Autor Subiect: RETROMOBIL Club Romania  (Citit de 4375 ori)

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Offline Stefan

  • IERTAND, TE IERTI PE TINE
  • Super-Hero Member
  • ******
  • Mesaje postate: 13.950
  • Gen: Bărbat
  • Sa nu dispretuiesti ce nu intelegi.
    • Miniauto
RETROMOBIL Club Romania
« : 09/29/09*, 11 »
www.retromobil.ro

Asociatia nationala a posesorilor si restauratorilor de vehicule istorice, RETROMOBIL CLUB ROMANIA (R.C.R.) , a luat fiinta in primavara anului 1998.

Nemultumiti de modul in care se desfasura activitatea in unicul club existent la acea ora in tara, 21 de pasionati s-au reunit la Bucuresti si au hotarat fondarea unei noi asociatii care sa fie organizata si sa functioneze dupa principiile gruparilor similare din tarile cu traditie in domeniu. Inceputul a fost anevoios, presarat chiar cu obstacole : procedura de inregistrare de lunga durata, piedici puse de persoane “binevoitoare”, birocratia de care te lovesti la tot pasul, etc . Dupa infiintare, clubul a inceput sa devina o prezenta obisnuita pe scena automobilismului romanesc, primul eveniment marcant organizat de R.C.R. fiind participarea la SAB ’98 cu un stand propriu, Standul Retromobil, devenit astazi o prezenta obisnuita la toate saloanele auto din Romania. Este dechis primul sediu al clubului in Str. Ispravnicului, in 2003 clubul mutandu-si sediul in actuala locatie din Str. Gilortului nr. 5, dupa ce un timp a functionat in Str. Agricultori.

In 1998 designer-ul Raluca Negoita a realizat prima sigla a clubului, care avea sa capete forma actuala in iulie 2000, autorul noii sigle si al diplomelor editate de R.C.R. fiind scenograful Cristi Ivan.



Membrii R.C.R. detin vehicule istorice care au fost mentinute in perfecta stare de functionare sau au fost supuse unui proces de restaurare, sunt originale si intrunesc criteriile de atestare ale F.I.V.A. (Federatia Internationala a Vehiculelor Vechi).

R.C.R. a deschis pana in prezent filiale in 18 judete ale tarii, avand peste 120 de membri.

Clubul regrupeaza exemplare de certa valoare tehnica si istorica premiate la diferite competitii interne, vehicule istorice fabricate in perioada 1919-1974. Merita mentionate modelele antebelice ale cunoscutelor marci AERO, BERLIET, FIAT, CITROEN, FORD, OPEL, CHEVROLET, MERCEDES, MORRIS, ROLLS ROYCE, SKODA, HANOMAG, STEYR, BUICK precum si o serie de modele clasice ale anilor '60 cum sunt JAGUAR E TYPE, FORD MUSTANG, MINI MORRIS, FIAT 124 ABARTH, ALFA ROMEO GT, CITROEN DS, MGB GT, TRIUMPH SPITFIRE, BMW 2002, PORSCHE 912, LANCIA FULVIA. Clubul promoveaza pe plan intern si international vehiculele istorice romanesti ARO M 461 si DACIA 1100.

R.C.R. organizeaza anual a serie de manifestari (parade, raliuri, expozitii, simpozioane) : “Retro Parada Primaverii”, “Motor Nostalgia”, “Retromobil vine in orasul tau”, “Oldtimers Weekend”, “Mini Goes to Dracula’s Castle”, “Raliul International CARPATI RETRO”, “Memorial Giurgiu 1904”, “Standul Retromobil", “Retro Parada Toamnei”.

An de an membrii R.C.R. participa la evenimente care se desfasoara in strainatate : MINI Weekend-1998 (Ungaria), Raliul Valea Trandafirilor-2002 (Bulgaria), Raliul International Voralpenfahrt-2002 (Austria), Raliul Trandafirul Bulgar-2003 (Bulgaria) precum si la cele mai importante targuri europene de profil.

