Autor Subiect: Chevrolet Corvette [1962][AutoArt]  (Citit de 2426 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline cosmic

  • Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 1.485
Chevrolet Corvette [1962][AutoArt]
« : 03/15/09*, 00 »
Si din nou ne intoarcem la Corvette...
        Modelul din anul 1962 a reprezentat ultima varianta a primei generatii Chevrolet Corvette C1, motiv pentru care a suferit cateva modificari semnificative, menite a realiza trecerea catre cea de-a doua generatie care urma a se lansa in anul urmator. Ca atare s-a renuntat pentru prima data la schema de vopsire in 2 culori, farurile au fost dublate iar stopurile au coborat fiind integrate direct in caroserie conform noilor tenfinte de design. Modelul ajunsese deja sa aiba o reputatie de masina sport adevarata. Desi pornise in 1953 cu un motor ce avea numai 140 bhp masina ajunsese acum sa aiba 360hp si nu avea decat un spirit sportiv pur : fara aer conditionat, servodirectie etc. Pentru vremea respectiva masina impunea noi standarde putand acelera pana 100km/h in mai putin de 6s iar liniuta clasica o facea in 14.9sec. Cutia de viteze era oferita in standard cu 3 trepte de viteza clientii putand opta pentru o cutie mai performanta cu 4 viteze.
       Masina a impresionat atat de mult la vremea respectiva incat presedintele Statelor Unite de atunci, nimeni altul decat J.F.Kennedy a declarat ziua masinii sportive americane in onoarea acestui model de Corvette. Masina a avut un succes enorm la public astfel incat la scurt timp dupa intrarea in productie pentru prima oara a fost adaugata pentru productie o a doua tura de lucru in fabrica. Din acest model s-au produs in total 14,531 de bucati.
       Dar sa vedem si cu ce se mananca si aceasta mai veche creatie a celor de la autoart. Macheta e fabricata cu ceva vreme in urma si desi a fost fabricata in serie limitata de 6,000buc inca se mai gaseste pe ici pe colo insa pretul nu i-a scazut niciodata pe nicaieri. Sincer insa, e un model care merita mult mai multa apreciere fata de noile creatii de acum. De ce? Macheta e un die-cast in adevaratul sens al cuvantului, avand lejer 2kg sau chiar peste, e cred una din cele mai grele machete care le am, daca nu chiar cea mai grea. Modelul a beneficiat de o atentie deosebita vopseaua fiind impecabila iar elemetele cromate fara probleme. Mai mult de atat am ramas placut surprins cand am constatat ca modelul beneficiaza de un amortizor telescopic de sustinere a capotei care e foarte buna ( mentine fara probleme capota ridicata ) si chiar are o forma ciudata fiind dreptunghiular.
      Dungile albe ale cauciucurilor sunt fin realizate fara ciupituri iar capacele cromate sunt o adevarata opera de arta reflectand orice imagine asemeni unei oglinzi. Chiar si dedesubt caroseria a fost atent lucrata, tobele si traseul cailor de evacuare fiind realizat individual nu doar desenat ca la alte generatii, iar blocul motor este realizat mai realist decat la alte generatii.
     Sper sa va placa deoarece este intr-adevar o bijuterie de macheta :)
 












hard-topul este demontabil


jantele cromate : o adevarata "piece de resistance"



cartonasul traditional cu nr individual pentru modelele de serie limitata ( din pacate la generatiile noi au pastrat cartonasul dar nu au mai stantat macheta )



grila de aerisire este realizata efectiv nu doar desenata







desi interiorul e negru, mocheta are o tenta de gri ceea ce pune in evidenta elementele de interior








Offline cosmic

  • Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 1.485
Rãspuns: Chevrolet Corvette [1962][AutoArt]
« Răspuns #1 : 03/15/09*, 00 »
Portbagajul nu este mochetat insa a beneficiat de un plastic moale foarte placut la atingere





motorul, realizat mai bine decat la generatiile mai noi







detalii interioare ale portierelor foarte atent lucrate









si ca de obicei la final , o poza din albumul de familie : aici alaturi de modelul din 1957 produs de franklin mint ( din pacate varianta 1:24, la 1:18 bburago e singurul care l-a realizat dar realizarea lasa foarte mult de dorit )








Offline Ionuț

  • FINANȚATORI 2022-2024
  • *****
  • Mesaje postate: 4.033
Rãspuns: Chevrolet Corvette [1962][AutoArt]
« Răspuns #2 : 03/15/09*, 01 »
Eşti un mare pasionat de Corvette... adevărul e că prima generaţie e cu mult mai frumoasă decât cele ce au urmat.

Offline Alex230

  • Full Member
  • ***
  • Mesaje postate: 2.165
  • Gen: Bărbat
Rãspuns: Chevrolet Corvette [1962][AutoArt]
« Răspuns #3 : 03/15/09*, 01 »
Superb model ,cu hardtop-ul pus e criminal!  :o
Capacul de la filtru cromat e metalic sau doar un plastic de calitate?

Apropo ,uite varianta '57 de la Bburago imbunatatita: clicky

Offline cosmic

  • Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 1.485
Rãspuns: Chevrolet Corvette [1962][AutoArt]
« Răspuns #4 : 03/15/09*, 01 »
Capacul pare a fi de plastic insa cromat foarte bine. Interesant Corvette ala bburago modificat dar tot bburago ramane...
Poate cei de la aa vor scoate si generatia asta mai veche in curand. Anul asta au lansat Corvette Stingray din 63 care nu il faceau pana acum asa ca nu pot decat sa sper :)