Mai mult decât roșu

Ferrari 250 GTO | CMC

Producătorul de machete CMC a făcut un anunț surprinzător pentru clientela sa și, cu precădere, pentru fanii Ferrari. Mai precis, compania va lansa în curând celebrul model Ferrari 250 GTO la scara 1/18. Mai mult decât atât, CMC va produce mașina, considerată a fi una dintre cele mai frumoase din lume, în 4 culori diferite: roșu, galben, argintiu și albastru.

Anunțul CMC vine în contextul în care firma își dezvăluie viitoarele proiecte doar cu câteva zile înaintea târgului de jucării de la Nurnberg ce are loc la începutul lunii februarie. Astfel, în februarie 2015, CMC oferise publicului lista cu machetele 1/18 ce urmau să fie lansate în următorul an, iar printre ele nu se regăsea Ferrari 250 GTO. Știrea de acum este și mai incintantă pentru fani, întrucât a venit la pachet cu o serie de fotografii detaliate ale modelului, semn că macheta este deja realizată și urmează să fie produsă în masă foarte curând. De altfel, informarea de presă anunță că primele versiuni de culoare – argintiu și albastru – vor fi disponibile încă de la sfârșitul acestui an.

E discutabil dacă Ferrari 250 GTO este unul dintre cele mai cunoscute automobile, dar este fără îndoială unul dintre cele mai scumpe din lume. În 2013, un exemplar dintre cele 33 care mai există azi s-a tranzacționat pentru fabuloasa sumă de 53 de milioane de dolari. Construit special pentru cursele de GT, 250 GTO trebuia să fie fabricat în cel puțin 100 de exemplare pentru a primi omologarea FIA. Ferrari a eludat normele Federației Internaționale de Automobilism, fabricând între 1962 și 1964 doar 39 de exemplare. Felul în care a numerotat șasiurile, „sărind” peste anumite numere, a creat impresia că autovehiculul a fost produs în cel puțin 100 de exemplare.

Ferrari 250 GTO a fost un subiect preferat pentru mulți producători de machete, indiferent de scară. La 1/18 a fost redat într-o versiune simplă de compania Bburago, însă cea mai bună reproducere diecast 1/18 de până acum a fost asigurată de Kyosho, mai ales în varianta High-End. Pentru pasionații prețurilor extreme, există și alternative din rășină, cea produsă de BBR fiind în prezent disponibilă la un preț de 380 de Euro. E adevărat, CMC va urca și mai mult ștacheta din acest punct de vedere. Prețul anunțat oficial pentru noua apariție este de 435 de Euro.






Text: Ionuț Pârjolescu | Foto: CMC | Noutăți

Pin It on Pinterest