Cel mai important eveniment este, fara discuti,e traditionalul raliu international CARPATI RETRO. Incepand cu anul 2001 (numar record de participanti: 47) evenimentul a capatat un caracter international (13 echipaje din Italia si Bulgaria) iar din anul 2003 traditionala ruta Bucuresti-Sinaia a fost extinsa : 2003 – Sighisoara.

Activitatea clubului se constituie intr-un demers cultural, de instruire a noilor generatii cu privire la istoria automobilului, Romania fiind in topul primelor zece tari din Europa care au introdus automobilul si a sasea tara in care s-au organizat curse de automobile. Membrii clubului detin peste 200 de vehicule istorice dintre care 35 fabricate in perioada antebelica, o performanta, date fiind expoturile ilegale de dupa 1989. R.C.R. s-a facut cunoscut si apreciat atat in tara cat si in strainatate unde tot mai multe cluburi isi manifesta dorinta de a participa la Raliul International CARPATI RETRO.

Din nefericire, Romania este unul din putinele state europene care nu detine un Muzeu al Automobilului astfel incat R.C.R. face oficiul de “muzeu pe roti” ori de cate ori organizeaza un eveniment. In acest sens, clubul a stabilit relatii de stransa colaborare cu muzeele din Romania care detin vehicule istorice, institutii a caror prezentare o gasiti in acest site.

Data de 27 septembrie 2001 are o semnificatie aparte pentru membrii R.C.R., MS Regele Mihai devenind Presedinte de Onoare al RETROMOBIL CLUB ROMANIA in cadrul unei festivitati organizate la "Standul Retromobil" din cadrul S.A.B. 2001.

Pentru membrii si partenerii clubului este editata periodic brosura RETROMOBIL Magazin. Acest periodic, distribuit in mod gratuit prin posta, este unica publicatie din tara care trateaza exclusiv teme legate de vehiculele istorice.

Din 1999 clubul detine un site propriu, cel de fata fiind o noua versiune realizata in perioada decembrie 2001 – martie 2002 cu sprijinul firmei INES.

R.C.R. constituie partenerul ideal pentru promovarea numelui diverselor companii, pana in prezent numeroase firme promovandu-si imaginea prin intermediul evenimentelor organizate de club : ORANGE, ASTRA, OMV Romania, Radio Contact, World Trade Center, Expoline International, Sama Service, Automedia-Autoshow, Ines, Expoline, Grirom International, Civio, Coca Cola HBC, Karom Drinks, AMC Apia Expo s.a.

Acestor firme si tuturor celor care in timp au sprijinit activitatea R.C.R., sau intentioneaza sa o faca de acum inainte, le adresam multumiri si le uram succes in intreaga activitate.

R.C.R. este unul din factorii care au contribuit decisiv la modificarile legislative din anul 2000 in urma carora cetatenii romani pot inmatricula definitiv vehicule istorice (a caror fabricatie a incetat de mai mult de 30 de ani), cu exceptarea de la normele Euro III. Evenimentele organizate de RETROMOBIL CLUB ROMANIA au un caracter cultural-sportiv, contribuind la mentinerea in stare optima a unor vehicule istorice, precum si la cultivarea pasiunii de colectionare si restaurare a acestora.

RETROMOBIL CLUB ROMANIA este la ora actuala cea mai importanta asociatie de profil din tara, fapt ce se datoreaza minunatilor sai membrii care fac eforturi considerabile sa restaureze si sa intretina vehicule istorice care se inscriu in patrimoniul tehnic si cultural national si de ce nu mondial.

