Forum Miniauto

MINIAUTO - ZONA DE SOCIALIZARE - DIVERSE => ORICE ÎN AFARĂ DE MACHETE => HYDE PARK = Cafeneaua politică => Subiect creat de: lehman25 din 02/20/14*, 11

Titlu: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: lehman25 din 02/20/14*, 11


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QtClmp3zQBc
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Ionuț din 02/20/14*, 11
Sau aici, live:

http://www.ustream.tv/channel/euromajdan
http://www.ustream.tv/channel/euromaydan-falcon

Băieții tocmai lucrează la o nouă baricadă.
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: lehman25 din 02/20/14*, 11
Al-Jazeera a anuntat acum cateva minute ca o intreaga coloana formata din mii de soldati se indreapta spre capitala!
E posibil sa inceapa macelul,trage de scaun si al lor ca al nostru! Javre sunt peste tot !
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 02/20/14*, 11
Este o mare diferenta intre Romania si Ucraina.

Si in Romania au iesit in strada oamenii , a fost si un Referendum dar sua&co s au facut ca nu vad.

Ce nu inteleg romanii este ce se va intampla cu Romania. Pentru Romania este o situatie lose-lose, pentru ca indiferent de cum se termina treaba acolo nu castiga nimic.

Iar o evenatuala deschidere a granitelor pentru ucrainieni o sa fie inca o mare bataie de cap pentru romanii plecati la munca in vest, vor avea o concurenta puternica.
http://en.wikipedia.org/wiki/File:2012_Ukraine_Population_Pyramid.jpg
si
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Graduates_in_tertiary_education-thousands.jpg

PS: ce seamana cu Revolutia: se dau arme la civili, se ocupa Televiziunea si alte cladiri ale Guvernului, unsa se intampla - alta se prezinta, se infiereaza regimul, liderii opozitie - oameni fara pregatire profesionala (printre ei un pugilist  sustinut de Merkel) sunt aratati ca fiind salvarea Ucrainei...

O problema a vestului este ca mai mult de atat nu pot scoate in strada, iar in zonele de est (adica zonele industriale ale Ucrainei) nu au reusit sa miste nimic, dar sa vedem ce s a intampla cand la protestele de la Paris o sa apara cineva cu un camion de arme sa le dea la manifestanti.
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Ionuț din 02/20/14*, 12
Este o mare diferenta intre Romania si Ucraina.

Si in Romania au iesit in strada oamenii , a fost si un Referendum dar sua&co s au facut ca nu vad.


Care referendum, ala din 2009 sau cel din 2012?

Situatia din Ucraina merita maxima atentie din partea noastra, de la omul simplu pana la politicienii (pretins) responsabili, pentru ca tot ce se intampla acolo ne va afecta si ar putea crea un precedent. Dar mi se pare ca prezinti lucrurile putin distorsionat, acordand credit maxim actualei puteri de la Kiev.

Situatia este, ca in toate situatiile de acest gen (pe unele dintre ele le-am trait si noi, aci, la noi acasa) nu prea usor de transat si nici foarte facil de delimitat. Nu exista o parte fundamental buna a povestii, cum nu exista nici una categoric rea. Avem de-a face, pe de-o parte, cu o putere aleasa democratic, cu o orientare vadit pro-ruseasca, insa care-si depaseste atributiile si aluneca spre dictatura si represiune. De cealalta parte exista o parte a populatiei care isi doreste sincer ca viitorul tarii sa fie unul indreptat spre vest si UE. De aceasta ultima parte s-a atasat si o a treia optiune, care aparent nu vrea nicio orientare si militeaza pentru o Ucraina independenta. Atat pro-europenii cat si "independentii" sunt la randul lor infiltrati de elemente extremiste. Atunci cand iese cu scandal, anarhie si debandada in astfel de zone sensibile, se prea poate ca serviciile secrete ale statelor interesate sa se infiltreze si ele, actionand de o parte si de alta a baricadei atat in sfera moderata cat si la nivelul actiunilor extreme (destabilizare, arme, haos). Desi adeptii teoriei conspiratiei cred cu tarie ca totul este pus la cale cu acuratete, lucrurile se mai petrec in fapt si la voia intamplarii si mai pot si scapa de sub control. Complicatia este maxima si implica agenti secreti, instigatori, oameni sinceri dar hotarati si violenti, scutieri care fac exces de zel, autoritati care pierd controlul, lideri ai opozitiei care pierd controlul s.a.m.d.

