Autor Subiect: Ford Expedition Himalaya [1999][AUTOart]  (Citit de 3266 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

andrei006

• Vizitator
Masina:

Ford Expedition Himalaya este un concept realizat de compania ford, mai exact divizia de design ce se ocupa de pickup-uri. In 1999 ford a decis sa participe la show-ul din vegas "Specialty Equipment Market Association show" si astfel s-a nascut conceptul himalaya. S-a decis participarea la show tocmai pentru a evidentia calitatile proaspat lansatului ford expedition si posibilitatile de personalizare a acestuia. Acest ford a fost creat pentru calatoriile pe teren accidentat. Acoperisul lipseste pentru a oferi calatorilor o mai buna vizibilitate, iar partea din spate este acoperita doar cu plasa tocmai pentru ca accesul la echipament sa fie usor.
Motorizarea era asigurata de un triton V8, 5400cc si 260 cp derivat din 5.0 v8 de serie.
Denumirea de himalaya a primit-o tocmai pentru a evidentia masivitatea masinii. La acel moment se declara ca se poate ajunge pana pe himalaya cu aceasta masina  :-(''

Macheta:

Macheta este veche si acest lucru se vede in cateva locuri. Totusi, per total arata bine si chiar se mentine la nivelul multor machete de generatie mai noua. La fel ca in realitate, modelul este bazat pe versiunea expedition, cu mici imbunatatiri. Farurile si stopurile sunt realizate foarte bine, fara nituri deranjante, emblemele sunt excelente, iar plasa de deasupra remorcii spate arata foarte realist. Macheta dispune de multe parti realizate individual ce arata extraordinar. Personal a trebuit sa trag unpic de carligul din fata ca sa ma conving ca nu e functional.

Interiorul este spartan, dar realizat corect. Scaunele sport, arata foarte bine, iar fetele de usi acoperite cu mocheta arata foarte bine.

Cateva poze alaturi de versiunea normala de ford expediton ...

Si pentru a putea evidentia mai bine dimensiunile acestui monstru, am facut cateva poze alaturi de holden-ul lui Ciprian

Offline Ciprian

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5.188
  • Gen: Bărbat
Rãspuns: Ford Expedition Himalaya [1999][AUTOart]
« Răspuns #1 : 08/07/11*, 20 »
E mare dihania. Mi-a placut macheta. Chiar daca e veche, are o multime de detalii interesante. Plasa aia arata excelent, dar are si alte elemente fabricate si montate cu grija.

Acum ca ai pus poze si cu masina reala imi dau seama cat de bine au replicat-o ca forma si detalii exterioare.

Si tapiteria de pe scaune e interesanta, bicolora. Imi aminteste de alte modele AUTOart mai vechi, mai ales HSV VT2 Clubsport.
« Ultima Modificare: 08/07/11*, 20 de Ciprian »

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #2 : 08/07/11*, 21 »
plasa aia din spate e rigida (realizata din plastic sau cauciuc)?
« Ultima Modificare: 08/07/11*, 21 de Bizi »

andrei006

• Vizitator
« Răspuns #3 : 08/07/11*, 22 »
Plasa din spate este flexibila si este realizata dintr-un cauciuc extrem de moale. Eu zic ca imita destul de bine materialul real ...

Offline FED express

• Old School & 1/18
  • Full Member
  • Mesaje postate: 1.208
  • You can't stop Rock'n'Roll
« Răspuns #4 : 08/07/11*, 22 »
ce macheta impunatoare... ;D

michi

• Vizitator
« Răspuns #5 : 08/08/11*, 12 »

ai incercat sa faci un swap intre sasiurile celor doua?

andrei006

• Vizitator
« Răspuns #6 : 08/08/11*, 19 »

ai incercat sa faci un swap intre sasiurile celor doua?

Nu, pentru ca nu vad sensul unei astfel de "operatiuni".

michi

• Vizitator
« Răspuns #7 : 08/08/11*, 23 »
Nu, pentru ca nu vad sensul unei astfel de "operatiuni".
in america este obisnuit sa ai suv'uri "lifted".
este o adevarata industrie cea a kit'urilor de innaltare.
Ai ocazia sa faci o macheta unica.
ma gandesc la asa ceva :

fotografie de pe http://amazingwallpapers-4u.blogspot.com
ti'am dat argumentele mele insa daca nu vezi sensul... nu'i nici o problema.
Oricum sunt frumoase si asa cu toate ca sunt "ordinary boys" !

Offline Ciprian

• Hero Member
« Răspuns #8 : 08/09/11*, 06 »
Michi, majoritatea celor care facem prezentari la sectiunea asta preferam machetele asa cum vin in cutie. Le cumparam pentru ceea ce sunt, nu pentru a le cosmetiza ;)

Sa nu mai spun ca Himalaya de mai sus e o macheta rara.

michi

• Vizitator
« Răspuns #9 : 08/09/11*, 08 »
ok, am inteles,
nu vreau sa imi luati in nume de rau ideea dar nu am putut sa nu ma gandesc la asa ceva...
stiti voi de ce, nuuu ?

andrei006

• Vizitator
« Răspuns #10 : 08/09/11*, 09 »
Chiar daca caroseria este oarecum aceeasi, sasiurile sunt complet diferite. Pentru swap ar fi nevoie de modificari si atnci ar trebui sa "stric" ambele machete. De asta am zis ca nu ii vad sensul ...

Offline Ciprian

• Hero Member
« Răspuns #11 : 08/09/11*, 09 »
ok, am inteles,
nu vreau sa imi luati in nume de rau ideea dar nu am putut sa nu ma gandesc la asa ceva...
stiti voi de ce, nuuu ?

Da, da, stim ;D Ti-am spus de multe ori ca-mi plac machetele modificate de tine. Doar ca pe unele e pacat sa le modifici avand in vedere dificultatea cu care se gasesc.