Autor Subiect: REGULAMENT  (Citit de 14469 ori)

0 Membri şi 4 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Ionuț

  • FINANȚATORI 2022-2024
  • *****
  • Mesaje postate: 4.033
REGULAMENT
« : 01/26/09*, 11 »
Rolul acestei secţiuni este acela de a prezenta celorlalţi utilizatori machetele 1:18 pe care le aveţi în dotare. În principiu, dacă deschideţi un subiect nou:

*** acesta trebuie să conţină informaţii despre maşina reală. Documentaţi-vă puţin pe internet, spuneţi ceva despre istoria modelului, încercaţi să structuraţi şi să condensaţi. Nu daţi direct copy & paste, nu înşiraţi aiurea tipuri de motorizări şi versiuni. Dacă nu puteţi sau nu aveţi resursele necesare de documentare, apelaţi la unul dintre moderatorii secţiunii pentru aceasta;

*** o altă parte ar trebui să includă o descriere a machetei, cu evidenţierea punctelor tari şi a celor slabe pe care le consideraţi importante. Puteţi trece în revistă exteriorul, interiorul, zona motorului, şasiul. Desigur, aceasta e doar o schiţă orientativă. Dacă aveţi şi alte idei, puneţi-le în practică. Nu uitaţi, această parte de text este cea care ne interesează cel mai mult, atunci când ne gândim să achiziţionăm o machetă căutăm cât mai multe recenzii despre ea, deci informaţiile pe care ni le puteţi furniza ar putea fi valoroase;

*** este obligatoriu să includeţi fotografii cu modelul prezentat. Este vorba de fotografii realizate personal, pe internet ştim şi noi să căutăm. Încercaţi să surprindeţi macheta din mai multe unghiuri, să arătaţi diverse detalii pe care le consideraţi interesante. Nu postaţi poze slab realizate, făcute cu telefonul la lumina unui bec chior, dacă nu aveţi experienţă puteţi consulta tutorialul pe această temă de pe forum. O fotografie face cât o mie de cuvinte doar dacă este bine făcută. Altfel s-ar putea să fie aproximativ egală cu zero.Nimeni nu se naşte fotograf profesionist, dar cu toţii putem să ne străduim să ne îmbunătăţim rezultatele. De asemenea, o selectare a pozelor făcute pentru a le posta pe cele mai bune este necesară.

Nu abuzaţi de spaţiul de stocare de pe serverul forumului. Va veni o vreme când s-ar putea să trebuiască să contribuim personal cu fonduri pentru ca acest forum să nu-şi înceteze existenţa. De aceea, este mai mult decât recomandabil să folosiţi pentru găzduirea pozelor un site special destinat, de genul Photobucket, Imageshack, Picassa, Filebox etc. Administratorii acestui forum vă vor fi recunoscători pentru acest gest. Dimensiunile fotografiilor sunt limitate la o lăţime de 800 de pixeli.

Nu uitaţi că, pe lângă faptul că ne bucurăm că deţineţi o machetă, contribuţia voastră la punerea ei în valoare printr-o prezentare va fi apreciată. Prezentarea voastră este ca un articol de presă sau de blog şi va purta amprenta, nota voastră personală.

Nu în ultimul rând, indiferent dacă deschideţi un subiect nou sau postaţi un răspuns la un subiect deja existent, nu uitaţi să respectaţi regulile acestui forum. Dar e vorba şi de regulile de bună purtare în general, de normele bunei cuviinţe. Nu folosiţi cuvinte urâte sau expresii licenţioase, nu atacaţi sau jigniţi pe ceilalţi utilizatori, exprimaţi-vă părerile într-o manieră coerentă şi civilizată.

Este foarte important să folosiţi o limbă română corectă şi clară. Prin aceasta arătaţi că vă respectaţi colegii de forum, iar ei vă vor respecta la rândul lor. Nimeni nu vă cere să folosiţi diacritice, dar dacă staţi prost cu gramatica încercaţi să vă corectaţi. Dacă faceţi greşeli involuntare veţi fi toleraţi, dar nu la nesfârşit. În schimb, limbajul de tip mirc, cu prescurtări care nu au de-a face cu limba corectă, nu va fi tolerat. Acesta nu este o dovadă de greşeală involuntară, ci de desconsiderare şi dispreţ la adresa celorlalţi cititori.

Sancţiuni: pentru greşelile minore şi involuntare, de genul celor gramaticale, va exista o oarecare toleranţă şi îngăduinţă din partea moderatorilor, dar încercaţi să nu abuzaţi. Pentru abateri de la normele de bun simţ sau pentru un comportament care deranjează pe ceilalţi utilizatori, veţi putea fi sancţionaţi. Dacă nu e ceva grav, veţi fi avertizat de un moderator, mai întâi prin mesaj privat, ulterior public. Pentru încălcări majore ale codului de conduită se pot lua măsuri mai severe împotriva Dvs, de tipul interzicerii accesului (banare) pentru o perioadă de timp, putându-se merge până la excluderea definitivă, pe baza IP-ului folosit. Postări care vor face obiectul acestor sancţiuni vor putea fi şterse.

Alte intervenţii ale moderatorilor: dacă prezentarea Dvs. este considerată că nu are un nivel acceptabil (text prost, copiat de pe internet, cu greşeli de exprimare grave, limbaj mirc, poze foarte proaste) ar putea fi ştearsă. Dacă există părţi care necesită îmbunătăţiri, moderatorii pot interveni asupra postului original sau pot îndruma autorul să modifice anumite lucruri. Nerespectarea acestor îndrumări ar putea fi considerată abatere şi se va putea înscrie în situaţiile de la paragraful anterior.

Titlul unui subiect nou de pe această secţiune va trebui să respecte, din motive de indexare, următoarea structură: MARCA MODEL [AN][PRODUCATOR_MACHETĂ]. Anul este cel al producţiei modelului real, iar între cele două paranteze drepte nu este pauză. Încercaţi să respectaţi şi această cerinţă.

Vă mulţumim!
« Ultima Modificare: 08/31/14*, 01 de Dilo »