu imi plac AA ,prefer PMA/Minichamps de 2 ori in fata AA datorita raportului pret/calitate mult mai bun.
5. Ca sa incheiem elegant ,gusturile nu se discuta ,tie iti place AA-ul ,la altii nu. Iti garantez ca daca aveai Exoto-ul inainte ,nu cumparai varianta de la AA. Bag mana in foc. ;)
Cam atat.

model collector

• Vizitator
« Răspuns #39 : 10/01/10*, 20 »
Oameni buni eu cred ca nu este nevoie sa va suparati, in cele din urma ori tu Andrei, ori Alex sunteti multumiti fiecare de ce ati cumparat si asta este foarte bine, zic eu. Personal, imi plac detaliile, fie ele si nemaipomenite la o macheta, insa nu colectionez ghidandu-ma dupa asta. Nu consider ca lipsa unui cheder trebuie sa aduca atatea dispute, dar ii inteleg pe perfectionisti. Trebuie sa judecam cele 2 machete in functie de perioada in care au fost facute, niciuna nu este idealul. Pentru moment Aa este singurul care ofera acest model, alta solutie nu este pentru cine il vrea si nu are timp sa vaneze un Exoto. Ceea ce vad eu este un Aa cu vopsea buna, un motor detaliat mai mult ca Exoto, un sistem de operare al partilor mobile mult evoluat si care nu stanjeneste ochiul, nu este o macheta care sa ma fi dezamagit daca ar fi fost sa o astept. Exoto are mai mult farmec pt ca are un producator mai excentric sa il numim asa, varsta sa il face un model mai "de colectie", decat proaspatul Aa si personal ador la varianta maro mocheta aceea spre roz. Acum intervine alegerea fiecaruia si ceea ce urmareste sa gaseasca la macheta pe care o va adauga colectiei. Fanii Porsche, sau macar ai modelului 959, se puteau mandri cu piesa de rezistenta Exoto pana la lansarea celui Aa si consider ca acum este normal sa incerce sa ii scoata in evidenta atuurile si sa il apere in fata concurentei, doar era o piesa de referinta. Si ca sa inchei si sper sa realizati si voi ca in ambele cazuri, fie ca optati pt un Exoto sau un Aa veti avea o macheta grozava, un Aa de generatie noua mult peste media producatorului sau un Exoto, o macheta excelenta pt varsta sa si o piesa de colectie.

Offline gigelm5m3

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 354
« Răspuns #40 : 10/01/10*, 21 »
Si eu am tot modelul exto/motorbox, mi-e greu sa decid care e mai bun. Stiu doar atat ca modelul autoart, din puctul meu de vedere, nu aduce lucruri importante in plus sa ma faca sa-l cumpar. Daca nu as fi avut varianta exoto (aici nu e vorba neaparat super calitate sau detalii) cu siguranta as fi cumparat varianta AA, eu nefiind atat de pretentios si tinand cont ca la prima vedere exteriorul conteaza. Despre pret ce sa zic, eu nu am fost asa norocos ca Alex si am dat 90 de euro pe exemplarul meu.

In alta ordine de idei nu mi-se pare fair play sa se ajunga la ambitii cand vine vorba de o comparatie intre 2 producatori. Poate reusim sa aducem impreuna ambele variante, eu am varianta gri, si sa elucidam misterele.

Offline Alex230

• Full Member
« Răspuns #41 : 10/01/10*, 21 »
Mai bine ca Model Collector nu o putea spune nimeni, multumim.

Gigel ,ar fi interesanta o comparatie intre cele 2 ,mai ales ca ambele sunt argintii. Vb cu andrei sa va intalniti.

andrei006

• Vizitator
« Răspuns #42 : 10/01/10*, 21 »
Alex, intamplarea face sa am un 996 GT3 comandat, pe drum spre mine. Dupa ce ajune in casa o sa pot confirma asta, dar am mari dubii. Am aproximativ 40 de model autoart, iar acesta este printre cele mai bune. Totodata as putea confirma ca modelele autoart cu bari metalice sunt peste 35 ... si nu cred ca am stat eu sa le aleg dupa acest criteriu.
Modelul exoto chiar am vrut sa-l cumpar de pe modellissimo cand era 100E, dar am renuntat din motive ciudate.  Probabil ca nu mai luam autoart-ul pentru ca diferenta nu poate fi foarte mare si eu nu sunt un user extrem de pretentios, dar probabil puteam accepta ca e ceva mai buna. Ma repet ... nu e master piece ... are greseli ... nu e perfecta, dar e ceva mai buna.
Vlad poate confirma ca am fost la el pentru a ridica un porsche cayenne, dar cand am vazut live acest porscehe mi s-a paut f bun si astfel am luat-o.

ps: am impresia ca acest 959 exoto a fost vandut si in cutie de carton branduita cu numele exoto. Stiu ca a ta a venit intr-o cutie gen autoart, dar parca retin ca am vazut undeva altfel de cutie.

