Autor Subiect: Peugeot 205 Rally [1988][Solido]  (Citit de 2712 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Bizi

• Vizitator
Peugeot 205 Rally [1988][Solido]
« : 06/03/10*, 20 »
Din 1988 pana in 1992, compania Peugeot a produs modelul 205 Rally, model produs in colaborare cu cei de la Talbot. Cu toate ca modelul folosea motorul de 1.9 litri, 105 CP de la versiunea GTi, acesta se evidential de modelul GTi doar prin kit-ul exterior. In plus, mai avea suspensia fata si discurile de frana ventilate si axa spate impreuna cu franele pe tambur de la modelul 1.6 GTi.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Macheta este o realizare rezonabila a celor de la Solido. Nu exceleaza in detalii sau calitatea lucrarii. O macheta simpla la un pret convenabil. Fiind un fan al modelului 205, era normal sa pun si acest model in colectie. La exterior, intalnim decalurile specifice raliurilor. Desi acestea sunt bine vopsite, se observa ca nu prea “sunt la linie” atunci cand sunt pe 2 parti diferite: de exemplu, decalul “EQUIPAGE” de pe partea soferului care jumatate este pe aripa iar jumatate pe usa. In rest, niturile de la faruri sunt bine mascate iar cele de la stopuri nu se observa datorita coloristicii acestora. Doar cele de la proiectoare se vad. Antena de pe masina esta cauciucata, deci nu exista riscul ca aceasta sa se rupa. Usile au sistem dog-leg. Pe luneta din spate, este redat sistemul de dezaburire.

Interiorul este realizat din plastic negru. Destul de detaliat dar fara a depasii nota generala. In toata marea de negru, se observa doar centurile de siguranta care sunt rosii. In rest mai intalnim doua extinctoare cam mari si roata de reserve din spatele scaunelor. Instrumentarul de bord este bine detaliat.

La motor, aceeasi poveste: bine reprezentat, dar mentinut in limitele “ieftinului”: desi este realizat din piese separate, imi pare rau ca nu sunt reprezentate cateva fire. Acestea sunt sugerate doar prin vopsire. Doar cateva stickere mai ies in evidenta.

Concluzia: ieftina, per ansamblu - slab realizata, dar totusi mai bine fata de alte modele Solido. Simgurul motiv sa o cumperi este sa fi fan 205 sau fan Rally.
« Ultima Modificare: 06/03/10*, 22 de Bizi »

Offline justady2002

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 4.272
  • Gen: Bărbat
Rãspuns: Peugeot 205 Rally [1988][Solido]
« Răspuns #1 : 06/03/10*, 21 »
Din 1998 pana in 1992 a fost vandut?  :D
E dragut modelul, eu preefrandu-l pe cel GTI.  ;)

Offline ksm

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 6.257
« Răspuns #2 : 06/03/10*, 21 »
pozele sunt ca de obicei la inaltime. ce poate fi mai potrivit pentru o masina de raliu decat... muntele? :o 8) ;D
cumpar masinute cu cheita

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #3 : 06/03/10*, 22 »
Din 1998 pana in 1992.....

ma scuzati, graba  ;D

andrei006

• Vizitator
« Răspuns #4 : 06/03/10*, 22 »
Mie chiar imi place macheta asta. Am avut ocazia sa o vad live, alaturi de renault 5 de la solido si pot spune ca ambele arata bine. Cand zic ca arata bine, ma gandesc la raport calitate / pret.
Felicitari pentru prezentare  )0( .

Offline LDH

• Full Member
  • Mesaje postate: 1.154
« Răspuns #5 : 06/04/10*, 00 »
Un GTI pe gustul meu.
Toate cele bune,

LDH

Offline Andrei G.

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 827
« Răspuns #6 : 06/04/10*, 10 »
Foarte reusit pentru o macheta realizata de Solido,mie imi place acest model foarte mult,alaturi de Renault 5 Rally,care chiar merita 40 euro :D

Offline Stefan

• IERTAND, TE IERTI PE TINE
  • Super-Hero Member
  • Mesaje postate: 13.950
  • Sa nu dispretuiesti ce nu intelegi.
    • Miniauto
« Răspuns #7 : 06/04/10*, 18 »
iar mi-ai amintit de 205-ul meu GLD, alb, 4 usi...  :-(''

Ne-am  adunat  aici  ca  sa fim  mai  multi:  Forum  Miniauto
Cumpar cu prioritate: VW T1, Matiz, , dricuri, super- si hypercars

Bizi

• Vizitator
« Răspuns #8 : 06/04/10*, 20 »
avand in vedere ca la scara 1/18, 205 in 4 usi nu exista, asta e cea mai apropiata versiune de modelul care l-ai avut.
« Ultima Modificare: 06/04/10*, 20 de Bizi »

Offline Dark Side

• BadBoy 'Vettes !
  • Senior Member
  • Mesaje postate: 4.995
  • Corvette Racing: Winners of Le Mans 2011 @ GTE-PRO
« Răspuns #9 : 06/05/10*, 00 »
Un model interesant pe care l-am ochit si eu odata...
Oricum o realizare buna avand in vedere raportul pret calitate si pozele sunt foarte bune. ;)
Click the banner to see my site