Autor Subiect: Magirus Deutz Merkur [Atlas/IXO] [1:72]  (Citit de 3299 ori)

0 Membri şi 5 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline AdyAero

  • Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 3.265
  • Gen: Bărbat
  • 1:72
Magirus Deutz Este un producator german de camioane si sasiuri incepand din anul 1936.
Firma Magirus producea echipamente de stingere a incendiilor precum si camioane dar folosea motoare pe benzina. In 1938 a cumparat producatorul de motoare diesel Humboldt-Deutz iar compania nou infiintata a putut produce astfel un vehicul complet.
Modelul Merkur a fost introdus in anul 1951 si a primit porecla Rundhauber datorita formei rotunde a capotei, in contrast cu alti producatori care aveau o grila patratoasa butucanoasa. Asta deoarece motoarele diesel erau racite cu aer si nu aveau nevoie de radiator.
Aceasta forma a capotei s-a pastrat pana in 1958 cand a fost inlocuita cu o capota mai patratoasa.


A existat in mai multe versiuni: cabina cu bena si prelata, cap tractor, autobuz si, poate cel mai cunoscut, camion de pompieri. Camioanele de pompieri Magirus Deutz sunt considerate modelul camionului de pompieri german. Despre el insa in alt topic (cand va veni macheta).

Macheta este produsa de IXO pentru editura Atlas si face parte din colectia "LKW - Giganten der Strasse" desi eu nu am gasit colectia asta pe nicaieri. Ori este un exemplar de test ori a venit ca un cadou la o revista auto sau asa ceva. Macheta are baza inscriptionata si clopot de plexi transparent.
Este foarte detaliata cu faruri transparente, oglinzi, antene gabaritice, stergatoare, inscriptii detaliate. Rotile sunt detaliate cu pneuri de cauciuc.



In partea de spate sunt detalii mai putine, 4 stopuri si un carlig de remorcare.

Sasiul este si el detaliat, cu teava de esapament, partea de jos a potorului precum si cutia de viteze vopsite cu argintiu. Arborele cardanic este si el prezent, ca de alfel si roata de rezerva.
Sasiul este marcat cu inscriptia "MAGIRUS DEUTZ".

Alte poze mai detaliate:


Online johann.nunweiller

  • FINANȚATORI 2022-2024
  • *****
  • Mesaje postate: 21.107
Re: Magirus Deutz Merkur [Atlas/IXO] [1:72]
« Răspuns #1 : 01/13/17*, 16 »
Arata bine.
Felicitari pentru prezentare.