Aceasta versiune de Renault Clio R3 (sport) a fost comercializata pentru Europa prima data pe 1 Ianuarie 2007.
Clio R3 reflecta design-ul impunator folosit de Renault Sport, singura trasatura distincta fiind priza de aer de pe plafon a versiunii rally. Clio R3 are la baza sasiul de Clio Rs, diferenta consta in ramforsarea cu tuburi de otel pt. a-i conferi o mai mare rezistenta. Si cum toate versiunile de Renault Sport sunt "incaltate" cu pneuri Michelin, nici acesta nu face exceptie.
Motor de 2.0 litri, 16 V, aspirat normal, a fost modificat pt. a-i urca puterea la 230 cp si un cuplu de 245/5400 rpm. motor in 4 cilindri si cutie secventiala in 6 trepte.
masina se vinde pentru pretul de 50000 Euro.
Macheta: Renault Clio R3 este produsa de SOLIDO la scara 1/18, din punctul meu de vedere este cea mai bine reprezentare pe care am tinut-o in mana de la acest producator. Exteriorul machetei este foarte bine reprodus, totul se imbina perfect. Vopseaua este redata foarte realist si de calitate, stikerele sunt vopsite. Interiorul este si el la inaltime, cu detalii bune. Motorul este detaliat de asemenea ca cel din realitate, mai mult de atat cred ca nici cel real nu are. Jantele sunt de calitate, reproduse bine, in schimb gumele sunt tipice pt. o macheta Solido, etrieri cu inscriptie brembo, pneurile au inscriptia Michelin.