De asemenea promit sa revin cu poze mai bune cu detalii prezentate pentru a incadra aceasta prezentare la index.
« Ultima Modificare: 10/01/10*, 21 de andrei006 »

Offline gigelm5m3

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 354
« Răspuns #43 : 10/01/10*, 21 »
Gigel ,ar fi interesanta o comparatie intre cele 2 ,mai ales ca ambele sunt argintii. Vb cu andrei sa va intalniti.

Andrei pe aceasta cale "te provoc la duel" poate reusim sa le aducem impreuna la o sedinta foto...daca nu apucam curand incercam la prima intalnire lunara. La mine sambata e mai libera.

Offline Alex230

• Full Member
« Răspuns #44 : 10/02/10*, 02 »
Alex, intamplarea face sa am un 996 GT3 comandat, pe drum spre mine. Dupa ce ajune in casa o sa pot confirma asta, dar am mari dubii. Am aproximativ 40 de model autoart, iar acesta este printre cele mai bune. Totodata as putea confirma ca modelele autoart cu bari metalice sunt peste 35 ... si nu cred ca am stat eu sa le aleg dupa acest criteriu.
Modelul exoto chiar am vrut sa-l cumpar de pe modellissimo cand era 100E, dar am renuntat din motive ciudate.  Probabil ca nu mai luam autoart-ul pentru ca diferenta nu poate fi foarte mare si eu nu sunt un user extrem de pretentios, dar probabil puteam accepta ca e ceva mai buna. Ma repet ... nu e master piece ... are greseli ... nu e perfecta, dar e ceva mai buna.
Vlad poate confirma ca am fost la el pentru a ridica un porsche cayenne, dar cand am vazut live acest porscehe mi s-a paut f bun si astfel am luat-o.

ps: am impresia ca acest 959 exoto a fost vandut si in cutie de carton branduita cu numele exoto. Stiu ca a ta a venit intr-o cutie gen autoart, dar parca retin ca am vazut undeva altfel de cutie.

De asemenea promit sa revin cu poze mai bune cu detalii prezentate pentru a incadra aceasta prezentare la index.

Daca e 996 GT3 MK.1 (1999) normal ca nu extraordinar ,e un UT cu mocheta, ceva detalii in plus si dog-legs. 996 GT3 (2002) simplu m-as mira ,e destul de rar si scump dar poate ai prins vreunul pe ebay...

Eu am doar 4 sau 5 modele care au barile metalice fata/spate ,si asta datorita constructiei caroseriei dintr-o bucata. In rest din cele aprox 20 de AA-uri ,toate sunt cu bari de plastic.
Ca veni vb de Cayenne ,ala mi se pare mai bine lucrat si cu greseli mai putine sau deloc ,decat 959-le. Ma repet , nu e o macheta grozava ,e doar un AA de o calitate normala sa zic asa.

Legat de cutia exoto-ului ,toate sunt ambalate in cuti gen AA Performance ,singurul lucru care difere e sigla de la Revell care apare doar pe anumite editii. Iar "brandul" specificat pe cutie e Motorbox ,Exoto aparea doar pe spatele cutiei si pe sasiul machetei.
Cred ca le confunzi cu cealalta serie de Motorbox ambalate in polistiren ,alea sunt mai detaliate iar "brandul" e Exoto Motorbox. Am un 910 de la ei in formatul asta.
Nu e nici pe departe o macheta de 100E ,cand au fost lansate pe piata aveau un pret de 30-35 $...acum sunt scumpe datorita varstei si modelului dar si a editiilor limitate. Acum 2 ani erau pe ebay la 40-50 de euro acum rar mai gasesti una (daca mai gasesti) sub 100E.
« Ultima Modificare: 10/02/10*, 02 de Alex230 »