Nu e neaparat o situatie de lose-lose pentru Romania, dar depinde foarte mult de cum se vor rezolva lucrurile. Pe termen lung, o scindare a Ucrainei intre est si vest, o idee care s-a vehiculat in ultima vreme, ar putea crea un precedent in zona si ar deschide discutii sensibile si pentru Romania. Paradoxal, desi normal si corect ar fi sa sustinem cauza pro-europeana a Ucrainei, ne-ar avantaja mai mult o Ucraina apropiata de Rusia. S-ar repeta istoria fostei Iugoslavii din anii 90, cand Romania si-a creat certe avantaje din aceasta situatie (si-ar fi putut crea mult mai multe, dar asta e o alta poveste).
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 02/20/14*, 13
Un articol interesant:

http://www.rumaniamilitary.ro/la-kiev-lucrurile-degenereaza-iar-rusii-isi-dorec-mai-mult-victoria

 - În nici o țara europeană nu s-ar permite că centrul capitalei și clădirii importante ale administrației să fie ocupate de mulțime! Închipuiți-va aceeași scenă într-un oraș Americana :) .In cât timp credeți voi că Gardă Națională sau chiar USMC ar fi intervenit?! O zi, maxim două?! Iar americanii intervin mult mai dur decât au făcut-o până acum ucrainenii, diferență fiind însă data de încredere trupelor în lanțul de comandă și stabilitate sistemului. -

Tactici copilaresti:

"Canada şi Marea Britanie şi-au închis ambasadele din cauza violenţelor, iar miniştrii miniştrii de Externe din Franţa, Germania şi Polonia şi-au anulat întâlnirea cu preşedintele ucrainean Viktor Ianukovici din „motive de securitate”.


Din fericire pe romani nu i baga nimeni in seama, cine stie ce ar mai iesi..  <-o
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Ionuț din 02/20/14*, 14
Chestii de genul asta nu apar din nimic, era toata lumea linistita si multumita si hodoronc-tronc a izbucnit o revolta cu sute de mii de oameni in strada, cu violente si baricade. Cand in piata nu sunt doar 30 de oameni, filmati din unghiuri favorabile sa para mai multi (cum facea, de exemplu, Antena 3) ci sute de mii, puterea are o problema de legitimitate. Asa cum pui problema, poti sa spui ca si Ceausescu avea dreptate sa traga in oameni cand multimea a luat cu asalt sediile de partid si de consilii populare.
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: kta_87 din 02/20/14*, 17
Prostestele din Ukraina isi au instigatorii in afara tarii, totul este regizat.Ianukovici nu cedeaza deoarece nu a acceptat conditiile impuse de UE; condititii care ii conduceau in situatia in care ne aflam noi acum FMI...etc. A luat bani de la rusi cu o dobanda mult mai avantajoasa decat cea de la FMI si a intors spatele EU.In concluzie nu si-a vandut tara pe nimic cum au facut-o ai nostrii, iar cei care voiau sa treaca granita cu buletinul, care credeau ca intrarea in EU ii va scuti de saracie si ii va imbogati au iesit in strada instigati de diferite grupuri de interese.UE de fapt mai are si un mare M in fata, care se observa abia dupa.
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: lehman25 din 02/20/14*, 17
Ai impresia ca cei din Kiev sunt realisti ? Nicidecum,marea majoritate s-a saturat iar restul or fi infiltrati,extremisti si alte specii !
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Stefan din 02/20/14*, 21
Domnilor,

Cu voia dvs o sa mut frumoasele panseuri despre basism si cele aferente lor in topicul dedicat acestui personaj
http://miniauto.ro/forum/index.php?topic=35690.new#new

Cat despre Ucraina, e macel la Kiev... se vorbeste de circa 100 de morti astazi, cifra neconfirmata oficial insa.

Am inteles ca Romania e pregatita sa primeasca cateva mii de refugiati politic de acolo.

UE e impotenta total in afacerea asta, au pus poprire pe niste conturi ale lui Ianukovici si au interzis circulatia in UE a celor dovediti ca au tras... masuri penibile, dar asta e tot ce poate face, pentru ca jocul e - ca intotdeuna - intre Rusia si America.

