Autor Subiect: Iveco Magirus LF16-12 [Amercom] [1994]  (Citit de 6982 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AdyAero

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 3.265
  • Gen: Bărbat
  • 1:72
Iveco Magirus este cel mai important producator de echipamente de lupta impotriva incendiilor din Europa. Vehiculele utilizeaza platforme Iveco in majoritatea cazurilor, Magirus furnizand echipamentele specifice luptei impotriva incendiilor.
Modelul Magirus LF16-12 este dotat cu o pompa de apa cu debitul de 1600 l/min si un rezervor de 1200 l. Se regaseste inca in fortele de pompieri din Germania (Feuerwehr, THW), Italia (Vigili del Fuoco), Spania (Bompeiros) si a altor tari. Exista inclusiv o varianta cu 2 posturi de conducere pentru tunele.

Macheta este produsa de Amercom, are cabina si compartimentul spate din metal. Aceasta impreuna cu o vopsea rosie groasa si lipsa detaliilor dau un aspect mai mult de jucarie.
Macheta ar fi trebuit sa arate asa:

Am gasit-o pe Okazii mai demult fara oglinzi si fara girofare si am bagat-o intr-un program de reabilitare. Am confectionat oglinzile lipsa si am mai asezat a 3-a oglinda pe partea dreapta. Am vopsit farurile, semnalele si stopurile cu vopsea. Am vopsit interiorul cu gri pentru a fi mai vizibil. Am montat un proiector suplimentar pe masca impreuna cu 2 girofare mici albastre. Am confectionat si treptele de acces (cele mai de jos) pe care producatorul nu s-a obosit sa le reproduca. Am dat si 2 gauri in bara fata pentru mai mult realism.
Multe modele au jantele negre dar le-am vopsit cu argintiu pentru a le scoate in evidenta. Scara de acces pe acoperis facea parte din compartimentul spate. Am asupat locul respectiv si am confectionat o alta scara din foaie de polistiren.
Macheta nu avea numere de inmatriculare sa ca am tiparit pe autocolant unele fictive si le-am lipit in locurile potrivite.
Tamburul avea un furtun schitat dar nu arata foarte bine. Am taiat un cablu UTP de retea si am infasurat firul maro pe tambur cu un mot in varf pe post de stut, aici ar trebui sa il refac ca nu imi place cu arata.
Girofarele lipsa  le-am confectiona tdin culee transparenta (de la kiturile aero) subtiata si apoi vopsita cu o combinatie de vopsea albastra si... lac transparent de unghii ;D Am asezat pe spate si al treilea girofar. Am incercat sa dreg ciobiturile vopselei cu niste rosu dar nu am reusit sa potrivesc foarte bine nuanta.
Per asamblu a iesit OK, oricum arata mult mai bine decat originalul. Functia macro scoate in evidenta mai multe imperfectiuni dar aceastea nu sunt vizibile cu macheta in mana. :)

Offline iustinic

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 271
  • Ne-am adunat aici ca sa fim mai multi
Re: Iveco Magirus LF16-12 [Amercom] [1994]
« Răspuns #1 : 10/08/15*, 09 »
Sunt curios, poate ma lamuresti, cum ai confectionat oglinzile de la zero? Am si eu vreo doua machete fara oglinzi. Ms

Offline AdyAero

• Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 3.265
  • 1:72
« Răspuns #2 : 10/08/15*, 11 »
Salut!
Pentru suport iti trebuie sarma foarte subtire sau profil din stiren pe care il indoi dupa forma. Gaurile in caroserie daca nu sunt date va fi greu sa le faci. Iti trebuie un burghiu foarte subtire si o mana sigura. Poti sa pui in schimb suportul pe o talpica si lipesti talpica pe caroserie dar nu arata la fel. La mine erau gaurile date dar erau foarte mari, a trebuit sa retusez zona cu vopsea si asta se vede.
Oglinda este facuta din foaie de polistiren, gasesti la diferite ambalaje. Mai poti folosi tabla subtire daca gasesti. Lipitura e cu superglue. Dupa ce lipesti oglinda de suport poti finisa zona cu chit modelistic, la 1:72 e dificil, daca lucrezi la o scara mai mare e mai usor.

Suportul oglinzii de la Alexander Dennis de pe partea stanga e tot facut de mine, aici pozi sa vezi si talpica de prindere: http://miniauto.ro/forum/index.php?topic=36034.0
Spor la treaba!

Offline johann.nunweiller

• FINANȚATORI 2022-2024
  • Mesaje postate: 21.255
« Răspuns #3 : 10/08/15*, 11 »
A iesit bine.
Poate vei gasi o piesa mai potrivita pentru capul de furtun.

Offline iustinic

• Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 271
  • Ne-am adunat aici ca sa fim mai multi
« Răspuns #4 : 10/08/15*, 14 »
ms mult, inca odata.