Lotus, dar nu în cea mai bună formă

Lotus-Ford 79 | Minichamps

Modelul Lotus-Ford la scara 1/18 lansat recent de Minichamps reprezintā maşina cu care echipa Rebaque a alergat în sezonul 1979. Nu aţi auzit de echipa Rebaque? A fost deţinutā de Hector Rebaque, un pilot mexican destul de entuziast încât sā-şi întemeieze propria echipă, fārā mari succese de altfel.

Macheta are o culoare deosebitā, are pilotul in place, şi, din fericire pentru amatorii de miniaturi diecast, oferā detalii ale copartimentului motor, capacul acestuia fiind detașabil. Minichamps are o lungă tradiție în reproducerea la scara 1/18 a modelelor de Formula 1 și, cel mai probabil, fanii monoposturilor de circuit apreciază această nouă apariție. Ea se adaugă altor 3 bolizi Lotus-Ford (din 1978) la 1/18, mașinile conduse de Mario Andretti, Ronnie Peterson și Jean-Pierre Jarier.

Lotus 79  a concurat prima oară în sezonul 1978, spulberându-şi toţi adversarii într-un mod fārā precedent și dominând campionatul F1 (campion mondial fiind Mario Andretti, component al echipei John Player Team Lotus). Modelul a revoluţionat efectul aerodinamic la sol, efect ce fusese folosit în premierā de predecesorul său, Lotus 78. Însă mașina nu a fost un argument pentru echipa Rebaque. Unicul său pilot, Hector Rebaque, a reușit să termine doar 3 curse din 12, numărându-se printre participanții care nu au obținut niciun punct în sezonul 1979.



Text: Cosmin Caracaș | Foto: Minichamps | Noutăți

Pin It on Pinterest