Aston Martin DB9 GT prefațează noul film cu James Bond, "Spectre"

Mașinile Aston Martin au fost partenerele de încredere ale spionului britanic James Bond pentru mai bine de 50 de ani. În întâmpinarea apropiatei premiere a noului thriller din seria Bond, „Spectre”, producătorul britanic a lansat (încă) o versiune limitată a coupe-ului DB9. Din păcate, fără scaun ejectabil sau aruncătoare de flăcări.

Fără îndoială că Aston Martin știe să profite de pe urma îndelungatei relații pe care această marcă a avut-o cu cel mai cunoscut spion englez din lume. Recent, compania a lansat un automobil special conceput pentru acest film: DB10. Seria DB9 (actualmente în producție) primește și ea, cu această ocazie, o notă de stil marca James Bond. Mai precis, e vorba de o serie limitată la 150 de exemplare, personalizată prin câteva elemente de finisaj relativ discrete: o plăcuță de argint inscripționată și marcaje speciale pe tapițeria de piele, toate conținând textul „007 Bond Edition”. În plus, caroseria este vopsită într-o nuanță specială, argintiu Spectre. În combinație cu alte accesorii, precum ceasul Omega Seamaster în ediție Bond sau bagajele speciale Globetrotter, viitorii proprietari for fi pregătiți pentru următoarele misiuni. Bineînțeles, armele trebuie achiziționate separat.

Aston Martin DB9 a fost prezentat publicului în 2003, iar producția sa a debutat în 2004 și se va încheia anul viitor. Disponibil în două versiuni de caroserie – coupe și cabrio, acest autoturism britanic de lux este construit în mare parte din aluminiu. Dotat cu un motor V12 performant, de 6 litri și 450 CP, DB9 a mai beneficiat în anii trecuți de ediții speciale limitate: Carbon Black, Morning Frost și Quantum Silver. Aproape de finalul carierei, DB9 este pregătit să lase loc lui DB10, care va fi una dintre vedetele noului Bond în aceste zile. Însă acest din urmă model nu va fi comercializat; adevăratul înlocuitor pare să fie DB11, un model anunțat pentru anul viitor.

text preluat de pe site-ul classicdriver.com



Text: Cosmin Caracaș | Foto: Aston Martin | Noutăți

Pin It on Pinterest