BMW E90 este a 5-a generatia de "seriei 3" a firmei bavareze. BMW E90 si-a facut aparitia in anul 2005, iar varianta coupe, numita si E92, in 2006. Spre deosebire de generatiile anterioare, coupe-ul este mai diferentiat de varianta sedan, dispunand de alte blocuri optice, alte grile si alte optiuni. Acest model poate fi personalizat in diferite feluri astfel ca pot aparea diferite variante de bodykit-uri, unele versiuni semanand mai putin cu macheta produsa de kyosho.
Modelele disponibile sunt: 320i, 325i, 325xi, 328i, 328xi, 330i, 330xi, 335i, 335is, 335xi, 320d, 325d, 330d, 335d, 330xd si bineinteles M3.
Un aspect important ar fi faptul ca in 2008, atunci cand variantele sedan/touring au primit o schimbare la fata (facelift), variana aceasta a ramas neschimbata, motiv sa credem ca a fost mult mai apreciata.
Macheta produsa de kyosho arata bine atat la exterior cat si la interior. Desi in momentul de fata se gaseste la doar
29.99E nu este deloc o macheta slaba, fiind chiar printre cele mai bune realizari ale unei masini moderne. Vopseaua se prezinta excelent, imbinarile sunt bune, iar cromul folosit la rama geamului si la grile arata foarte realist. La interior detaliile sunt tot bune, bordul si scaunele fiind foarte detaliate.
Varianta americana dispune si de semnalizari laterale in coltul barii fata.

Exteriorul este foarte reusit in opinia mea. Eu nu i-am gasit probleme deranjante. Vopseaua este fara probleme, fiind aplicata cu mare grija.

Grilele sunt perforate, iar cromul "narilor" arata foarte bine.

Emblemele sunt realizate in relief, ca parti separate si arata surprinzator de bine pentru o macheta atat de ieftina. Inscriptia B.M.W este vizibila.

Imbinarile sunt bune, fara lufturi deranjante. Toate elementele se inchid "la linie". Manerele sunt realizate ca parte independenta, din metal.

Cateva elemente interesante descoperite pe macheta: stergatoare de dimensiuni diferite si bine proportionate, senzorul de ploaie/lumina si esapamentul realizat realist. In schimb capacul rezervorului nu a beneficiat de prea multa atentie din partea japonezilor.

Farurile si stopurile arata bine fiind prinse fara nituri vizibile. La cele din fata se poate observa si sistemul "angel eyes".

Singurele elemente de iluminare cu nituri sunt proiectoarele

Motorul este in stilul kyosho si este mai bun ca la versiunea M3. Nici acest model nu dispune de telescoape de sutinere sau balamale reale.

Capota dispune de antifonare/insonorizare.

Interiorul este foarte bine realizat. Detaliile sunt prezente pe toate elementele, iar mocheta rosie arata extraordinar. La E92, interiorul se poate personaliza in multe feluri asa ca nu se poate afirma faptul ca nu respecta realitatea.
Cusaturile de pe scaune si culoarea lemnului sunt realiste.

Portbagajul dispune tot de mocheta rosie, insa in realitate nu cred ca s-a produs o astfel de varianta. De asemenea, masina reala prezinta si cateva compartimente ce au fost trecute cu vederea la E92, dar produse la M3

Rotile arata multumitor. Jantele respecta realitatea, iar prezoanele sunt de nota 10. Emblemele BMW prezente pe roti nu sunt simple stikere, fiind realizate in relief. Sunt montate bine, desi in poza lasa senzatia ca ar fi strambe. Discurile si etierii respecta culoarea modelului real.

Sasiul nu este detaliat. Aici se poate observa doar traseul evacuarii. Se pot remarca si cauciucurile spate unpic mai late. Macheta dispune de suspensie activa.

Cateva poze alaturi de E92 M3. Un amanunt ce m-a impresionat placut - varianta m3 dispunde de suspensii mai tari si o garda la sol mai mica decat versiunea normala.

Macheta, la pretul la care se gaseste acum devine un best-buy pentru cei pasionati de modelele actuale. Este o macheta grea, bine inchegata si cu probleme minore. Are detalii mai mult decat multumitoare pentru gama ei de pret.
Ce mi s-a parut ciudat a fost faptul ca japonezii nu au dat numele complet. Ea se numeste E92 seria 3, astfel ca nu-mi pot da seama exact ce model vrea sa reprezinte: 320i, 325i sau 320d, 325d - modele ce vin doar esapament pe partea stanga.
Astept critici / nemultumiri si reprosuri

!