Ca o confirmare a acestui fapt, la Adunarea Generala a F.I.V.A. – Federation Internationale des Vehicules Anciens (fondata in 1966 la Paris - recunoscuta de UNESCO) care a avut loc la Malaga (Spania) in perioada 22-26 octombrie 2003, RETROMOBIL CLUB ROMANIA a fost acceptata cu unanimitate de voturi sa faca parte din acest organism international, devenind astfel A.N.F. – Autoritatea Nationala F.I.V.A. Dupa cinci ani de activitate sustinuta, R.C.R. a transformat in realitate un vechi vis al pasionatilor de vehicule istorice din Romania : accederea in F.I.V.A. alaturi de alte 57 de cluburi de elita din 40 de tari.


Cu siguranta locul oricarui pasionat de vehicule istorice este alaturi de RETROMOBIL CLUB ROMANIA !

Ne-am  adunat  aici  ca  sa fim  mai  multi:  Forum  Miniauto
Cumpar cu prioritate: VW T1, Matiz, , dricuri, super- si hypercars

Offline Stefan

  • IERTAND, TE IERTI PE TINE
  • Super-Hero Member
  • ******
  • Mesaje postate: 13.950
  • Gen: Bărbat
  • Sa nu dispretuiesti ce nu intelegi.
    • Miniauto
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #1 : 09/29/09*, 11 »
Nu stiu unde sa postez aceasta intrebare ...
Pe cand la o manifestare RCR sa vedem un De Tomaso Mangusta "AutoClasic Club" ?
Sau din aceelasi club Lamborghini Miura,Ferrari 246 GT,Jaguar E-Type,Chevrolet Sting-Ray ????

never cred....

Ca pentru alea as veni oricand (in limitele bunului simt).
Am intrebat pentru ca in lista de masini inregistrate la RCR erau si acestea,sub titulatura "AutoClasic Club".

pai probabil nu se plimba oamenii cu ele.... le-au inscris in club sa mai plateasca taxe.

mai sus sunt niste discutii referitoare la patrimoniul RCR, care mi-au adus aminte ca nu am deschis un topic dedicat pentru subiectul asta ( RCR ) ... am incercat acum sa dreg busuiocul ;)

Ne-am  adunat  aici  ca  sa fim  mai  multi:  Forum  Miniauto
Cumpar cu prioritate: VW T1, Matiz, , dricuri, super- si hypercars

Offline ksm

  • Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 6.257
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #2 : 09/30/09*, 09 »
cu mare placere. unii dintre noi spera sa devina membrii ai Retromobil intr-un viitor (apropiat ;D), implicit sa posede un vehicul istoric 8) ;D

mi-a placut foarte tare ideea de poze 1:18 / 1:1 si vreau s-o pun din nou in practica, poate Corvette, poate 190 SL, poate Karmann Ghia :D

intrebare: niciun posesor de Ferrari vechi pe plaiurile mioritice??
cumpar masinute cu cheita

Offline Ciprian

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5.188
  • Gen: Bărbat
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #3 : 09/30/09*, 09 »
cu mare placere. unii dintre noi spera sa devina membrii ai Retromobil intr-un viitor (apropiat ;D), implicit sa posede un vehicul istoric 8) ;D

mi-a placut foarte tare ideea de poze 1:18 / 1:1 si vreau s-o pun din nou in practica, poate Corvette, poate 190 SL, poate Karmann Ghia :D

intrebare: niciun posesor de Ferrari vechi pe plaiurile mioritice??

tiriac O0

vezi lista de pe site-ul retromobil

Offline ksm

  • Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 6.257
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #4 : 09/30/09*, 09 »
tiriac O0

vezi lista de pe site-ul retromobil
cand l-oi zari tu pe tata Tiriac cu Ferrari-u venind la intalniri si lasandu-ne (-ma) sa ne pozam / jucam cu masinutele pe capota, sa-mi zici si mie ;) O0
cumpar masinute cu cheita

