Highway 61 redivivus

Plymouth ‘Cuda Gran Coupe | Highway 61

O veste bună pentru pasionaţii machetelor Highway 61: potrivit site-ului Supercar Collectibles, după 4 ani compania îşi reia apariţiile la scara 1:18 cu două machete anunţate pentru luna decembrie 2015. Este vorba de replicile a două Demo Cars oferite de Chrysler Corporation lui Ronnie Sox şi Buddy Martin, doi piloţi de Drag Racing celebri în epocă, cu prilejul semnării contractelor pentru sezonul de curse 1970.

Maşina lui Ronnie Sox este un Plymouth ‘Cuda Gran Coupe 1970 în culoarea Rallye Red cu interiorul alb, motor 383 şi transmisie automată TorqueFlite. Cealaltă maşină, oferită lui Buddy Martin, este un Plymouth ‘Cuda Gran Coupe 1970 în culoarea Black (with black hockey stick stripe) şi interior negru, fiind dotată cu un motor 440 şi aceeaşi transmisie automată TorqueFlite.

Machetele vor fi realizate împreună cu ACME la standardele Highway 61: motoare detaliate, capote cu sisteme de prindere realiste, interioare mochetate, scaune rabatabile cu centuri din material textil, torpedou care se deschide, geamuri triunghiulare mobile. În interiorul portbagajului, acoperit cu tradiţionala muşama americană în carouri, se află rezerva, cricul şi chiar o etichetă cu instrucţiuni pentru folosirea lui. La partea inferioară găsim un şasiu detaliat, suspensii funcţionale, cardan mobil, cabluri metalice pentru frâna de urgenţă împreună cu faimosul Mopar Overspray.

Cele două machete sunt produse exclusiv pentru Supercar Collectibles în ediţii limitate la 504 exemplare fiecare şi vin în ambalaje tematice speciale. Nu ne rămâne decât să aşteptăm şi să sperăm…

Highway 61 este o divizie a Trademark Models Die Cast Promotions of F.F.Ertl III Inc, companie fondată de Fred Ertl III în 1996, care s-a remarcat prin produse detaliate de înalta calitate, la preţuri accesibile. Brandul Highway 61 a produs o gamă largă de mașini clasice americane, muscle cars şi hot rods la scările 1:18, 1:24 şi 1:6, camioane la 1:16 şi 1:64, motociclete Harley-Davidson la 1:12 şi utilaje agricole la diverse scări. Din 2012, Highway 61 renunţase la producerea machetelor la scara 1:18.
Text: Florin Diloiu | Foto: diecastmusclecars.com | Noutăți

Pin It on Pinterest