PS
acum e clar de ce a venit madam Nuland in turneu acum o luna ?  afro.gif
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Stefan din 02/20/14*, 21
Inca ceva :

Deschideti subiecte separate pentru orice problema ce vi se pare discutabila, nu le ingramaditi toate in acelasi loc, nu e Hyde Park (inca) ;)



Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: IPR din 02/20/14*, 22
 Domnule Johann inteleg ca va place sa atacati si sa denigrati  Romania si romanii cu fiecare ocazie pe care o gasiti, dar sincer de data asta chiar ati dat cu mucii in fasole. Vorba aia " Ce are sula cu prefectura?".
 Plus ales ca ceea ce se intampla acolo nu prea seamana si nici nu rasare cu ce-a fost la noi in '89. Ucraina este un stat artificial , creat prin rapturi teritoriale de pe la vecini, fara nici un fel de fundament istoric( la fel ca Yugoslavia). Pana la urma totul a inceput de la Rusia kieveana. De aceea mai devreme sau mai tarziu va sfarsi intr-un mod asemanator.  Conflictul de acolo un iz "etnic" ca sa zic asa care nu se observa la suprafata. Este vorba de ura purtata de ucrainenii nationalisti din vest fata de fratii lor rusi, pe cand cei din est se considera rusi, mai ales ca nu vorbesc dialectul ucrainean.
 Am avut ocazia sa merg prin ambele parti si am vazut cum sta treaba pe acolo si segregatia asta intre rusi si ucraineni chiar exista, desi toti sunt din aceeasi plamadeala.
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: ovibonaparte din 02/21/14*, 00
Inca ceva :

Deschideti subiecte separate pentru orice problema ce vi se pare discutabila, nu le ingramaditi toate in acelasi loc, nu e Hyde Park (inca) ;)
 
bun sfat,s-ar potrivi si la multe alte postari aiurea,pe alte topicuri...
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 02/25/14*, 12
Si pentru ca am dat mana euromaidanului, in semn de multumire pentru suportul mediatic si propagandistic din Romania, euromaidanezii decid:

http://hurmuzachi.ro/lovitura-data-limbii-romane/

 <-o

Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Ionuț din 02/26/14*, 16
Ceva deosebit, casa fostului procuror general de la Kiev: http://www.youtube.com/watch?v=95ZpUYcYX8c
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Stefan din 03/02/14*, 16
Putin a primit acordul de a trimite trupe militare si navale in Crimeea,conf Constitutiei Ruse/art 102. a votat Parlamentul in unanimitate.

sa vezi acum distractie  dispute

PS

Olimpiada de la Soci a dat prilejul armatei sovietica sa infiltreze acolo zeci de mii de soldati, sub pretextul asigurarii securitatii Jocurilor Olimpice... ce reactie pripta a lui Putin, ca era planificata de luni bune !
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 03/02/14*, 16
PS: si SUA plasasera niste forte militare pe acolo, tot cu ocazia Olimpiadei ;)

http://www.opiniatimisoarei.ro/olimpiada-de-iarna-din-rusia-sua-trimit-2-nave-militare-in-marea-neagra-se-teme-de-un-posibil-atentat/01/02/2014/

Ptiu, dar periculosi mai sunt teroristii astia.. :/()?!?
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Stefan din 03/02/14*, 16
noroc cu olimpiada si teroristii, ca altfel gaseau greu alte motive.
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 03/02/14*, 16
noroc cu olimpiada si teroristii, ca altfel gaseau greu alte motive.
Se gaseau: de exemplu pescuitul ilegal  <-o
http://www.mediafax.ro/social/comisar-ue-pescuitul-ilegal-in-marea-neagra-este-o-problema-copiii-nostri-ar-putea-ramane-fara-peste-11992598

Un bun prilej sa combati pirateria cu niste submarine nucleare purtatoare de rachete balistice  <-o
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: lehman25 din 03/03/14*, 20
Flota rusă la Marea Neagră a dat ultimatum forţelor ucrainene din Crimeea să se predea până marţi la ora locală 5.00 (şi ora României), altfel vor fi luate cu asalt, potrivit unor surse de la Ministerul ucrainean al Apărării citate de către agenţia Interfax-Ukraine, relatează BBC News online.
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 03/03/14*, 20
 "relatează BBC News online" .....

Scuze, nu sunt cumva aia de tot vorbeau de invazia romanilor si bulgarilor incepand cu data 1 ianuarie 2014?
Si nu a fost decat un singur roman..  <-o
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 03/03/14*, 20
Intoxicatii, care tin la lumea mai putin pregatita, specifica culturii vestice care nici nu stie care e capitala Rusiei..  <-o

http://russian.rt.com/article/23539
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: lehman25 din 03/03/14*, 20
Corect,insa a fost o exceptie ce confirma o regula.
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: DannySS din 03/03/14*, 21
Intoxicatii, care tin la lumea mai putin pregatita, specifica culturii vestice care nici nu stie care e capitala Rusiei..  <-o

http://russian.rt.com/article/23539
  Ne-ai spart cu link-ul asta... :/()?!?
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Ionuț din 03/03/14*, 21
Flota rusă la Marea Neagră a dat ultimatum forţelor ucrainene din Crimeea să se predea până marţi la ora locală 5.00 (şi ora României), altfel vor fi luate cu asalt, potrivit unor surse de la Ministerul ucrainean al Apărării citate de către agenţia Interfax-Ukraine, relatează BBC News online.