Offline Ciprian

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5.188
  • Gen: Bărbat
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #5 : 09/30/09*, 09 »
cand l-oi zari tu pe tata Tiriac cu Ferrari-u venind la intalniri si lasandu-ne (-ma) sa ne pozam / jucam cu masinutele pe capota, sa-mi zici si mie ;) O0

ai intrebat de posesori, nu de posesori care vin la intalniri si te lasa sa te pozezi cu masina ;D

Offline ksm

  • Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 6.257
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #6 : 09/30/09*, 09 »
ai intrebat de posesori, nu de posesori care vin la intalniri si te lasa sa te pozezi cu masina ;D
hai ca batem campii. din graba, am uitat sa adaug sintagma "care vin la intalniri", nu mai stau acum sa modific O0
cumpar masinute cu cheita

Offline AUTOMOBILIA

  • Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 646
  • Gen: Bărbat
    • AUTOMOBILIA
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #7 : 09/30/09*, 10 »
O vreme a fost unul Model 365 2+2 care venea si la evenimente, din pacate s-a intors de unde venise CH

Offline ksm

  • Useri cu buton Modifica
  • **
  • Mesaje postate: 6.257
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #8 : 09/30/09*, 10 »
superb, chiar daca nu e rosu!

eu ziceam de ferrari datorita abundentei de miniaturi 1/18, insa p-asta nu l-am vazut niciunde.... O0
cumpar masinute cu cheita

Offline Ciprian

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 5.188
  • Gen: Bărbat
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #9 : 09/30/09*, 10 »
O vreme a fost unul Model 365 2+2 care venea si la evenimente, din pacate s-a intors de unde venise CH

un model cu totul special, in topul vanzarilor Ferrari in '68-'69

Offline Dark Side

  • BadBoy 'Vettes !
  • Senior Member
  • ****
  • Mesaje postate: 4.995
  • Gen: Bărbat
  • Corvette Racing: Winners of Le Mans 2011 @ GTE-PRO
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #10 : 09/30/09*, 11 »
Ce-i cu Porschele ala galben din spatele Ferrari-ului ?
Click the banner to see my site

Offline Dark Side

  • BadBoy 'Vettes !
  • Senior Member
  • ****
  • Mesaje postate: 4.995
  • Gen: Bărbat
  • Corvette Racing: Winners of Le Mans 2011 @ GTE-PRO
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #11 : 09/30/09*, 12 »
Deci un raspuns careva ?
Click the banner to see my site

Offline AUTOMOBILIA

  • Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 646
  • Gen: Bărbat
    • AUTOMOBILIA
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #12 : 09/30/09*, 20 »
e bine sanatos dar tre sa mai imbatraneasca un pic

Offline Dark Side

  • BadBoy 'Vettes !
  • Senior Member
  • ****
  • Mesaje postate: 4.995
  • Gen: Bărbat
  • Corvette Racing: Winners of Le Mans 2011 @ GTE-PRO
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #13 : 09/30/09*, 21 »
Deci totusi de ce nu apar acele masini mentionate (De Tomaso,Miura etc.) la manifestatii ?!
Click the banner to see my site

Offline AUTOMOBILIA

  • Junior Member
  • **
  • Mesaje postate: 646
  • Gen: Bărbat
    • AUTOMOBILIA
Rãspuns: RETROMOBIL Club Romania
« Răspuns #14 : 10/01/09*, 08 »
Apar dar mai rar

http://www.cancan.ro/2008-07-17/Ea-este-Miss-Exotic-Car-Show.html

http://www.ctlife.ro/expozitii-constanta/poze-de-la-exotic-car-show-ziua-2/

fiecare membru al clubului e liber sa participe la orice eveniment asa cum poate sa-ti cumpere masini doar ca sa le admire, masinile de care vorbesti fac parte dintr-o colectie uimitoare, e in realitate un muzeu privat, iar detinatorul prefera plimbarile solitare in locul
evenimentelor foarte populate, e o decizie personala dupa ce la evenimentul  de mai sus masinile au fost usor "sifonate", un geam spart, o oglinda smulsa "nimicuri" de genul asta.