Gulliver's Car Delivery

Întâlnirea colecționarilor de machete auto | septembrie 2016

Vă mai aduceți aminte de călătoria lui Gulliver în țara piticilor? La această poveste ne-a dus gândul când am “urcat” Mercedes-ul 300 SL Minichamps 1/18 pe trailer-ul Kenworth 908 Swingwing făcut de cei de la TWH la scara 1/50.

Duminică, 18 septembrie 2016, pe seară, forumul Miniauto a reușit să se mobilizeze, colecționarii din București întâlnindu-se pentru prima dată după o perioada lungă de timp, în locația consacrată, pe platoul din fața Academiei Militare. Prezente la apel au fost multe CMC-uri, nou lansatul și reeditatul Mercedes Benz Renntransporter, Porsche 901, Ferrari 250 SWB California și monopostul de Formula 1 Mercedes Benz W196, o machetă ce  poartă multe cicatrici ale timpului, însa cu o poveste inedită. Cu siguranță, colecționarii de machete premium vor zâmbi când vor afla că acest exemplar a fost achiziționat undeva prin anii 2000-2001 din târgul de vechituri de la Valea Cascadelor.

De la întalnirea noastră n-au lipsit căluții cabrați. Printre ei, un Ferrari 250 GTO #24, o replică a mașinii care în 1963 s-a clasat pe locul 2 la general la faimoasa cursă de 24 de ore de la Le Mans, pe vremea când încă mașinile de stradă participau la curse (sau când mașinile de curse mergeau pe stradă). De notat și machetele 1/43, exemplarele LaFerrari în 3 culori diferite sau frumoasele 212 Sport. Apoi, un Posche 356 – mașina solistei Janis Joplin, dar și un Mercedes Benz 600 Pullman care i-a aparținut regelui Iordaniei, cu praguri special montate în dreptul roților din spate pentru a susține agenții de securitate.

Vedeta incotestabilă a serii a fost Kenworth 908 Swingwing, o reproducere marca THW la scara 1/50 a unui vehicul destinat transporturilor agabaritice. Abundă în detalii, suprinzătoare la scara 1/50 chiar și pentru un avizat în materie. În plus, este vehiculul perfect pentru transportarea unui automobil la scara 1/18, așa cum se vede în fotografia de mai sus.

Ca de fiecare dată, întâlnirea a continuat cu o cafea și ceva discuții pe marginea hobby-ului nostru comun. Dar multe subiecte au fost amânate pentru următoarea întâlnire, la care vă așteptăm și pe voi, cei care nu ați participat acum. Mai multe detalii: pe Forum.

 Text: Cosmin Caracaș | Foto: Răzvan Bora, Johann Nunweiller, Ionuț Pârjolescu, Cosmin Prelipcean | Noutăți

Pin It on Pinterest