Sper ca ai obsevat ca Basescu a fost singurul care a luat o pozitie categorica pro actuala putere de la Kiev si anti Putin. Nu zic ca actuala putere din Ucraina nu are si ea problemele si pacatele ei, dar o agresiune interstatala cum e invazia ruseasca din Crimeea (si e foarte posibil sa mai urmeze si altele, in estul Ucrainei) merita o reactie mai hotarata si din partea primului ministru, nu vrajeala cu "sustinem NATO si UE" echivalenta cu "eu n-am nicio parere, cum o fi asa sa fie, mai bine sa spunem ceva evaziv, ca daca se impute treaba, eu n-am zis nimica".
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Ionuț din 03/03/14*, 21
  Ne-ai spart cu link-ul asta... :/()?!?

Eh, Johann e un om fin, stie ruseste, stie germana, nu e ca noi, plebea...
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 03/03/14*, 21
Sper ca ai obsevat ca Basescu a fost singurul care a luat o pozitie categorica pro actuala putere de la Kiev si anti Putin. Nu zic ca actuala putere din Ucraina nu are si ea problemele si pacatele ei, dar o agresiune interstatala cum e invazia ruseasca din Crimeea (si e foarte posibil sa mai urmeze si altele, in estul Ucrainei) merita o reactie mai hotarata si din partea primului ministru, nu vrajeala cu "sustinem NATO si UE" echivalenta cu "eu n-am nicio parere, cum o fi asa sa fie, mai bine sa spunem ceva evaziv, ca daca se impute treaba, eu n-am zis nimica".


(http://i1162.photobucket.com/albums/q538/johannnunweiller07/Intalnire%20%201/Informale/Informala%201%2003%202014/12_zps5b9f3b4f.jpg) (http://s1162.photobucket.com/user/johannnunweiller07/media/Intalnire%20%201/Informale/Informala%201%2003%202014/12_zps5b9f3b4f.jpg.html)
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Ionuț din 03/03/14*, 21
Da, exact ceva de genu' asta :)
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Stefan din 03/05/14*, 14
                            Liechtenstein, ultimatum catre Rusia :

"Daca nu retrageti imediat trupele din Ucraina, va dam unfriend si ban pe Facebook !
                                             NU glumim !"


acu' chiar ca e groasa, daca se baga si astia...  :/()?!? <-o
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 03/05/14*, 16
http://www.ziare.com/international/ucraina/lunestii-din-kiev-angajati-de-liderii-protestelor-din-euromaidan-video-1286127

Cam nasol pentru "democracy and free market"
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 03/06/14*, 14
Probabil de asta este graba SUA si UE de a pune mana pe Ucraina (o buna vaca de muls in schimbul unor sperante desarte in democracy si free trade):

http://www.wnd.com/2013/08/will-chicago-follow-detroit-into-bankruptcy/
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 03/12/14*, 21
 :/()?!? :/()?!?

Basescu: Aviatia romana opereaza deasupra Ucrainei - R. Moldova, cea mai mare grija

http://www.ziare.com/basescu/presedinte/traian-basescu-declaratii-la-palatul-cotroceni-live-1287461

Care din ele?  :/()?!?
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 05/14/14*, 13
Aha, ne am lamurit de ce e razboi pe acolo:

Fiul lui Biden, in board-ul celui mai mare furnizor privat de gaze din Ucraina. Ce spune Casa Alba

http://www.ziare.com/international/america/fiul-lui-biden-in-board-ul-celui-mai-mare-furnizor-privat-de-gaze-din-ucraina-ce-spune-casa-alba-1298789

Dar m am linistit, nu este conflict de interese.
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 05/15/14*, 17
Se pare ca cineva a prins de mana Ucraina..

http://thefederalist.com/2014/05/13/9-questions-to-ask-about-bidens-work-with-a-gas-company-in-ukraine/

La astia nu e conflict de interese cand toata familia pune mana pe resursele altei tari?

Misto, au investit 5 miliarde de USD din bugetul contribuabilului SUA ca o familie de la putere sa puna mana pe resursele Ucrainei..

Victoria Nuland Admits: US Has Invested $5 Billion In The Development of Ukrainian, "Democratic Institutions"

http://www.informationclearinghouse.info/article37599.htm
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Stefan din 05/17/14*, 11
Soros si revolutia portocalie care a generat-o pe tanti aia blonda cu covrigi in par iti spune ceva ?

Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 05/17/14*, 12
Soros si revolutia portocalie care a generat-o pe tanti aia blonda cu covrigi in par iti spune ceva ?
Daca ai stii cate chestii sustine financiar in Romania... ;)
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Stefan din 05/17/14*, 12
stiu... concursul "Cangurul" pentru tinerele talente in matematica, printre altele  8)
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 09/15/14*, 13
Ce misto, iarna nu e ca vara..

http://www.ziare.com/gazprom/export-gaze/gazprom-reduce-cu-10-la-suta-livrarile-de-gaz-catre-romania-1321962

 dance dance
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: adrianvasi din 10/11/14*, 08
...gruparile razboinice din Ucraina ca sa atace Rusia.

Poate Rusia ataca Ucraina, sau ce dau astia la televizor e manipulare in masa?
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: johann.nunweiller din 10/11/14*, 09
Poate Rusia ataca Ucraina, sau ce dau astia la televizor e manipulare in masa?
Pentru vestici da, este de ajuns sa cunosti rusa si sa intri pe site urile din Ucraina ca sa vezi adevarul.
Mai ales pe site ul miscarii de sorginte nazista Svoboda (sprijinita puternic de vest) - cei ce au luat decizia inchiderii scolilor in limba romana si ingradirea drepturilor etnice pentru minoritati, inclusiv minoritatea romana.

http://en.wikipedia.org/wiki/Svoboda_(political_party)

http://www.huffingtonpost.com/michael-hughes/the-neo-nazi-question-in_b_4938747.html

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/Parlamentul+ucrainean+a+abolit+legea+pentru+limbile+regionale

http://www.hotnews.ro/stiri-international-17196407-evreii-din-kiev-format-echipa-interventie-rapida-pentru-lupta-impotriva-atacurilor-antisemite.htm

http://www.ziare.com/international/ucraina/atacuri-antisemite-in-ucraina-evreii-se-apara-singuri-cu-bate-de-baseball-1297987

http://www.ziare.com/international/ucraina/groapa-comuna-descoperita-in-ucraina-rusia-cere-ancheta-internationala-1323883

In timp ce comunitatea romana de acolo nu doreste sa mearga la razboiul celor de la Kiev:

http://www.rumaniamilitary.ro/sute-de-romani-din-ucraina-refuza-sa-plece-in-armata

http://www.rumaniamilitary.ro/razboiul-romanilor-din-ucraina-pentru-supravietuire

Pacat ca romanii nu sar in ajutorul comunitatii romane din Ucraina, nici macar la nivel declarativ.
Poate de asta si sunt doar niste cozi de topor pentru altii..

Scuze de off topic.


Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: bezz din 10/11/14*, 17

Pacat ca romanii nu sar in ajutorul comunitatii romane din Ucraina, nici macar la nivel declarativ.
Poate de asta si sunt doar niste cozi de topor pentru altii..

Scuze de off topic.

Mda, Johann, daca tot am ajuns aici, la dragutzii de ucrainieni si javrele de rusi, incearca si parcurge cartea din link:
http://paulgoma.free.fr/paulgoma_pdf/pdf/FRP_SAPTAMANA_ROSIE_octombrie_2008.pdf

ca sa intelegi de ce n-ar trebui sa ridicam vreun deget pentru ucraineni, rusi sau evrei. Nici macar mijlociul, in aer...

Ps am citit mai bine, te refereai la romanii din Ucraina, au fost condamnati acum sute de ani, abandonati de fiecare data, crezi ca-i mai pasa vreunui politician roman de ei? NU, ca n-aduc voturi, nu exista nici macar in statistici, au fost taiati cu o linie mare rosie acum vreo 75 de ani.
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Stefan din 11/24/14*, 11
Exodul evreilor din actualele Ucraina si Polonia in sec. 17 - 18 in Moldova a stat la baza evenimentului numit "Rascoala din 1907" - vezi Fischerland si alte mosii de zeci de mii de hectare din vremea respectiva  afro.gif
Titlu: Re: Da-mi mana,Ucraina !
Scris de: Dilo din 06/26/22*, 21
Păreri noi ?!   ;)